banner78
banner25

136 yıldır meydanlardalar!

Tüm yurtta olduğu gibi 1 Mayıs Birlik,Mücadele ve Dayanışma günü Edirne’de de çok sayıda Sivil toplum kuruluşu ve sendikanın katılımıyla gerçekleşti.

Edirne’deki etkinlikler Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Şükrüpaşa İlköğretim okulu önünde grupların toplanması ile başladı.Yüzlerce kişin katıldığı etkinliklerde polis toplanma alanına girenler için geniş güvenlik önlemi aldı ve alanı bariyerlerle böldü. Kalabalığın oluşması ile çok ayıda sendika temsilcisi yaya olarak sloganlar eşliğinde açıklamanın yapılacağı Saraçlar caddesindeki alana geldiler. Burada üzerleri aranarak alana alınan temsilciler ve bağlı oldukları sendikalar yapılan anonsla yerlerine geçtiler.

Çatılarda özel hareket polislerinin görev aldığı 1 Mayıs Kutlamalarında ilk olarak devrim şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu.

Edirne Belediyesi tarafından hazırlanan platforma gelen TÜRK-İŞ, DİSK, KESK, B.KAMU-İŞ, EĞİTİM İŞ, TMMOB ve TTB’nin üyeleri daha sonra temsilcilerinin platform üzerinden selamlaması ile kutlamalarına devam etti.Türk-İş Edirne Şube başkanı Zeki Şişko alana hitaben yaptığı konuşmada ülkede yaşanan adaletsizlik ve zamlara dikkat çekerek hayat şartlarının ağırlığına dikkat çekti.

1886 yılından bu yana alanlarda kutlanan 1 Mayıs işçi Bayramı Edirne’de de olaysız bir şekilde sonlandı ve bayram havasında yaşandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30