banner137
banner25

50 yıllık kulübün en büyük sıkıntısı tesis!

Edirne’nin en eski spor kulüplerinden biri olan Karaağaç Ardaspor yeni yönetimi ile iddialı bir şekilde basının karşısına çıktı.

1973 yılında kurulan ve Edirne spor tarihinde önemli bir yeri bulunan Karaağaç Ardaspor uzun bir aradan sonra sessiz kaldığı amatör liglerde fırtına gibi eseceği günlerin müjdesini verdi.

Kulüp başkanı Birol Salçın kulüp olarak en büyük eksikliklerinin tesis olduğunu belirterek gerek yetkililerin gerekse Edirne halkı ve önde gelen iş insanlarının destek olmaları konusunda çağrı yaptı.

50 yıllık bir maziye sahip olan kulübün 50 yılı anısına yeni yönetimle yeni bir anlayışla sahaya indiklerini belirten Birol Salçın ve ekibi Meriç Nehri kenarındaki belediye Protokol evinde basın mensuplarıyla bir araya geldi

Kulüp Başkanı Birol Salçın, kulübün en büyük eksiği olan tesis ve antrenman sahası için yetkililerden destek beklediklerini belirterek maçlarını başka sahalarda deplasmanda değil kendi mahallelerinde oynamak istediklerini ifade etti.

Edirne’nin en büyük ve Yunanistan sınırında bulunan mahallesi olan Karaağaç ve yakınından geçen Arda nehrinden adını alan kulüp bugüne kadar futbol liglerine önemli isimler yetiştirmiş ve bunlardan Hasan Zaza, rahmetli Zafer Tangör gibi isimler öne çıkan isimler olmuştu.

Kulübün eski günlerine dönmesi için ellerinden geleni yapacaklarına inandıkların söyleyen Başkan Salçın “Karaağaç Ardaspor bu sene kuruluşunun 50’nci yılını kutlayacak. Buna istinaden hatırı sayılır bir yönetim yapmak istedik. Karaağaçlı esnaflardan ve gençlerden destek oldular. Kulübümüzün 50’nci yılına yakışır şekilde hizmet etmek istiyoruz. Mahallemizde tesis sıkıntımız var. Projelerimiz arasında ilk önce tesisleşmek geliyor. Tesisleşme hususunda il’de protokol büyüklerimizden destek isteyeceğiz. Hepsinin kapısını çalacağız. Gençlerimiz için, Karaağaç insanımız için güzel bir tesis istiyoruz. Önceliğimiz bu. 2022-2023 sezonunda 1. Amatörde mücadele edeceğiz. Hedefimiz tabii ki şampiyon olmak. 50’nci yıla yakışan da bu olur”dedi.

Bir antrenman sakaları dahi olamdığını belirten Birol Salçın “ Şu anda antrenman sahası yok, ne bir tesisimiz, ne bir antrenman sahamız var, ne bir kulüp binamız var. Karaağaç halkı olarak bu konuda büyük sıkıntı yaşıyoruz”dedi.

Kulüp geçmişi hakkında bilgi veren Salçın “1973 yılında kurulmuş köklü bir kulüp. Şehir içinde şehir dışında defalarca semtimizi en iyi şekilde temsil etmiş bir mazisi var. Biz 70’lerin ruhunu yakalamak istiyoruz. Kurulduğu yıllardaki başarıları ve o birlikteliği yakalamak istiyoruz. Futbol camiasında Karaağaç’tan yetişmiş önemli isimler var. Tekrar yeni nesilden bu isimler gibi isimler çıkartmak istiyoruz. Edirnespor futbol efsanesi Hasan Zaza, rahmetli Zafer Tangör. Bunlar hep Karaağaç’tan yetişmiş değerler. Neden şimdi alttan gelen çocuklarımız bu isimler gibi olmasınlar. Bunları gerçekleştirmemiz için büyüklerimizin bize tesis anlamında yardımcı olmasını istiyoruz. En büyük sıkıntımız tesis” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30