banner78
banner25

6 aydır açılmayı bekliyor!

Edirne’nin merkeze 3 kilometre uzaklıkta bulunan mahallesi Karağaaç’ta 1.5 yıl önce başlayan ve 6 ay önce tamamlanan Aile Sağlığı Merkezi Binasının açılmaması mahalle muhtarın tepkisine neden oldu.

8-9 bin kişinin yaşadığı belirtilen mahallede İl Özel İdaresi tarafından aktarılan maddi kaynakla eski binası yıkılarak aynı yerde yeni binasının inşaatına başlanan Aile Sağlı Merkezi tamamlanmasına rağmen yer teslim protokolünden kaynaklı nedenlerden dolayı teslim edilemiyor

6 ay önce her şeyi tamamlanan ve minik bir hastane görünümünde yapılarak iç tefrişatı tamamlandıktan sonra beklemeye alınan Aile Sağlığı Merkezi (ASM)’nin açılması için mahalle muhtarı Agah Korkan çağrıda bulundu ve merkezin bir an önce açılmasını istedi.

Mahallede bulunan aile hekiminin geçici bir yerde kirada olduğunu ve tam anlamıyla hizmet veremediğini söyleyen mahalle muhtarı Agah Korkan; yer sahibinin de kiraya verdiği evini kendisinin oturacağı gerekçesi ile geri istediğini söyledi.

Konu hakkında açıklama yapan Muhtar Agah Korkan “burası Aile Sağlık Merkezimizdi. Daha önce burası eski bir binaydı. Doktorlarımız buradan çıktıktan sonra bir ev kiraladılar orada hizmet veriyorlar. 6 ay oldu burası bitti ama hala teslim edilmedi. Zamanın bakanı Mehmet Müzezzinoğlu’na ‘burada küçük bir sağlık ocağımız var mahallemizde yaşayan 10 bin kadar insanımız var buraya bir küçük hastane tipi sağlık merkezi yapılmasını talep ettim ve gördüğünüz gibi yapıldı”diyerek merkezin açılması halinde akşamları bir nöbetçi doktor olup bir 112 acil ambulansımız,birde itfaiye’nin beklemesinin daha doğru olacağını,alt yapı olarak buna müsait olduğunu söyleyerek “Edirne’den buraya bir ambulansın veya itfaiye,polisin gelmesi 15 dakika sürüyor.Bir şey olduğunda ilk müdahale burada yapılsın. 112 acil çok iyi olur. Eğer olursa Karaağaç halkı adına ben çok memnun olurum. Aile Sağlık Merkezinin biran evvel açılmasını istiyorum”dedi.

Eski binasının 1.5 yıl önce yıkılarak yerine yenisinin yapımına başlandığını belirten Muhtar Korkan “Buraya bir Aile Sağlık ocağı diyemiyorum bir hastane büyüklüğünde oldu. akşamları da hizmet versin hastane buradan 8-9 kilometre. Vatandaşım burada hizmet alsın gerekiyorsa Edirne’ye hastaneye sevk etsinler. 6 ay oldu bina biteli Özel İdare ile Sağlık Müdürlüğü arasında ki teslim etme olayından dolayı bekliyoruz. Göründüğü kadar her şey bitti. Devir teslimde sorun mu var ne var bilmiyorum? Ama bir an önce teslim edilmesini istiyorum.

Doktor bir evde hizmet veriyor şuan orada da ev sahibi artık çıkmasını istiyor bende doktorumun sorun yaşamadan yeni yerine biran evvel geçmesini istiyorum”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30