banner137
banner12

47 yıla sığdırılmış bir yaşam…. Bolu ili, Dörtdivan İlçesi Aşağıdüğer köyünde doğdu.Eğitim ve öğretimini Ankara’da tamamladıktan sonra hayat onu belki de ummayacağı bir noktaya getirdi. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde basamakları emin adımlarla çıkarak 27 Ekim 2018 tarihi itibari ile Vali olarak Edirne’ye atandı.

Elbette yaşamı boyunca insan sevgisi ile yoğrulmuş bir kişi olacak ki; Vali sıfatı ile ilk göreve başladığı şehir olan Edirne’de gönüllere taht kurmayı kısa sürede başardı.Adından kısa sürede söz ettirmeye başladı.Çarşıda halkla,esnafla bir araya geldi.Dertlerini dinledi,sohbetler ederek Edirne’yi sahada olan kişilerden öğrenmeye çalıştı ve çalışıyor da…

Kişilik analizi konusunda uzman olmasak bile az çok vücut dili konusunda aldığımız eğitimden dolayı karakter analizi yapabiliyoruz.Bir kaç etkinlikte izleme fırsatı bulduğum Edirne Valisi Ekrem Canalp tam anlamıyla yüreğinde vatan sevgisi olan,Devlet adabını ve Devletin o şefkatini karşısındakine en iyi hissettirecek donanıma sahip olan bir insan.Derdi makam,mevki değil.Derdi halkla bütünleşmek,onların sorunlarına çözüm üretmek ve devletin varlığını en iyi şekilde gösterebilmek…Edirne’ye gelmeden öncede Edirne konusunda gerekli bilgiyi almış ve araştırmayı da yapmış bir kişi.

Tarih 25 Kasım 2018.Edirne’nin 96. kurtuluş törenleri.Dönemin Edirne Valisi’nin canlandıran genç,heyecandan Vali Canalp karşısında tir tir titriyor.Aslında günlerdir çalıştığı iki satır sözü sular seller gibi biliyor ama; heyecan işte! Unuttu gitti.Ve Vali Canalp candan tavrı ile kişiliğine yansıyan o hoşgörüsünü bu öğrenci kardeşimize yansıtıyor.Onun o kusurunu büyük bir erdenlikle bertaraf ederek yardımcı oluyor. Kullandığı akılcı cümleler ile gönülleri adeta fethediyor.

Yine aynı tarih ve Katı Atık Birliği’nin çöpten enerji üretim tesisi açılışı var.Sırasıyla konuşmalar yapılıyor ve sıra Edirne Valisi Ekrem Canalp’e geliyor.Hava bir hayli soğuk.Edirne soğuğu! Bilenler bilir. Sarf edilecek en güzel cümlelerle Vali Canalp Edirnelilerin gönlünde kısa sürede yer ediniyor. “Hava soğuktur ancak Edirneliler sıcaktır.Üzerimizde ceket olmasa bile,Edirnelilerin sıcaklığı bizleri de ısıtacaktır”sözü sonrasında arkalardan “adamsın! Helal olsun.Bravo.İşte Vali”şeklinde sözler kulaklarımıza kadar geldi.Alkışlarla Vali yerini aldı ve tören sona erdi.

Makam aracına binerek şehir merkezine Kıyık caddesinden inen Vali Canalp bir anda Kıyık caddesi üzerinde kahveler önünde oturan vatandaşları görüyor ve içinden “of be! Hava soğuk ama buradaki insancıklar tıpkı benim köyümdeki gibi kapı önünde çay içiyorlar.Bi yanlarına gideyim”diyerek şoföre “sağda dur”talimatını veriyor.

Makam aracından inen Vali direk kapı önündekilerin yanına giderek selamını veriyor ve oturuyor.Kendisini tanıtıyor ve mütevazi kişiliğini burada da göstererek hep beraber çay içip sohbet ediyor.Ayrılacağı zaman ise “sizleri çay içmeye bende makama beklerim”diyor ve ayrılıyor.Açıkçası merak ettim ve çay içtiği kişilerle sohbet edip durumu kendilerinden öğrenmek istedim.Şaşkındı bizimkiler! Şaşkındı ama; olması gereken bu” deyiverdiler!

Evet geleli,göreve başlayalı daha bir ay bile olmadı.Hakkıyla bu işi yapacağını şimdiden Vali Canalp gösterdi.

Edirne, Balkanlara açılan bir kapı.Edirne, Evladı fatihan topraklarına başkentlik yapmış kadim bir şehir.Bu yüzden Edirne’nin kıymetini buradan gidenler anlıyor.Ama Vali Canalp Edirne’nin kıymetini gelmeden anlayanlardan olacak ki; Edirne ve Edirnelinin neyi sevip neyi sevmediğini biliyor.Aslında yazacak çok şey var ama bekleyip göreceğiz.İşte o yazmadığımız satırları neden yazmadığımızı zamanı gelince söyleyeceğiz veya susup bekleyeceğiz.Çünkü Vali Canalp zaten gerekeni yapacak….Hoş geldin sayın Valim…..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.