banner137
banner12

Yıllardır Edirne’nin yerel manada iktidardan gerekli desteği alamadığından yakınır dururuz. Haklıyızdır da!...Yerelde CHP iktidarı,genelde Ak Parti iktidarı veya geçmiş yıllardaki iktidar partileri ile yerel anlamda bir türlü eşitlik sağlanamamıştır.

İktidar partisi Ak Parti’yi Edirne denemek istese de, aday portföyündeki hatalar veya birilerinin kişisel önerilerinden dolayı Edirne Ak Parti’ye bir türlü sıcak bakamamıştır.Hatta bu sıcak bakamama konusu içinde bazı Ak Partili önde gelen kurmayların bile olduğunu iyi bilmekteyiz….Yani kısacası, iktidar partisi her ne kadar Edirne’yi alma isteklisi olsa da Edirne deki siyasi irade maalesef bu isteksizliğini yıllardır Edirnelilere göstermiştir.Bu önümüzdeki süreç için de geçerlidir ve bu kafayla belediyeyi alması bırakın söz konusu olmayı hayal bile olamaz….İddiaya girecek olanlar için her türlü bahse hazırım.Ben kalıbımı basarım ama iddiaya girecek olanların kalıbı var mı; onu da tartışırım!....

Önce niyet olacak!Gayret olacak.Çaba olacak,çalışma olacak.Birbirini yeme olmayacak,kıskançlık,fesatlık olmayacak.Kişisel çıkarlar,şirin görünme çabası olmayacak.Herkes mert olacak,adam olacak, adam gibi aday çıkaracak.Bu dediklerim olursa o zaman yerelde şansın olacağı net ve açıktır.

Daha düne kadar iktidar partisi olarak Ak Parti iktidarı ile iki Bakan gördü bu memleket,Birisi “paranın tozu size yeter” dedi, bir diğeri ise paçaları sıvayıp Meriç nehrini geçti, vekil oldu,Bakan oldu.Ama hiç biri uzaktan Bakan olmadı!Edirne’ye yatırımlar anlamında hep ön açıcı oldular.Öyle yada böyle gayretleri ile Edirne adının Türkiye gündemine taşınmasına,yatırımların ardı ardına gelmesine sebep oldular.Elbette birileride bu iki ismi Edirnelinin kara kaşına kara gözüne vekil yapmadı.Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Edirne’ye verdiği önem burada açıkça ortaya çıktı.Ancak teşkilatlardaki uyuşmazlık,başarısızlık aslında tüm başarıları gölgelemişti.İl Başkanlığını çıkarları için kullananlar,İlçe başkanlığı yada yönetimlerde kişisel çıkarları için görev alanlar, hep bir aradaydı.Yanlışım yok ama bildiğim çok.2002 yılında Ak Parti saflarında görev alanların mal varlıklarına bir bakılırsa kimlerin çıkarları doğrultusunda hareket ettiği açıkça görülecektir….

Biraz daha objektif olmak gerekirse,bal tutan parmağını yalamıyor değil… Bazen öyle çirkin şeyler duyuyoruz ki; adamın çocuğu yada kızı işe girmiş,karşılığında ücret alınmış veya talep edilmiş.Bir yerlerde birilerine ballı kaymaklı işler verilmiş yani sizi anlayacağınız gemisini yürüten kaptan olmuş..Olamayan ise gemiyi de batırmış kendisini de kurtaramamış zaten.Geçmiş yıllarda bu teşkilatlara can veren,teşkilat ruhu ile hareket eden bir çok ismi tanıdım.Ama o isimler öyle yada böyle bu partiden el çektirildi.Uzak tutuldu.Neden mi?Çünkü birilerinin tavuklarına “kış” diyorlardı.Şu anki yönetime bir göz atsak, bir elin beş parmağı kadar az olan dava adamları ile kişisel çıkarlarını önde tutan adamların bir arada olduğunu hemen fark edebiliriz.Teşkilat çalışmalarına arabasıyla katılmayacak,aracına benzin koyamayacak kadar aç olanlarla,gündüz hangi arabaya bineceğine karar veremeyen adamlar var!...

İşte tüm bu tablo karşısında daha fazla detaya girmeden,birilerinin huzurunu kaçırmadan ve hala cemaatlerden icazet alarak iş yapanların olduğu bu noktada gerçekten davasına sarılan ve Reisinde gözünden kaçmayan ve ahde vefa örneği ile ona bu vefanın ödendiği bir isimden bahsetmek istiyorum….

Fatma Aksal.Ak Parti Milletvekili….1965 Keşan doğumlu.Pırlanta gibi bir isim.Teşkilatın her kesiminde rol almış,sessiz,sakin,mütevazı kişiliği ile dikkat çeken biri.1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi Bölümünden mezun olduktan sonra MEB Yurtdışı Eğitim Bursu ile Amerika Birleşik Devletleri Michigan State Üniversitesinde yüksek lisans, Virginia Tech Üniversitesinde Ekonomi alanında doktora ve Virginia Tech Universitesinde Makroekonomi ve Mikroekonomi dersleri verebilecek ve ana dili gibi İngilizce konuşan bir isim. 2009 yılında Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı; 2011 yılı Genel Seçimlerinde 3. Sıra Milletvekili Adayı ve sabrın ona sunduğu mükafat olan 2018 Genel Seçimleri Milletvekili adayı ve 27’nci dönem milletvekili.Ak Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi.

Şimdi bu kadını o günlerde yerden yere vuran ama bugün yalakalıkta sınır tanımayan bir sürü isim var.İsmi açıklanmadan önce onu ilk sıradan düşürmek için elinden geleni yapan,ils sırada olduğunu öğrendiğinde suratı pancar gibi olan,ettiği küfürlerin bini bir para olan, “ilk sıra benim” diye kendini yırtan, “çalışırsam beni sevsinler” diye bağıran adamlar bugün neredeyse attıkları takla ile benden puan alamasalar bile artistik manada 10 üzerinde tam puan alan taklacılar kadının peşinde,yanında boy göstermek için birbirlerini eziyorlar.

Evet öyle yada böyle.Edirne olarak Fatma Aksal’a sahip çıkılması gerekiyor.Rafet Sezen ile adeta bir dönemi heba olan Edirne’de belki Fatma Aksal ile bir şeyler değişir diye düşünüyoruz ve bekliyoruz.Mesela Genel Merkez teşkilatları bir gözden geçirse hiç fena olmaz! İstanbul’dan yönetilen bir teşkilat, Edirne’de geri tepecektir. Birilerinin rant kapısı gördükleri Edirne, dava adamları sayesinde hak ettiği yeri bulacaktır.

Edirne’deki gerçek dava adamları şu anki tablodan hiç mi hiç memnun değiller.Yapılan yorumlar hiçte hoş değildir.Çarşı,sokak,Pazar,halk “partide adam kalmamış ki; hep aynı isimlerle yola devam ediyorlar”denilmesi dava adamlarının partiden uzaklaşmasına sebep olmaktadır ve bu bozuk düzen birilerine gün doğurmaktadır.

Hala duyuyorum ki;belediye başkanlığı aday adaylığı konusunda seçim kaybeden isimlerle yola devam edilmesi konuşuluyor.Buda ister istemez Edirne kamuoyunda Ak Parti’nin itibarını zedelemekte,bir güvensizlik yaratmaktadır.

Burada Fatma Aksal’a büyük görev düşmektedir.Var olan kadrolara değil,dışarıda ki vatandaşa bir an önce kulak kabartılması gerekiyor.Var olan teşkilat neredeyse çizdiği pembe tabloya kendini inandırmış,başkalarını da inandırmaktadır.

Benim burada gördüğüm şudur! Halkla barışık,kişisel çıkarları olmayan,kirli,yaşlan dolanla siyaset yapmayan,kin güderek,küfrederek,bencilce davranarak,bu dağları ben yarattım edasında olan adamların bir an önce bu partiden sıyrılması gerekiyor.

Ve yine iddia ediyorum ki! Üç beş kişiden oluşan ve partiye zarar veren bazı isimler şu partiden arınsın ve uzak tutulsun,inanın ilk fırsatta partiye küfür etmeye devam edeceklerde onlar olacaklardır.

Haydi Fatma abla.Göster kendini ve şu partiyi hak ettiği yere Edirne’de getir.Millet senin nerden nereye geldiğini gördü.Sende şimdi bu partiyi reisin istediği yere Edirne’de getir…..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.