banner78
banner25

10 aylık dönemde 800 bin Bulgar turist!

2021 yılı verilerine göre pandemiye rağmen ülkemiz başta olmak üzere özellikle şehrimize gelen turist sayısının pandemi öncesi dönemdeki sayıyla eşdeğer olduğu ifade edildi.

Yurt dışından ülkemize gelen yabancı turistlerden ilk 5 sıraya göre verileri açıklayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk komşu ülke Bulgaristan’ın Türkiye’yi ziyaret eden ilk beş ülke arasında 4’ncü sırada yer aldığını ve 10 aylık periyotta 800 bin’in üzerinde Bulgaristan vatandaşının ülkemiz ve ilimize seyahatinin söz konusu olduğunu açıkladı.

Bakanlığın sınır istatistikleri verilerine göre konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk; “2021 yılı Ocak-Eylül ayı döneminde ülkemizi ziyaret eden Bulgaristan vatandaşlarının toplamı 800 bin”kişi diyerek Eylül ayında bu sayının bir aylık zaman diliminde 163 bin kişi olduğunu belirtti.

Yaklaşan Kasım ayında bu rakamın artacağını belirten İl Müdürü Soytürk; “burakamın Kasım ayında özellikle yaklaşan Noel bayramı hazırlıkları nedeniyle daha da artacağını tahmin ediyoruz. Tüm kamu kurum kuruluşlarıyla gelen Bulgar vatandaşlarımıza STK’larımızla birlikte en iyi, en güzel hizmeti verme durumundayız. Hem de turizm payımızın ekonomik anlamda daha da artmasını istiyoruz.”şeklinde konuştu.

Bulgar turistlerin bavul ticaretinden ziyade konaklamayı esas alan turistler arsında yer aldığını belirten Soytürk, Cuma günleri sınır kapısının yoğun olmasına bağlı olarak Bulgar vatandaşların bir gün önceden yani Perşembe akşamından Edirne’ye gelerek konaklamaya başladıklarını ve ertesi gün Cuma-Ulus Pazarı alış verişi ile güne başladıklarını, sonrasında ise kenti gezme fırsatı bulduklarını ifade etti.

Soytürk “ Bulgar turistler artık kentte konaklamaya başladılar. Perşembe gününden başlayıp Cuma günü Kapıkule’de sınırda beklemeye takılmamak için Perşembe günü erkenden gelip konaklama yapıp, Cuma günü Ulus Pazarına erkenden gidiyorlar. Cumartesi Pazar günleri de yiyecek,içecek ve geziyle birleştirip konaklama oranı neredeyse 2 güne çıkmış vaziyette. Edirne’de restoranlarda yerli yabancı kuyruklarını görebiliyorsunuz. Daha çok Bulgar vatandaşları alış veriş turizmi, tekstil, temizlik ürünleri, tatlı, gıda ürünlerini satın alıyorlar. Müzelerimizi de özellikle Arkeoloji Müzemizi de ziyaret ediyorlar”dedi

Türkiye Turizm Tanıtım Geliştirme Ajansı tarafından bir çalışma yürütüldüğünü ve Bulgaristan’dan büyük bir turizm acentesi ile görüşme yaptıklarını belirten Soytük “geçen hafta Bulgaristan’ın en önemli ve en büyük seyahat acentesinin tur operatörünü şehrimizde ağırladık. Geleneksel sanatlarımızdan, gastronomimizden, roman gecemize kadar eğlenceyi ve konaklama tesislerimizi de anlattık. Önümüzdeki günlerde kendileriyle yoğun temasa geçerek, Edirne destinasyonunu daha da yoğunlaştırıp Bulgaristan’dan ciddi bir turist bekliyoruz”ifadelerini kullandı.

Eğlence mekanları konusunda yetersiz olunup olunmadığı konusunda yöneltilen bir soruya ise “işletmelerin talebi görüp arzı arttırmaları gerektiğini düşünüyorum. Çünkü turist deneyimleme, gezme, eğlenme hepsini bir arada satın almak istiyor. Mesela Edirnekari deneyimi yaptırıyoruz, mis sabunu deneyimi yaptırtıyoruz.Bunlar turistin çok hoşuna gidiyor. Giderken yanında bir hatıra alıp götürüyor. Bu tabi eğlence anlamında da konaklama yapan misafirlerimizin eğlenceyle beraber daha fazla keyifli vakit geçirmelerini sağlamamız gerekiyor” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30