banner137
banner12

Seçim havasının iyiden iyiye koklanmaya başlandığı şu günlerde aday adayları da yavaş yavaş sahnelerde boy göstermeye başladı.

'Tüm partilerde bir heyecan var" demek isterdim ama şu an için Edirne’de milletvekilliği sıralamasının bal ligi tek görülen parti CHP’de aday adaylarının isimleri netleşmeye başlamış durumda. Bal ligi diyorum çünkü 2 ismi her daim garanti olarak meclise gönderebilen tek parti.

AK Parti saflarına baktığımızda ise adaylık konusunda isimlerin kulaklara çalınmaya başladığı şu günlerde 1 vekilini garanti görülmesi partide aday enflasyonu yaşanmamasına sebep oluyor. Elbette iktidar partisi ve birinci sırayı alan zaten garanti olacağı için 2,3 ve 4’ncü sırada olmayı kimse istemiyor. Ama bu sıralarında değerini bilen, kimlik derdinde olan, kendine kapı aralamak isteyenlerde bu sıralamalarda yer edinme gayretinde oluyorlar.

İYİ Parti ve MHP’de ise daha henüz netlik kazanan olmadığı gibi kamuoyunda da lanse edilen isimler pek yok gibi.

Gelelim asıl konumuza… CHP’de şu ana kadar iki isim “ben varım” dedi. Birisi aylar öncesinden kapı kapı dolaşan, sıkılmadık el bırakmayan, yaptığı gezilerle kendisini ve partisini anlatan, vatandaşların sorunlarını dinleyen “Edirne’de CHP varmış” dedirten bir isim Savaş Üner, bir diğeri ise bu partiye 7 yıl ili başkanı sıfatı ile emek vermiş, öncesinde partisinin ilgili kademelerinde görev almış Fevzi Pekcanlı.

Aday enflasyonu olacağı belli. Herkes sutre gerisine yatmış, genel merkezinden alacağı ışık doğrultusunda aday adayı olmayı düşünüyor. Herkesin aklında fikrinde ilk 1 ve 2 önemli. 3 ve 4 biraz karamsar. Edirne merkezin belirleyeceği rol oynayacağı adaylık sıralamasında Keşan “beni yabana atmayın” derken, Uzunköprü “Edirne ile Keşan arasında ki bağı ben kurarım” dercesine her zaman 2. sırayı bilemedin 3. sırayı alıyor.

CHP’de partisi için her fırsatta kendisini parçalayan, her daim kamuoyunda gündemde olan Okan Gaytancıoğlu’nun hatırının sayıldığını unutmamak gerekir ve sıralamada olacağını hatırlatmak isterim.

Öte yandan CHP’de partisine küstürülen ve ağırlıkları tabanda bir hayli fazla olan bir grup var. Onlarında aralarında haykırdıkları bir aday var. Gürkan Güneser. Yetmedi aralarında eski il ve merkez ilçe başkanlarının olduğu, ilçelerde de söz sahibi olan isimler var. Yani Genel merkez burada oynayacağı belirleyici rolü neye ve kime göre belirleyecek inanın çok merak ediyorum. Ya kesenin ağzını açan yada halkın yanında olan aday sıralamada yer alacak gibi duruyor.

Eğer Genel Merkez CHP’de kapı kapı dolaşan ve aylardır evinin yolunu dahi bu gezmelerden dolayı unutan Savaş Üner’i yazmaz, sıralamada yer vermezse CHP’de yan gelip yatanın da çalışanın da bir tutulduğunu bize gösterir. Üner, 9 ilçe, 7 Belde ve 253 köy gezmiş. İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’ya yer verilmemesi durumunda da aynı tabloyla karşılaşabiliriz.

Yani çok çalışan değil de az çalışan veya hatırı sayılan birileri sıralamaya girerse hiç şaşırmayın. Genel merkez aslında her şeyi görüyor ve yerelden gelen bilgileri aldığı gibi iyi irdeleyebiliyor. Kime tepki var, kimle yol alırız gibi tüm detayları düşünüyor. Lakin bu süreçte de herkese mavi boncuk dağıtmak durumunda. Kiminle konuştuysam genel merkezin yaktığı ışığı gördüğünü söylüyor. Haklıda! Aday adayları ve aday olacak kim varsa herkes arı gibi çalışacak. Genel merkez bal yapmayan arı istemiyor. “Edirne CHP’nin kalesi” söylemi arkasına sığınan adayları da görmek istemiyor. Bal yapacak arı önceliği CHP’nin.

Elbette belki erken bir süreçte bizlerde bu satırları sizlerle paylaştık ama tarihe not düşmek adına bunları hatırlatmakta yarar var. Eğer CHP silkelenip kendine gelmez ise ve değerlerinden uzaklaşırsa bırakın vatandaşı kendi seçmeni bile elinin tersi ile öyle bir iter ki; CHP Edirne’de kendine gelemez yaptığı hatayı da kolay kolay telafi edemez….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.