banner137
banner25

78 bin dekar alan modern sulama ile sulanacak!

Meriç Ovası'ndaki alan ile ilgili güzel gelişmeler olduğunu dile getiren AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Meriç Ovası’nda 78 bin dekar alanın modern sulamaya açılacağının müjdesini verdi. 
DSİ Genel Müdürü Prof. Lütfi Akça ile görüş alışverişinde bulunan Başkan İba, Meriç Ovası’nda 78 bin dekar alanın modern sulamaya açılacağını duyurdu.
Devam eden Edirne Meriç Sulaması çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan İba, "DSİ Genel Müdürlüğümüzden çalışmalarla ilgili güncel bilgileri sürekli alıyor ve çalışmaları sahada da takip ediyoruz. DSİ Genel Müdürümüz Prof. Lütfi AKCA'nın verdiği son bilgilere göre Edirne ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan en büyük sulama yatırımlarından biri olan Edirne Meriç Sulaması projesinin boru hattının tamamının yılın sonuna dek faaliyete geçirileceğinin bilgisini aldık." dedi. 
Proje kapsamında Meriç Nehri’nden 2 adet pompa istasyonu ile alınacak sulama suyunun 260 km boru hattı döşenerek sulama alanında dağıtımı yapılacağını dile getiren Başkan İba, sadece 2021 yılından bugüne dek 171 km sulama borusunun iş başına getirildiğini, içinde olduğumuz yılın sonuna dek boru hattının tamamının faaliyete geçirileceğini sözlerine ekledi.
“MERİÇ OVASINDA 78 BİN DEKAR ALAN MODERN SULAMAYA AÇILACAK”
"Başta ilimizin her tür ihtiyacı için daima destekçimiz olmuş Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere; Tarım ve Orman Bakanlığımıza ve Bakanlığımıza bağlı faaliyet gösteren  Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğümüze, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkma anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüğü ve bu kapsamda Edirnemizin il ve ilçelerinde son yıllarda yapılan en büyük sulama yatırımı ile 78 bin dekar alanın modern sulamaya kavuşturulmasını sağladıkları için teşekkür ediyorum." diyen Başkan İba; sözlerine  "Su hayattır. Üreticimizin, bereketli topraklarımızın daha yüksek verime kavuşmasını sağlayacak çalışmalarımız memleketimize, milletimize, çiftçimize ve Edirnemize hayırlı olsun" diyerek son verdi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30