banner137
banner25

200 gr ekmek 2.5 TL oldu!

Uzun bir süredir zam beklentisi içinde olan Edirneli fırıncılar nihayet beklenen resmi zammı alarak uygulamaya başladılar. Bundan böyle Edirne’de 200 gram ekmek 2.5 TL’den satılacak.

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği EDESOB tarafında yapılan toplantı sonrasında ekmeğin satış fiyatı 2.5 TL olarak belirlendi.Edirne’de bir çok fırın ekmeğin satış fiyatını resmi rakam olmamasına rağmen 2.5 TL’den satarken bazıları 2 TL’den satışını yapıyordu.Artan girdi maliyetleri karşısında zor üretim yaptıklarını her fırsatta dile getiren Edirneli fırıncılar zam taleplerini bağlı bulundukları odalara ilettiklerini ancak bu güne kadar olumlu bir sonuç alamadıklarını belirtiyorlardı.

Edirne’de ekmeğe yapılan 50 kuruşluk zam en çok vatandaşı üzdü.Kimi vatandaşlar ekmeğe yapılan zammı alaycı bir şekilde cevaplarken kimisi ise fırın önünde şaşkınlığını gizleyemedi.Edirneli fırıncı Hurşit Boston ekmeğe yapılan zammı az olduğunu ve uzun zamandır beklenti içinde olduklarını belirterek “girdi maliyetlerinin artmasından dolayı uzun zamandır zordaydık.Yapılan bu zam maliyetlerimizi karşılamıyor.Ekmeğin en az 3 TL olması lazım.Ekmeğe zam olmasını istemezdik ama her şey arttı.Mecburiyetten dolayı yaptık”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30