banner78
banner25

2 bin tona yakın bitüm tarlalık alana yayıldı!

Edirne’de faaliyet gösteren özel bir şirkete ait asfalt şantiyesinde duvar çökmesi nedeniyle asfalt yapımında kullanılan yaklaşık 2 bin ton bitüm tarlalara yayıldı. Çevrede ciddi anlamda zarar meydana geldi.

Edirne merkeze bağlı Hasan ağa köyü yakınlarında Lalapaşa yolu üzerinde ki şantiyede meydana gelen olay sabah saatlerinde yaşandı. Karayolları ve belediyeye ait yolların yapımı için asfalt üretimi yapan ve yeni faaliyete geçen firmanın bitim asfalt depolama havuzun duvarı aşırı yüke dayanamayarak çöktü. Duvarın çökmesi ile 2 bin ton kadar olduğu tahmin edilen zift, tarlalık alana ve yanında bulunan kuru bir derenin yatağına doldu. Yaklaşık 4 futbol sahası büyüklüğünde alanı etkileyen malzemenin yayılmaması için başta firma yetkileri olmak üzere yetkililer yoğun çaba sarf etti.

Olayın duyulması ile Jandarma ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkileri ile Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri alana gelerek durumu yerinde incelediler ve alınacak tedbirleri görüştüler.

Edinilen bilgiye göre duvardan oluşan ve asfalt yapımında kullanılan bitim ad verilen malzemenin havuzundaki duvar aşırı yüke dayanamayarak güney cephesinden çöktü. Çökmenin etkisi ile malzeme kısa sürede alana yayıldı. Söz konusu alan üzerinde ekili tarım arazisi olması asabiyle zarar meydana gelirken, toprağın etkilenmesinden dolayı uzun bir süre toprağın işlenemeyeceği belirtildi.

Tüpraş rafineri fiyatlarına göre tonu 9 bin 300 TL olan malzemenin yaklaşık 20 milyon lira tutarında olduğu ve alana yayıldığı belirtildi.Olayla ilgili soruşturma sürüyor..

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30