banner137
banner25

4 milyon liraya mal oluyor!

Edirne Belediyesi kentin Talatpaşa asfaltı üzerindeki kente giriş noktasına 320 adet aydınlatma direği koyuyor.

Uzun bir süredir TREDAŞ tarafından havai enerji nakil hatlarının arızalara yol açmasından dolayı yer altına alınması ve estetik açıdan beton direklerin kaldırılması çalışması sürerken Edirne Belediye Başkanı kentin estetik yönden görsel bir güzellik kazanması için bir teklifte bulundu.Konulacak galvaniz direklerin yerine yeni tip aydınlatma direkleri konulmasına olumlu yaklaşan TREDAŞ, Edirne Belediyesi ile iş birliği yaparak çalışmalara başladı.

Edirne Belediyesi ekipleri tarafından konulmaya başlanılan aydınlatma direkleri hakkında bilgi veren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “TREDAŞ Havsa-Edirne istikametindeki Talatpaşa Asfaltı üzerindeki elektrik hatlarını geçtiğimiz yıl yer altına almıştı. Eski tip beton direklerinin bir kısmını değiştirmişti. Bu yıl da Edirne- Havsa istikametinde elektrik hatlarını yer altına aldılar. Son çalışmalarını yapmaktalar. Yakında elektrik kablosu görmeyeceğiz. Bu kapsamda TREDAŞ ile görüşme yaptık. Biz de ‘Elektrik direklerini belediye olarak sağlayalım, nasıl olsa eski beton direkleri değiştireceksiniz. Siz harcama yapmayın, biz yapalım ve şehrin kent girişini daha modern, estetik görünüme kavuşturalım’ dedik. Protokolü yaptık ve yaklaşık 2,5 ay önce ihalesi gerçekleştirildi. Otogar kavşağından Erasta AVM kavşağına kadar toplam 320 adet direk konulacak”diyerek direklerin yeni tip modern direkler olduğunu ve kaldırım tarafındaki aydınlatmaların 6 metre, yol tarafındakilerin ise 10 metre yüksekliğinde, standartlara uygun direkler olduğunu söyledi.

Direklerin Edirne’ye yakışacağını ve özel bir çalışmanın ürünü olduğunu söyleyen Gürkan “Bu direkler şehrimizin dünyaya bakışını anlatmak için, varlığımızın sembolü Türk Bayrağını, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün resimlerini ve Edirne Belediyesi logosunu koyduk. Belediye logosu ışıklar yandığında Edirne Kırmızısı renginde olduğu için biraz daha pastel tonda duruyor ama bir mahsuru yok. Hem bayrağımız, hem Atatürk’ümüz gündüz çıplak gözle akşam karanlıkta da aydınlatmayla pırıl pırıl ortaya çıkıyor. Güzel bir görüntü oldu”diyerek rahatsız olanlara gönderme yaptı.

“Rahatsız olanlar var” diyen başkan Gürkan ‘Başkan bu direklere gelene kadar neden yolları yapmıyorsun’ diyenler var. Direklerle ne problemi var arkadaşların bilmiyorum. Direk direktir. Direğin ne işe yaradığını hepimiz biliyoruz. Bu şehirde yapılan her şeyi Edirne Belediyesi yapıyor, yapmaya da devam edecek. Direkler de dikilecek, yollar da yapılacak merak etmesinler. Bazı arkadaşlarımız yaşamı veya Edirne’yi kendi gittikleri yoldan ibaret zannediyorlar. Ama Edirne’de çok yol var. Edirne’nin hep olumsuzlukları ön plana çıkarıp, hep kötülemeye çalışanlar var. Onlara akıl sağlığı tavsiye ediyorum. Sağlıklı günler tavsiye ediyorum. Umarım onlar da mutlu insan olurlar, toparlanırlar”diyerek 320 adet direğin KDV dahil 4 Milyon TL’ye mal olduğunu belirtti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30