banner78
banner25

91 yıldır hiç gitmemiş gibi!

Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye Cumhurbaşkanı sıfatı ile gelişinin 91’nci yılı her yıl olduğu gibi bu yılda törenlerle kutlandı.

Kurtuluş Savaşı döneminde Edirne'ye iki kez gelen ancak yaşamı boyunca çeşitli görev ve rütbelerde 4 defa gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün son ziyareti Cumhurbaşkanı sıfatı ile 21 Aralık 1930 tarihinde gerçekleşti.Cumhurbaşkanı sıfatıyla Edirne'ye gelişinin 91’nci yılı bugün düzenlenen törenlerle kutlandı.

Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 91. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen törenler il protokolünün de katıldığı kortejin eski İstanbul caddesi üzerinde bulunan İnönü İlköğretim Okulu önünde toplanması ve ardından Atatürk anıtına kadar Edirne Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleşen yürüyüşüyle başladı.

Soğuk havaya rağmen il protokolü Atatürk anıtına gelerek burada çelenk sundu ve ardından saygı duruşunda bulunup İstiklal marşımızı okudu. Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ciğanoğlu, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve diğer protokol üyeleri daha sonra Atatürk’ün Cumhurbaşkanı olarak Edirne’ye son kez geldiği ve 4 gece kalarak önemli kararları aldığı Edirne Belediye Başkanlığı binasında ki Atatürk Odası’na geçerek yattığı yatağına kırmızı gül bıraktılar.

Burada ki programın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Edirne Lisesi ve öğrencileri tarafından düzenlen programa geçildi.Öğrenciler tarafından sahnelenen program büyük ilgi gördü.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30