banner137
banner12

Siyaset gönül işidir.Emek ister.Tabi evdekilerde ekmek bekler….

Siyaset işini yenmiş insanların işidir.Bir baltaya sap olamayanlar siyasete bulaşmaya başlarsa işte o zaman siyaset beklentilerin olduğu,emeğin menfaate dönüştüğü bir durum halini alır.Bugün günümüzde adı en çok anılan siyasi partilerin aslında birer menfaat aracı olduğunu açıkça söylemek gerekir.Kimin beklentisi,işi.çıkarı varsa o kişi siyasetin içindedir,göbeğindedir.Siyasi partilere gönülden üye olmak ayrı bir durumdur,zorla üye yapılmak ayrı biri durumdur.

Örnek vermek gerekirse; bir mahallede sözü geçen biriyseniz ve siyasete bulaşmak istiyorsanız o siyasi irade sizden partiye adam kazandırmanızı ister.Birey önce aile fertlerini üye yapmaya başlar.Daha sonra akrabalar,sonrasında mahallede yaşayanlar derken birey olarak parti nazarında güçlü olduğunuzu göstermeye başlarsınız.

Bugün Ak Partiye yakın olanlar nasıl devlet işlerini takip ediyorsa, bir yakınını işe koyuyorsa, yani kısacası iktidarın nimetlerinden yararlanıyorsa,yerelde de güçlü olan CHP olduğu için partiye üye yapma yarışı burada vardır ve her zaman olacaktır.Yani herkes güçlünün yanında olma yarışındadır.

Hafta sonu CHP’de gerçekleşen delege seçimleri vardı.Listeler yarıştı.Mavi ve Beyaz liste’nin yarışından Mavi liste galip çıktı.Demokrasinin olmazsa olmazıdır seçimler.Elbette demokrasi varsa listeler kıyasıya yarışmalıdır.Ancak siyasetle uğraşanların veya siyasete bulaşanların bir şekilde göbekten bağlı olduklarını da unutmamak gerekir.CHP’de kırgınlar,küskünler o kadar fazla ki! Her köşe başında muhalif grupların söylemleri ile karşılaşmak mümkün…

CHP’de delegenin yarışı parti içi bir yarıştan çok kişiler arasındaki sidik yarışına döndü…Yani kısacası CHP iç savaşında galip gelen yok! Eğer bir partide belli bir kesim küskün olarak kalıyorsa orada bir sorun var demektir.Ya menfaatler örtüşmemiştir,ya çıkarlar çatışmıştır,yada kişiler arasında ferdi çekişmeler vardır.

Malum Edirne’de öyle yada böyle bir Recep Gürkan faktörü var! Aşılması imkansız bir faktör.Her şeyden önce kaleyi sıkı sıkı elinde tutan isim.CHP üyesi veya delegesi de kendi özgün iradesi ile değil Recep Gürkan faktörü ile seçimlere girmiştir.Bugün kentte yaşayan bir çok CHP delegesinin bir şekilde belediye de yakını çalışıyor veya bir bağı mutlaka var.Yani üye aslında o kadarda özgür değildir.Parti iç dinamikleri farklı şekilde çalışmaktadır.

Düşünsenize!..CHP’li Edirne Belediyesi’nde çalışanların büyük bir bölümü CHP’li ve siyasetin göbeğinde olan isimlerden oluşuyor.Yani ayaklar baş olmuş,memurlar kul,köle olmuş.Bu çark Hamdi Sedefçi döneminde de böyleydi,Recep Gürkan döneminde de böyle.Haliyle geleceğini garanti altına almak isteyenler başkanın dediğinden dışarı çıkamazlar…Başkanda kendi geleceği için kendi delegelerine ayar çekmek zorundadır.Çünkü siyaset çok kaygan ve kıvrak bir zeminden ibarettir.

Günler öncesinden mavi listenin açık ara önde gideceği belliydi.Karşı bir liste yapmak yerine,karşılıklı oturulup konuşulsa ve küskünler yaratılmasa CHP için bu kaygı verici dönemde daha sağlam ve kenetlenmiş bir CHP oluşturulabilirdi.

Bu sayede belki de parti içindeki çürük yumurtalar öyle yada böyle ayıklandı.Birazda eleştiri yapmak gerekirse CHP’li olmak sadece belediyeye kapağı atmakla olmuyor.CHP’nin bugün nasıl ayakta durduğunu herkes biliyor.Eğer Edirne teşkilatı bugün ayaktaysa bunu Edirne Belediyesine borçludur.Kendi özgün iradesi ile teşkilatın varlığı biraz tartışılabilir.CHP’li belediyeler kaynak yaratmasa veya imkan sağlamasa partinin elektrik borcunu bile ödemesi biraz zordur.Şimdi bazıları bize mıkırdanacak ama varsın mıkırdansın.Gerçekleri konuşunca mıkırdanan çok olur….

Partinin binasının yeni hali,güçlü bir CHP havasını yaratmış durumda.CHP’ye hem maddi hem manevi anlamda destek verebilecek birilerinin gelmesi lazım.İş,aş kapısı olarak görülmeye başlanırsa işte böyle listelerde üyeler değil,tepedekiler konuşur….Mahalle bazlı üye seçimlerinden tutun,delegelerin oluşmasına kadar neler yaşandığını az biraz yazdıklarımdan anlamışsınızdır umarım….CHP’de ayrışma zamanı değil birleşme zamanıdır diyelim ve noktayı koyalım….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.