banner137
banner25

12.duruşma yarın!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın müşteki-sanık olarak Edirne 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın 12. celsesi 01.02.2023 yarın saat 10:30’da görüşüşelecek.

2019/269 esas numarası ile Edirne 3.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın müşteki-sanık sıfatı ile yargılandığı davanın saat 10:30’da görülmesi bekleniyor.

“Birden fazla kişi tarafından gece vakti birlikte yağma, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli cinsel saldırı ve şantaj” suçlaması ile görüşülen davanın müştekisi Şükrü B. ise ülke dışında olduğu için duruşmalara katılamıyor.

Bilindiği gibi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesi bir türkü barda elinde kadehle şarkı söylerken çekilen ve “36 yıl önce haberimiz yoktu, şimdi var. İçelim” dediği duyulan görüntülerle ilgili ‘suçu ve suçluyu övme. Terör örgütü propagandası’ suçundan Edirne 8’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanık hakkında 2 yıl hapis istemiyle tutuksuz yargılanması şartı ile dava açılmış, ceza 3 ay olarak belirlenmiş ancak sanığın geleceği üzerindeki etkileri dikkate alınıp, 2 ay 15 güne indirilmiş ve hükmün açıklanması geri bırakılmıştı.

Cezası onanan Gürkan’ın söz konusu davadan da ceza alması durumunda başkanlığının tehlikeye gireceği gerekçesi ile bahse konu dava kamuoyu tarafından da merakla beklenen bir dava haline gelmiş durumda.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30