banner137
banner25

3.doz aşı için vatandaşlar duyarlılık gösteriyor!

Koronavirüs aşısının hatırlatma dozunun 6 aydan 3 aya düşürülmesi sonrasında vatandaşlar hastane ve aile hekimliklerine giderek aşılarını vurdurmaya başladılar.

Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi’nde bulunan aşı uygulama alanı sakin günler yaşarken hatırlatma dozunun 3 aya düşürülmesi ile yoğun günler yaşamaya başladı.Merkezi Hekim Randevu (MHRS) sistemi üzerinden aşı onayı alan vatandaşlar aldıkları randevularla aşı merkezlerinin yolunu tuttular.Günde 3 bin, 3 bin 500 dolayında aşı vurulabilen Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi’nde vatandaşlar sırayla aşılarını yaptırarak hatırlatma dozlarını tamamlamış oldular.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın vaka artış oranlarını açıklaması ve Edirne ilinin de bu iller arasında olması sonrası,aşılama oranı yüksek olan ilimizde 3.doz aşı için gençler başta olmak üzere,çok sayıda vatandaşın aşıya geldiği görüldü.

Vatandaşlar aşı olmayan kişilerin bir an önce aşı olması gerektiğinin altını çizerek çağrıda bulundular. Derya Bulut isimli vatandaş, “aşı açıklamasının akşam yapılmasını ardından sabah ilk işim randevuyu almak oldu.Çok şükür alabildim ve hemen geldim. Aşımı da oldum. Şu an çok iyiyim”dedi ve erkene çekilmesinin sevindirici olduğunu ve beklediğin ifade ederek, “Ocak ayında olmam gereken aşıyı Aralık ayında oluyor olmam beni çok sevindirdi.İnşallah herkes aşısını olur”şeklinde konuştu.

Üniversite öğrencisi Doruk Yalnız’da sağlık için aşı olunması gerektiğini belirtti.

Bir başka Üniversite öğrencisi de Göktan Emirkan, “herkesin olmasını tavsiye diyorum. Lazım çünkü.Haberlerde gördük olmayanlardan ölenler varmış”dedi.

Çevresinde korona nedeniyle bazı yakınlarını kaybettiğini belirten Nihan Özen isimli vatandaş ise “3.doz aşımı oluyorum.Çevremde ölenler oldu.Mutlaka herkes aşısını olsun”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30