banner137
banner25

74 yıldır arıyor ve anıyoruz!
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 74'üncü yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.
Törende Edirne Valisi Hasan Duruer, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, kamu kurum ve kuruluşlarıyla siyasi parti temsilcileri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
Çelenk sunumunun ardından saat 09.05'ten itibaren iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Atatürk Anıtı'ndaki törenin ardından Edirne Belediyesi binasında bulunan Atatürk Odası ziyaret edildi. Atatürk Odası ziyaretinin ardından anma törenine Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'ndaki programla devam edildi.
Törenin açılışında konuşan Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencisi Emre Gürkaynak, Atatürk gibi düşünebilmenin önemine dikkati çekti. Gürkaynak, ''Mustafa Kemal Atatürk, ülkesi için tek kurtuluşun köklü bir devrim olduğuna inanmıştı. İşgalcilerle çatışan yerel direnişçileri, boynunda idam fermanıyla örgütleyen ve çok çetin koşullar altında gerçekleşen kurtuluş savaşına bu anlayışla öderlik edendi'' dedi.
Öğrenciler tarafından ''Atatürk Destanı'' adlı söz korosunun seslendirildiği tören, Atatürk'ün sevdiği şarkı ve marşların seslendirilmesiyle sona erdi.
Törene, Edirne Valisi Duruer, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Demirci, Edirne Belediye Başkanı Sedefci, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle öğrenci ve vatandaşlar katıldı.




banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30