banner137
banner25

5 Ay’da 3 kongre

TFF 3. Lig’de mücadele eden ve 18 takım arasında son sırada yer alan Edirnespor’da bugün gerçekleşen kongrede yeni başkan Onur Yaren Ayaydın oldu.

3 Eylül 2022 günü yapılan ve büyük umutlar bağlanarak yapılan genel kurul sonrasında Başkan seçilen iş insanı Nabi Kırmızı’nın kısa süren başkanlığının sona ermesi ile Olağanüstü Genel Kurul kararı alan Edirnespor yönetimi bugün Muammer Şener Tesislerinde gerçekleşen Olağan Üstü Genel Kurulla yeni başkanını seçti.

Kongre divan oluşumu ve ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Tek listenin yer aldığı seçimde divan başkanlığı oylama yöntemini açık oylama yaparak kısa sürede seçim yaptı.5 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanan kongre sonrasında konuşan kulüp başkanı Onur Yaren Ayaydın tek hedeflerinin düşme hattında olan Edirnespor’u üst sıralara taşıyarak düşme hattından kurtarmak olduğunu belirtti.

Ayaydın yaptığı açıklamada “Öncelikle hedefimiz tüm şehirde konuşulan Edirnespor küme düşecek mi düşmeyecek mi konusuna çözüm bulmak. Hedefimiz Edirnespor’u düşme hattından kurtarmak, ateşli bölgeden kurtarmak ve üst sıralara taşımak. Ondan sonra tabii ki ekonomik yapımıza bakarak gerekeni yapacağız. Tabii ki bunu süreç gösterecek. Tek hedefimiz alt sıralardan yukarıya doğru çıkmak”dedi.

Takımın ekonomik zorlukları olduğunu ve deplasman giderlerinin kulübün belini büktüğünü söyleyen Ayaydın “ özellikle ekonomik olarak ciddi sıkıntılar var. Deplasman giderleri ciddi manada artmış durumda. Tesis giderleri ve buna benzer giderler çok yüksek rakamlarda. Futbolcunun maliyetini ben inanın geçtim. Ama dış giderler çok fazla. Bunlar da bizim belimizi büküyor. Ama hep beraber bunun altından kalkacağız inşallah. Edirnespor’u üst sıralara taşıyacağız”dedi.

Edirnespor’un kötü durumda olduğunu ancak üst sıralara getirilmesi konusunda kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini hatırlatan Ayaydın “takım şu anda kötü durumda. Ben yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gerçekten zor bir süreç ve kimse bu süreçte taşın altına elini koymak istemez. Hepsi taşın altına elini koydular. Biz hep beraber birlik olarak Edirnesporu iyi yerlere taşıyacağımıza eminim. Bunun için tüm gayretimizi emeğimizi vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Edirnespor hak ettiği iyi yerlere en kısa sürede çıkacaktır. Buna tüm Edirne şehri Emin olsun”dedi.

Takımın genel kaptanlığı görevine getirilen Cesur Pakarda ise takımın yönetim değişikliklerine bağlı olarak sorun yaşadığını, yaşanan bu durumun takımın sahadaki oyununa da yansıdığını belirterek “bu durum Edirnespor’u bir kaos ortamına itmiş, bir belirsizlik olmuş oyuncularda da. Bu belirsizliklerle ilgili mental olarak bitmiş durumdalar. 2 haftadan bu yana mental olarak onları hazırlamaya çalışıyoruz. Tabii şu an mevcut olan kadromuzda hepsi birbirinden değerli oyuncular ama bazen futbolda olmadı mı olmuyor. Biz şu süreçte Ocak ayında açılacak olan transfere kadar mevcut kadro ile yollarımıza devam edeceğiz. Biz onlara güveniyoruz. Yarın önemli bir maçımız var yine puan almak için elimizden geleni yapıp gerekeni yapacağız. Puan olarak 6 puanımız var. Ligin en dibindeyiz. Bu Edirnespor camiasına yakışmayacak bir durum. Ama ben şunu söyleyebilirim. Bizler birçok yönetimle çalıştık. Hepsi birbirinden değerli insanlardı. Ama bugün buradaki bu oluşumu gördükten sonra hepsinin Edirnespor’u bu durumdan çıkartmak için canla başla çalışacağına inandım ve hepsi birbirine kenetlenmiş durumdalar. Takımı üst sıralara çıkartmak, kümede bırakmak için var gücümüzle bütün enerjimizi harcayarak ilk hedefimiz Edirnespor’u kümede bırakmak olacak. O da nasip, bunu da zaman gösterecek. Yeni yönetimin Edirnespor’u bu durumdan çıkaracağına ben çok eminim”dedi.

Gerçekleşen Olağanüstü Genel Kurula eski başkanların gelmediği gibi Belediye Başkanı Recep Gürkan’ında katılmaması dikkat çekti.

Gerçekleşen Olağan Genel Kurul sonrasında 24 kişilik yeni yönetim şu isimlerden oluştu.

Onur Yaren Ayaydın, Mahmut Saner Mutlu, Yavuz Arslan, Mehmet Emin Altuntaş, Cenk Benakman, Cem Ertek, Ayhan Dinç, Kutay Özköse, Adem Yetişken, Tahsin Tabak, Ersan Sivrikaya, Mert Seyyar, Bülent İlhan, Kemal Kılıç, Yalçın Günal, Hasan Berk Şahin, Olcay Servi, Eren Oğuz, Erdem Çetin, Can Yücel, Engin Yağcılar, Tolga Hekimoğlu, Barış Şengün, Onur Aydın

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30