banner137
banner25

7 milyon 500 bin TL’ye mal olacak!

Yaklaşık 36 yıldır hizmet veren ve ekonomik ömrü tamamlanan Talatpaşa asfaltı üzerindeki elektrik aydınlatma direkleri ve havai hatlar Trakya Elektrik Dağıtım Aş. (TREDAŞ) tarafından yapılan çalışma ile yer altına alınıyor.

Daha önce yapılan çalışma ile 2017 yılında sadece kente giriş güzergahındaki yolun sağ tarafında bulunan aydınlatma direkleri ile enerji nakil hatlarını yer altına alan ve bu sayede rüzgarlı havalarda yaşanan elektrik kesintilerini minimize etmeye çalışan TREDAŞ, aradan geçen 3 yıllık zaman sonunda yolun sol tarafından kalan beton direk ve enerji nakil hatlarını da yapılan ihale sonrasında yerin altına alıyor.

Kente girişte ucube bir görüntü sergileyen beton aydınlatma direklerin Talatpaşa bulvarına yakışmadığını ve değiştirilmesi için ilgili kurum ile görüşmeler yaptıklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “TREDAŞ ihale aşamasını tamamladıktan sonra enerji nakil hatlarının yer altına alınması işine başladı.Bizlerde bu bağlamda kente girişte kötü görüntü yaratan ve özellikle Selimiye aksı üzerinde bulunan beton direklerin daha modern bir görünüme kavuşması için beraber hareket etme kararı aldık.Bildiğiniz gibi kentte bulunan tüm aydınlatmaların ödemesi Edirne Belediyesine fatura edilmektedir.Şimdi TREDAŞ enerji nakil hatlarını yerin altına alıyor ve enerji beslemesini yapacak.Bizlerde kentimize yakışan çağdaş aydınlatma direklerini 25 metre aralıklarla Otogar kavşağından yani kentin doğusundan,Erasta kavşağına kadar olan batı kısmına dikeceğiz.Çalışmalar tamamlandıktan sonra o ucube teller ve koca koca direkler olmayacak.”ifadelerini kullandı.

TREDAŞ yetkilileri ise söz konusu güzergah üzerinde 13.5 km alçak gerilim, 17 km ise yüksek gerilim yeraltı kablosu ve yaklaşık 300 adet aydınlatma direğinin dikileceğini kaydettiler.Yapılan çalışmanın maliyeti ise 7milyon 500 bin TL olarak belirtildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30