banner137
banner25

4 adet ambulans hizmete sokuldu!
Edirne Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından alınan ve 112 acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere 4'ü ambulans ve 19 kiralık araç, ekiplerin hizmetine sunuldu. Törende ambulansa binerek sirenleri açan Edirne Valisi Ekrem Canalp, hayırlı olmasını dileyerek şoförlere araçların anahtarlarını teslim etti.

Valilik bahçesinde düzenlenen ambulans teslim töreninde konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, 2000 yılı itibarıyla sağlıkta dönüşüm reformunun uygulamaya konulduğunu belirterek “Reform programında bazı hedefler belirlendi, bu da olabildiği kadar yüksek düzeyde sağlık hizmetlerinde vatandaş memnuniyetini sağlamak. Vatandaş memnuniyetini sağlık hizmetinde sağlayabilmek için yapılması gerekenler adım adım yürürlüğe konuldu. Nitelikli sağlık personeli bir taraftan yetiştirilirken bir taraftan da sağlık altyapısının iyileştirilmesine yönelik adımlarda aynı şekilde atılmaya başlandı. SSK hastanelerimiz vardı onlar dönüştürüldü. Devlet hastaneleri imkânları, kapasiteleri ve koşulları iyileştirildi. Bunların çok ötesinde Edirne'de de gördüğümüz gibi yeni hastaneler eklendi. Sağlıkta dönüşüm ve reform programı devam ediyor” dedi.

Edirne’de sağlık yatırımlarının hızla devam ettiğini ifade eden Vali Canalp "Edirne'de de 3 yeni 112 sağlık istasyonu hizmete girecek. İl merkezi, Uzunköprü ve Keşan ilçelerinde. Bugün burada ilave 4 ambulansın faaliyete geçmesi ve 112 istasyonlarının faaliyete geçmesiyle sağlık hizmetlerinde vatandaş memnuniyetini artırmanın önemli bir adımını atmış olacağız. Vakaya ne kadar çabuk ulaşılırsa hayatını kurtaracağınız insanların sayısı o kadar yüksek olur. Yaklaşık 4 aydır Edirne Valiliği olarak şoförlü araç almak suretiyle 15 araç kiraladık. Sağlık çalışanı arkadaşlarımızın hizmetine bu araçları sunduk. Sağlık çalışanlarının fedakârlıkla çalışıyor. Dünyada salgın sürecinde pek çok gelişmiş ülkeye göre Türkiye'de kaliteli hizmetler sağlandı” şeklinde konuştu.

Canalp, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Jandarma Komutanı Albay Abdulkadir Seri, İl Sağlık Müdürü İshak Yıldırım ambulanslara binerek çalıştırdı.

Programın ardından araçlar Valilik bahçesinden görev alanlarına hareket etti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30