banner137
banner25

14 ve 15 Mart 2022 tarihinde sağlık çalışanları Grevde!

Türk Tabipler Birliği tarafından ülke genelinde 11 Ekim 2021 tarihinde başlatılan sağlık çalışanlarının özlük haklarının yenilenmesi konusunda ki iş bırakma eylemlerinde yeni bir sürece giriliyor.Daha önce bir günlük iş bırakma eylemi ve aile hekimlerinin de dahil edilmesi sonrasında taleplerinin yerine gelmediğini gören Türk Tabipler Birliği, Tıp Bayramı olan 14 Mart ve 15 Mart tarihlerinde iki günlük iş bırakma eylemine gidiyor.

Konu hakkında açıklama yapan Edirne Tabip Odası Başkanı Prf.Dr.Gürcan Altun “TTB ve Tabip Odaları sağlık alanındaki yaşanan sorunlara ve hekimlerin özlük hak kayıplarına dikkat çekmek için 11 Ekim 2021 tarihinde başlatmış olduğu eylemlilik sürecine 14 ve 15 Mart tarihlerinde iki günlük G(ö)REV etkinliği ile devam edecek”dedi.

Taleplerini sıralayan Altun “Sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik etkin bir yasa” derhal çıkartılmalıdır. Hekimler için en düşük temel ücret, yoksulluk sınırının en az iki katı olmalıdır.Çalışma ortamlarımız ve koşulları iyileştirilmelidir, güvenli çalışma ortamları oluşturulmalıdır. COVID-19 “illiyet bağı” aranmaksızın meslek hastalığı sayılmalıdır. Hekimleri de hastaları da mağdur eden, hekimlere karşı şiddet kaynağı olan, halkın sağlığını tehlikeye atan 5 dakikada muayene dayatmasından vazgeçilmeli, hasta randevuları her hastaya en az 20 dakika ayrılacak şekilde düzenlenmelidir.Sağlık sistemi ve kurumsal sorunlar kaynaklı malpraktis davaları ile hekimleri ödeyemeyecekleri tazminatlara mahkûm eden uygulamaların önlenmesi için yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Emekli hekim maaşları insanca yaşayabilecek bir düzeye getirilmelidir. Koruyucu sağlık hizmetleri güçlendirilmeli, Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliği geri çekilmelidir”dedi.

“14-15 Mart Pazartesi ve Salı günü ülkemizin her yerinde olduğu gibi Edirne’de de aile sağlığı merkezleri ve tüm hastanelerde acil sağlık hizmeti dışında hizmet verilmeyecektir”diyerek vatandaşları da uyaran Altun, belirtilen tarihlerde muayene yapılmayacağını ancak vatandaşların kendilerine destek vermeleri için hastaneye gelebileceklerini söyledi. Altun konuşmasında “bu süreçte sadece acil hastalar (çocuk ve erişkin), acil gebeler, kanser ve diyaliz hastaları, Covid-19 şüphesi olan bireyler ile yatan hastaların tedavileri aksatılmadan devam edecektir. Ancak rutin poliklinik hizmetleri yerine getirilmeyecektir.Bizler Oyalama değil, hakkımız olanı istiyoruz. Yaşama adanmış bir mesleğin mensupları olarak hakkımızın gasp edilmesine, kötü çalışma koşullarına, sefalet ücretlerine karşı “Sağlıklı Bir Gelecek Ellerimizde, Emek Bizim Söz Bizim” diyerek mücadelemize devam ediyoruz, devam edeceğiz. Halkımızı bu mücadele de yanımızda olmaya, bizlere destek olmaya çağırıyoruz”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30