banner137
banner25

“128 milyar dolar nerede?” pankartları iade edildi!

CHP Teşkilatları tarafından gündeme getirilen ve Merkez Bankası kasasındaki 128 milyar doların akıbetini sorgulayan pankartlara ilişkin Edirne Mahkemeleri yaşanan olay sonrasında emsal teşkil edecek lehte bir karara imza attı.

Edirne Sulh Ceza Hakimliği tarafından 18 Mayıs 2015 tarihinde CHP Edirne İl binası dış cephesinde asılı olan “128 Milyar dolar nerede?”konulu pankart Güvenlik Şube ekipleri tarafından söktürülmüş ve tutanak ile teslim alınmıştı.Yaşanan bu hukuk dışı süreç karşısında avukatları ile hak arama mücadelesine giren Edirne Cumhuriyet Halk Partisi Edirne il örgütü verdiği hukuk mücadelesini kazanarak pankartların iadesini kazandığı gibi toplatılmasının da hukuksuzca olduğunu tescilletmiş oldu.

Konu hakkında düzenlediği basın toplantısında açıklama yapan CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı “birkaç ay önce 128 milyar dolar nerede diye pankartlarımız kaldırıldı. CHP örgütleri olarak hukuksuzluğa uğradık. Biz Edirne örgütü olarak bu işin peşini bırakmadık. Hukuksal mücadelemizi devam ettirdik ve sonunda Türkiye’ye emsal olacak bir karar Edirne’den çıktı. Edirne Sulh Ceza Hakimliğinin 18.05.2021 tarihli kararı ile hukuksuzca toplatılan pankartlarımız CHP örgütüne emniyet güçleri tarafından teslim edildi”dedi.

Pankart konusunda iki ayrı hukuk dışı uygulamaya maruz kaldıklarını dile getiren il başkanı Pekcanlı “biliyorsunuz 2 hukuk mücadelesi verdik.Edirne Valiliğinin Kovid-19 önlemleri kapsamında komedi gibi bir kararı vardı. Pankartımız bu önlem kapsamında da parti binamızdan sökülüp alınmıştı. Bize uygulanan işlemlerin aynısını diğer siyasi partilere yapılıp yapılmadığını da takip ettik. Maalesef Edirne Valiliği bu konuda sınıfta kaldı. Çünkü CHP’ye uyguladıkları 15günlük pankart yasağını Ak Parti’ye uygulayamadılar. Bunu da yaşadık bu süreçte. Biz bu pankartların hepsini teslim aldık, bugün itibariyle söküldüğü yerlere tekrar asacağız. Bu da Türkiye’ye emsal bir karar olacak.”dedi ve sonrasında sökülen pankartı parti il binası dışına astı.Alınan karar ile 81 il teşkilatının pankartlarını asmasının da önü açılmış oldu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30