banner78
banner12

Mafya lideri Alaattin Çakıcı’nın Edirne Belediye başkanı Recep Gürkan’ı makamında ziyaretinin yankıları haftalar geçmesine rağmen halen sürüyor.Ağzını yokladığımız belediye başkanı Recep Gürkan bu konu ile ilgili tek bir açıklama yapmazken, “beni tanıyanlar tanıyor,bilenlerde biiyor”şeklinde cevap veriyor.Evet ; biz biliyoruz ama bilmeyenleri ne yapacağız?

Haklı olarak polemik yaratmamak adına sessiz kalmayı tercih ediyor. “Sessiz kalmak kabullenmektir” sözünü de hatırlatmakta yarar var!Ama bu sessizlik kabullenmek değil,daha fazla algıya neden olmamak adınadır diye düşünüyorum.

Resme büyük bakmak lazım!!! Çakıcı’nın ziyareti ve sonrasında yaşanan gelişmeler aslında çok daha büyük bir konuyu içinde barındırıyor ama fazla yorumlayamıyorsunuz.Farkında mısınız bilmem ama; Ak parti ile MHP arasında hafif bir çatırdama var.Genel manada çatırdamanın etkileri dahada artmış durumda.Belki şimdi bazıları bu konuda farklı yorumlar yapacaklar bile. “Görünen köy kılavuz istemez” diyerek devam edelim biz!

İş adamı Mustafa Altunhan’la Çakıcı’nın samimiyeti herkes tarafından biliniyor.Çakıcı’nın tahliyesi sonrasında Recep Gürkan’ın Çakıcı’yı Altunhan’ın Saros körfezinde bulunan malikanesinde ziyareti bir çok kesim tarafından biliniyor.Edirne’ye geldiğinde ise bir iade-i ziyaretin gerçekleşmesi kadar da normal olan bir şey yok ama bu ziyaret sonrası ortalık toz duman.CHP’de Recep Gürkan’ı partiden ihraca götürecek kadar bir sürecin başladığından sadece bahsediliyor.Zaman gösterecek neyin ne olduğunu…

Çakıcı’nın sosyal medyadan yaptığı paylaşımı Recep Gürkan’ın tahmin etmesi söz konusu değil.zaten Gürkan o paylaşım yapılmazdan önce kendi hesaplarında veya belediyenin resmi hesaplarında bu konuda tek bir paylaşım yapmadı.Taa ki Çakıcı yapana kadar!!!

Şimdi basit hesapları bir kenara bırakalım.Yok otogar ihalesiymiş,yok Bulgaristan’da ki malum şahsın davasıyla ilgiliymiş,yok kadeh kaldırma işinin halledilmesi işiymiş yok davaların seyrinin etkilenmesiymiş miş te miş miş…Öyle mişle mışla olmaz bu işler.Ne Çakıcı bu kadar basit bir topa girer nede bir başkası.Gönderir iki adamını ne terminal kalır nede bir başka şey.Ama daha geniş bakalım…

Çakıcı sağlam bir ülkücü.Yani Devlet Bahçeli’nin yakın dostu.Dava arkadaşı.Tahliye si de bir takım girişimlerle yaşandı.Ak parti’li Adalet Bakanı bu konuyu atlayacak değil.Cumhurbaşkanı yine hiç değil…

Çakıcı makama gelmişse, gelene gelme diyemezsin! Nezaketen ve durumu itibarıyla “hoş geldin” demek yakışık olandır.Ama sonrası bilinmez,hesaplanamaz.Çakıcı’nın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu bu kadar ağır bir dille eleştirmesi,tehdit etmesi elbette kendisini bağlar.Bu gücü kendinde bulmuş eleştirmiş,tehdit etmiş.Peki Recep Gürkan ne yapsın?Hükümet yaşanan gelişmeleri yani Çakıcı’nın makam ziyaretine kadar olan süreci şahsi düşüncemdir ki sonrasını da yakınen biliyor.Sonrasın da ise kim kimlerle iş birliği içinde gibi siyasi bir polemik yaratılarak hem Ak parti-MHP ilişkisi hemde CHP - Recep Gürkan ilişkisi zarar görebilecek bir şekilde işliyor.Peki buradan kim karlı kim zararlı çıkar diye sorulduğunda ise işte o zaman büyük resme bakmak gerektiğini düşünüyorum.

Gürkan MHP’ye geçecek bir hal içerisinde olmaz olamaz da!Ak parti’ye geçer mi sorusu ise işte bu büyük resimde gizli.Ha CHP Gürkan’ı ihraç eder mi? Ona da kimsenin aklı kesmez,partisi de Gürkan’ı yemez.Şu 2020 bir bitsin bakın bakalım 2021’de neler olacak?

25 Kasım’da başkanın önemli bir davası var! 25 Kasım tarihide çok manidar.Başkan şuan bu davaya kenetlenmiş durumda.Herkes bir şey söylüyor ama konunun muhatabından “tık”yok!Bildiğimiz tanıdığımız kadarı ile başkan iyi bir satranç oyuncusu ve oyun bittiğinde şah ve piyonun aynı kutuya gireceğini iyi bilecek kadar akıllıdır.Bekleyip göreceğiz.İşte bizde o zaman ne demek istediğimizi yazacağız….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.