banner137
banner25

93 yıldır eğitim neferi!

Türk Eğitim Derneği, 93 yıldır eğitim dünyasını aydınlatıyor
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yol gösterdiği hedeflerle ilerleyen Türk Eğitim Derneği, 93. yaşını kutluyor. 93 Yıllık TED meşalesini Edirne’de yakmaktan mutluluk ve gurur duyduklarını belirten TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba, kente önemli bir eğitim kurumu kazandırmanın heyecanını ilk günkü gibi yaşadıklarını aktardı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün yönlendirmesiyle 31 Ocak 1928 tarihinde Cumhuriyet’in kurucuları tarafından Türk Maarif Cemiyeti adıyla kurulan Türk Eğitim Derneği, ülkenin eğitim alanında faaliyet gösteren en köklü sivil toplum kuruluşu olmanın verdiği sorumluluğu 93 yıldır gururla taşıyor.
Türk Eğitim Derneği 93 yaşında! 
1928 yılında kurulan Türk Eğitim Derneği’nin yaklaşık bir asırlık yaşamını üç temel ilke üzerinde sürdürdüğünü aktaran Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Maddi imkânı yetersiz çocukların nitelikli eğitime kavuşması, ülke genelinde dünyayla rekabet edebilecek okullar açmak ve eğitim politikalarının aksayan yönlerine işaret ederek çözümler üretmek. Tüm bunları yaparken de sivil toplum hassasiyeti, kamu yararı ve gelecek umudu ile yol alıyoruz. Tam da bu nedenle 93 yıllık tecrübeyle ilerliyor ve diyoruz ki gençlerimizin nitelikli eğitimi ve Türkiye’nin geleceği için çalışmaya, üretmeye ve söz söylemeye devam.”
27 Eylül 2019 Cuma günü resmi törenle açılışı gerçekleştirilen ve bölgenin en büyük eğitim yatırımlarından olan TED Edirne Koleji, maddi imkânı yetersiz çocukların nitelikli eğitime kavuşması adına çeşitli burs ve projelere de yer veriyor. 
“TED’li olmak, geleceği yaratmaktır”
31 Ocak 1928 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kurulan Türk Eğitim Derneği’nin güçlü bir gelenek olduğunu söyleyen TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba; “Eğitim, bir ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasındaki en önemli etkendir. Bu doğrultuda çıktığımız yolda TED Koleji ailesi olarak da binlerce çocuğa burs sağlayarak hayallerini gerçeğe dönüştürme imkânı vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. TED ailesinin bireyleri sahip olduğu imkânlardan fazlasını yeni nesillere vermek için kendini en iyi şekilde donatır. TED’li olmak, geleceği yaratmaktır” dedi.
Verdiği burslarla “fırsat eşitliğinin teminatı”, doğal afet gibi olaylardan etkilenen çocukları okutmasıyla “umut” olan Türk Eğitim Derneği, bugün hem TED Okulları hem de devlet okulu öğrenci ve öğretmenlerinin ufkunu açacak projeler geliştirmeye devam ediyor.
Türk Eğitim Derneği; başarılı fakat olanakları sınırlı öğrencilere burslar vermeyi, yurt içinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okullar ve yurtlar açmayı, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı, eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve Türk eğitim politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmayı misyon edinmiş köklü bir sivil toplum kuruluşudur.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30