banner137
banner12

Daha göreve geleli kısa bir zaman oldu.Kısa bir zaman oldu olmasına ama,işi gücü bıraktı saçma sapan şeylerle uğraşmaya başladı.400 yatak kapasiteli,70 bin metrekare büyüklüğü olan ve ayda ortalama 20 bin hastaya hizmet veren, 115 kadar polikliniği bulunan hastaneye doktor yönetici oldu.İş başı yaptığı günden buyana dört duvar arasında,hayatın büyük bir bölümüne mikroskopla bakan bir uzman olarak,verilen görev galiba size biraz ağır geldi ki,kısa sürede kalemimize düştünüz.

Şeffaf olmak yerine,kapalı olmayı tercih etti.Görüşmek istediğimiz zaman mantık dışı bir bahane göstererek bizi engellemeye çalıştı.Açıkçası kendisini erişilmez biri zannetti.Unutma ki siz doktorsunuz yönetici değil….

Bir gazetecinin öncelikli görevi haber yapmak ve bu haberi yaparken kamuoyunu aydınlatmak adına ilgili kişiden bilgi almak olduğunu iyi biliriz. Lakin en çok kızdığımız şeyde kirli bilgi akışıdır. Bu akışın temiz olması içinde ilgili kişileri arar,bilgisine başvururuz.Size bilgi için başvurduğumuzda ise kalkıp sekreterinize “Vali’nin gazeteciliğini iptal ettiği,kişiyle ben görüşmem” derseniz o zaman hedefim haline gelirsiniz.

Hastane ile ilgili birkaç haber yapmadan öncede size ulaşmak istemiş ancak ulaşamamıştım.Daha doğrusu yokuş yapmıştınız ama son yokuşunuz hiç ama hiç hoşuma gitmedi.Vali Günay Özdemir’den aldığınız güç ile iki atımlık barutunuzu boşa harcamayın.Şimdi yazacaklarım sizi ne kadar bağlar tartışırız ama yeri gelmişken biraz değinelim…

Yukarıda bahsettiğim gibi hastaneye mikroskoptan bakmayın!Hastaneden bir haber olduğunuz çok net ortada.Personelinizin bir kısmı yedikleri yemekten zehirleniyor,acil servisinize aynı vakalardan genler oluyor ve acil size bu konuda bilgi vermiyorsa sorun,sorgulayın,araştırın…

Göreve geldiğiniz günden buyana sorunlar yumağı haline gelen hastanenizde çatlak sesler yükselmeye başladı.Eğer yazmaya başlarsak sorunları sizde görmeye başlarsınız.Ama dediğim gibi öncelikle şu mikroskoptan bakar gibi bakmamanız lazım.Belki özünde iyi bir insan olabilirsiniz ama idareci olamadığınız,birilerinin arkasına sığındığınız çok net ortada.Şimdi bu yazı sonrasında Valimizi arayarak bilgi vereceğinize hiç şüphem yok.Hani Valim size demiş ya; “ben onun gazeteciliğini iptal ettim”.Bu ülkede özgürlük var,bu ülkede demokrasi var.Ama kişilere göre değişiyor.Vali bey bir sorundan dolayı bana engel olmaya çalışıyor ama unutmayalım ki; deveden büyük fil var….O sadece ekmekle oynar.Ama benle değil…Zamanı gelince her şeyi tek tek yazacağım.Sonuçta biz çok Vali gördük,geçirdik….Hepside adamdı!

Ben Başbakanlığın onayladığı sarı basın kartı sahibi taşıyan bir gazeteciyim.Halada mesleğimi icra ediyorum.Birilerinin tavuğuna kış dediğim için çeşitli bahanelerle beni yıldırmaya çalışıyorlar.Valilik yasakçı bir zihniyete sahip olabilir, ama ben gazeteciyim.Kese kağıtçı değil.Yıllarca bizle uğraştılar,Tıpkı şu anda olduğu gibi.Ama başaramadılar.Biz küllerimizden doğmayı biliriz.Siz nesiniz?

Siz Vali’nin emrindesiniz.Ama ben değilim.Elbette amirinizi dinlemek zorundasınız,size verdiği talimatı uygulamak zorundasınız.Sayın Valim gidecek onu ilgilendiren işlere bakacak. Mesela uyuşturucu satıcılarını ve şehir eşkiyalarını alıp karşısına konuşacak,bu şehirde asayişi huzuru,güvenliği sağlayacak.Mazlumun yanında yer alacak.Devletle vatandaş arasına engel koymayacak.Size söylediği gibi (ki söyleyip söylemediği meçhul) buradan Valimize de soruyorum! Böyle bir talimatı var mı yok mu? Benle görüşmenize engel olsun...

Ha şuda bir gerçek…Kişi suçluluğu ispatlanana kadar masumdur. Buda Vali ile bizim aramızda olan bir durumdur. Bekleyip göreceğiz.Büyüklerim bana sabretmeyi öğretti ve “bekle” dedi.Dediğim gibi ekmekle oynadı; ama kalemimle oynayamaz….Bak yazıyorum….Anladığım kadarı ile siz kendi kendinize gelin güvey oluyorsunuz…

Siz bence hastaneye bakın.Maşallah pembe dizileri aratmıyor.Aşk masalı kokan polikliniklerin var!Unutma ki; yerin kulağı var…

Hastane çevresi,bahçesi sigara içilmemesi gereken alanlarda, hemde “yasak” yazan tabelanın altında sigara içen elemanlarınız var.Siz bunlara bakın.Disipline bakın.Laçkalığın önüne geçemezsiniz sonra. Ha şuda bir gerçek. Bir Atasözü der ki; “Balık baştan kokar.”

Aklıma gelmişken paylaşayım istedim. Sosyal medyada baya yer bulmuş bu.Tabi siz bunu da bilmiyorsunuz.Mikroskoptan başınızı kaldırsanız bunları bilirsiniz.

Sabahları personelinize uyarı mesajları gönderiyorsunuz ya! Sosyal medyada baya gırgır konusu olmuş şu yazınız…

“Hastanemiz asansörleri kullanımı hakkında! Hasta,hamile ve yaşlılar önceliklidir.Başhekim gibi ve daha tombul,obeziteye eğilimli personelin acil ve mecburi haller dışında asansör yerine merdivenleri kullanmaları özellikle tavsiye edilir”

Bu yazı sizin imzanızı taşıyor.Kalkıp kendi kendini tombul ve obeziteye eğilimli tanıtıyor ve personelinize ve sosyal medyaya karşı makara konusu oluyorsanız.Siz gerçekten mikroskoptan bakmaya devam edin…

Unutmadan şunu da yazayım!... http://edirnedh.saglik.gov.tr/TR,24609/tarihcemiz.html linkine bir baktırın.Hastaneniz ile ilgili biraz teknik bilgi alalım dedik.Ama yeni hastaneden tek bir virgül ve noktaya rastlayamadım.2013 yılından kalma bilgiler var.Yeni hastaneyi anlatan sadece bir resim var.Unutma ki; yönettiğin hastane resimden ibaret değil.Ha öyle düşünüyorsanız mikroskoba devam……Ne haberrrrrrr….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.