banner137
banner12

Dünya’da Korona virüsle mücadelede bugüne kadar 1 milyon 500 bin kişinin yaşamını yitirdiğini düşündüğümüzde,Kovid-19’un ne kadar tehlikeli boyutlara vardığını iyice görmekteyiz.

Rakamlarla boğuştuğumuz şu günlerde “acaba bize de bir şey olur mu?” endişesi ile virüsün 300 gündür hayatımızda olduğunu ve yaşamayı öyle yada böyle öğrendiğimizi hatırlatmak isterim.

Bu konuda Devletin tüm ilgi birimleri virüse karşı bir mücadele başlatmış olsa da şüphesiz bu konuda ki en büyük mücadeleyi sağlık çalışanlarımız vermektedir.Hem kendi canını koruyor hemde canını korumaya çalıştığı canda da koruyor..Bu konuda bir başka meslek yoktur yeryüzünde.

Bilim kurulu tarafından alınan her karar,yerelde uygulanmak üzere idareye bildiriliyor.Yerel idare bu konuda kendi inisiyatiflerini de kullanarak halkının menfaatine oluşacak her türlü adımı atıyor.

Bugün Edirne’mizde Kovid-19 salgınına karşın en etkili mücadele İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde sürdürülüyor.Kentte bulunan tüm sağlık kuruluşlarında sağlanan koordine ile vaka sayılarında ki artışa oranla alınan tedbirler ve yatak sayısı belli bir riske kadar hesaplanmış durumda.İlimizin Avrupa’ya açılan sınır kapıları olduğu,İstanbul gibi büyük bir metropole olan uzaklık ve bu şehir veya çevreleri ile olan ticari ilişkiler yada turistik gezi veya akrabalık bağları düşünüldüğünde Edirne’mizin risk haritasında her gün kızaran bölgeleri görmek pek ala mümkün.Öngörülerle bunlar her ne kadar konuluşmuş, tartışılmış olsa da aslında tablo beklenen bir tabloydu.

Şimdi bizi daha vahim tablodan kurtaran gerçeklere ve buna rağmen gelinen noktaya bakalım.Mart ayı’ndan bu yana yoğun bir mücadele var.Edirne Valiliği ve Vali Ekrem Canalp sayesinde Edirne her konuda oldukça iyi.Sınır kapılarında dağıtılan maskeler ve dezenfekte paketleri,kentin dört bir yanında gezen dezenfeksiyon ekipleri,kapı kapı dolaşılarak yapılan kontroller Edirne Belediyesi ve Başkanı Recep Gürkan’ın gayretleri ve valilikle beraber yapılan koordineli çalışmalar elbette önemli.

Ancak ilimizde sağlık konusunda hassasiyetini bildiğim,bu işinde membaında bulunan bir isme dikkatinizi çekmek istiyorum. Uzm. Dr.Mustafa İshak Yıldırım.Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyolojisi konusunda uzman bir isim.Saygınlığı,dürüstlüğü,yanlışla işinin olmayacağına inandığım ve emin olduğum önemli bir isim.Yoğun bir tempoyla çalıştığına şahit olduğumuz bir çok alan var.Çoğu zaman sahada ve işinin uzmanı.Valimiz Ekrem Canalp’in bu konuda bugüne kadar ki sağladığı olan başarıda da şüphesiz ki ekibinin sağlam olması var.Dr.İshak Yıldırım göreve gelir gelmez,birkaç isim üzerinde oynama yaparak ekibini kurdu.Pandemi sürecini iyi yönetmeliydiler ve hataya asla ve katta yer yoktu.Bu süreç ilk etapta olumlu bir seyir izlerken son zamanlarda yaşanan gevşeme ve tedbirlerin biraz hiçe sayılması bugünkü haritanın kızarmasına sebep oldu.

Allahın izni,sağlık çalışanlarının gayreti,vatandaşların hassasiyeti ve alınacak tedbirlere uyulması ile bu illeti aşacağız.Buna inancımız tam.

Gün içerisinde istişare ettiğimiz İl sağlık müdürümüz Uzm.Dr.Mustafa İshak Yıldırım ve Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ali Fatih Selvi alınacak bir takım önlemlerle iyiye doğru bir ivme kazanılacağını kaydettiler.Tam bir takım çalışması ile sahadan aldıkları anlık verilerle pandemi sürecini yönettiklerini ifade eden genç ve dinamik kadro Edirne’de yoğun bakım ünitelerinin doluluk oranının bahsedildiği gibi olmadığını ve bir sıkıntının yaşanmadığını belirttiler.

Görüş alış verişinde bulunduğumuz bu iki sağlık neferinin söyledikleri sonrasında gönlümüzü ferah tuttuk.Edirne için bir kazanım olan ve başında bulundukları kuruma artı değer katan bu isimlerin ve ekibinin ilerleyen günlerde verdikleri mücadelenin meyvelerini de alacağımız inancıyla kalın sağlıcakla.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.