banner78
banner25

3 saat araç içinde mahsur kaldı!

Bulgaristan’dan Edirne’ye alış veriş için günü birlik gelen Köşkdere ailesinin 82 yaşındaki ferdi Firdevs Köşkdere araç içinde kilitli kalınca zor anlar yaşadı.

Bulgaristan’ın Kırcaali ilinden Edirne’ye alış veriş için gelen Bulgaristan Türkü aile Cevdet Köşkdere ve annesi 82 yaşındaki Firdevs Köşkdere alış verişin ardından son olarak eczaneye giderek ilaç almak istedi. Aracına park yeri bulamadığı için ara sokak olan Çavuş bey mahallesi Mumcular sokak üzerinde aracını park eden ve annesi Firdevs Köşkdere’yi de aracı içinde bırakarak gitti. Bu zaman zarfında yaklaşık 3 saate yakın bir süre X-2135 KA Bulgaristan plakalı araç içinde cam ve kapıları kapalı olarak kalan ve güneşin etkisini artırması ile araç iç ısısın artması ile durumu kötüleşen Firdevs Köşkdere’yi araç içinde fark eden çevre sakinleri kapıları açamayınca durumu 112 ihbar hattına ilettiler. İlk olarak olay yerine sağlık ekipleri ile polis ekipleri geldi. Yaşlı kadın ile irtibat kurmaya çalışan görevliler aralık kalan camdan kadına yapması gerekenleri söyleseler de kaplıları otomatik kilit sisteminden dolayı açamadılar. Camdan bakan meraklı vatandaşlardan tel isteyen polis ekiplerine ise bir vatandaşın tel vermemesi dikkat çekti. Ön sağ koltukta oturan ve emniyet kemeri takılı olduğu için iyiden iyiye panikleyen yaşlı kadın görevlilerden kemeri kesmelerini sürekli olarak istese de araç içine girilemediği için bu isteğini yerine getiremediler. Polis memurları ve sağlık ekipleri yaşlı kadının elinde bulunan bastonu ile otomatik kapıları açan tuşa basması yönünde yönlendirmek isteseler de başarılı olamadılar. Yaşlı kadının iyiden iyiye fenalaştığını gören sağlık ekipleri ise sürekli konuşarak yaşlı kadın dikkatini toplamaya çalıştılar. Edirne Belediyesine bağlı itfaiye ekiplerinin gelmesi ile çalışmalar hız kazandı ve yaşlı kadın ile diyalog kurulmaya çalışıldı. Aralık kalan camdan içeri kıvırdıkları teli sokarak müdahale etmek isteyen ekipler kapı kolunu yakalamayı başarsa da sistem kapıların açılmasına izin vermedi ve yapılan deneme başarısızlıkla sonuçlandı.

Bu esnada yaşlı kadının adını, soyadını ve yakınlarını öğrenmeye çalışan polis ekipleri araç plakası üzerinden bilgilere ulaşarak aracın sürücüsü ile irtibat kurmaya çalıştılar ancak sonuç alamadılar. İtfaiye ekibi aralık olan şoför tarafındaki camı bantlayarak özel bir aparatla camı kırdı ancak kapılar yine açılmadı. Kırılan camdan yaşlı kadına ulaşmayı başaran ekiplere yaşlı kadının ilk sözü “oğlum iyimisin oldu!”İtfaiye eri ise “ben çok iyiyim” diyerek cevap verdi ve yaşlı kadının rahatladığı görüldü.

Kapıyı açmayı başaran ekipler daha sonra yaşlı kadını araçtan indirerek ambulansa bindirdi ve ilk müdahalesi yapıldı. Sağlık durumu iyi olduğu anlaşılan Firdevs Köşkdere bir süre ambulansta kontrol altında tutuldu. Polis ekipleri ise araç içinde yaptıkları incelemede araç sahibi Cevdet Köşkdere’nin telefon numarasına ulaştılar. Numaranın aranması ile Cevdet Köşkdere’ye ulaşıldı ve aracının yanına gelmesi istendi.
Koşarak geldiği görülen Köşkdere’nin eczaneye gittiği ancak aracının kapısını açık bıraktığı fakat annesinin kilitlemiş olabileceğini veya aracın kendi kendini kilitlemiş olabileceğini ifade etti. Sorunsuz bir şekilde sonlanan olaydan iyi bir ders çıkarıldığı görüldü.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30