banner78
banner12

"Aklımızda kalacağına satırda kalsın" diyerek bir yazıyı daha kaleme alalım istedim. Yıllar önce, siz deyin 20 yıl ben diyeyim 24 yıl önce birileri 1404 ada 47 parsel üzerinde bir kooperatif kurma işine imza atarlar. O dönemlerde palapat kır olan ve yapılaşmanın giderek yoğunlaştığı bölgede bu ve benzer yapılar denetim olmadığı gerekçesi ile belirtilen imar planlarının azı aşılarak bazılarının dışına çıkılarak koca koca binalar dikilirdi. O dönemde belediye de çalışan bir tanıdığınız varsa aşmış, taşmış bakılmaz oturma ruhsatını verirlerdi. Ruhsat vermek bir yana akıl bile verir, ileride bir sıkıntı çıksa bile verilen akıl ile bu sorunun önüne geçilir, aşılması durumunda kriz bile çıkarılırdı. Anlatacağım bu hikayede sorun küçük ama araştırılırsa benzer örnekleri çok ve büyük olan türden.
Bahsettiğim imar durumunda ada parselini belirttiğim alanda bir kaç bloktan ibaret bir kooperatif kuruluyor. O dönemde ve hala binalarda belediye ye yakın, CHP'li olduğunu bildiğimiz kişiler ikamet ediyor. Daha Hamdi Sedefçi döneminde temeli atılan binalar gel zaman git zaman bugünlere kadar geliyor. Binalarda bir sorun yok ama verilen akıl ve üretilen cin plan ile arsa sahipleri biraz dışa taşma yaparak belediyenin imar planlarında yol olarak işlenen alana resmen tecavüz ediyor, bu tecavüzüde ektikleri ağaçlarla taçlandırıyorlar. Bakın; "ekilen ağaç" diyorum çünkü ağaçlar konut alanının sözde sınırlarını belirleyecek ileride ise bu sorun gün yüzüne çıkarsa "bir yol için ağaçları mı keseceksiniz?" diyerek karşınıza dikiliverecekler. "Bire uyanıklar siz milletin yoluna, belediyenin alanına çökerken aklınız neredeydi diye adama sormazlar mı?" Evet bugüne kadar kimse sormadı.Soran oldu ama kendiside oy kaygısı ve CHP yakınlığı ile orada oturanları dinledi.Önce attı, tuttu sonra kayış attı.Yıl 2014. Yerel seçimlerde ipi göğüsleyen Edirne Belediye Başkanlığı görevini 2 dönemdir yürüten Recep Gürkan başkanlığının ilk günlerinde söz konusu arsa ile ilgili "burada bir yol var.Yolu gasp etmişler"diyerek yolun açılması talimatını veriyor. Hemde bunu basının önünde diyor ve kararlı, istikrarlı başkan havasını estiriyor. Ama bir bakıyor ki kazın ayağı öyle değil, bir sürü emekli öğretmen, CHP'li aydın, parti üyesi ve benzeri bu binada oturuyor şırrak geri vites...8 yıldır 'tık' yok.
1404 ada 47 parsel ile 1404 ada 72 parsel arasında kalan 6 metre genişliğindeki yol maalesef çıkmaz sokak.Yani o alanda oturan bir çok kişi mağdur. Rakam vermek gerekirse yaklaşık 500 kişi mağdur.Hemde 3-5 sözde aydın için.Şark kurnazlığı ile ekilen ağaçlar bugün büyümüş ve 15-20 yaşında sedir çam olarak serpilmişler. 100-150 metre uzunluğundaki yolun son 20 metresi gasp edilmiş.
Şimdi buradan sormak isterim!!!!
Sayın başkan bunun kanundaki karşılığı nedir biliyor musunuz? Görevi ihmal veya kötüye kullanmadır. Gereğini yapmalı, bu yolu vaad ettiğiniz ancak geri vites yaptığınız bu yolu açmalısınız.Teknoloji var imkan var.Sayıları bir elin parmakları kadar olan o ağaçları yerinden zarar vermeden söker bir başka yere nakledersiniz. Öyle her canı isteyen yola ağaç dikti diye başkalarının hakkını, özgürlüğünü engelleyemez, sırf oy kaygınız var diye mağduriyet yaratamazsınız. İki satır dilekçeye bakar bu iş.Saydığım suç kapsamında eğer size üflerlerse HAGB suçunuz tetiklenir başkanlığınız elden gider. İnanın bunuda seve seve ben yaparım. Bu şehirde sırf ikili ilişkileriniz iyi diye birileri susuyorsa büyük bir kitlede sizin bu ve benzer işlerinizden dolayı size karşı duruyor.
Hadi şimdi bu yolu açında iki satır dilekçe için beni uğraştırmayın. Haa hoş; sağduyulu Savcılarımız eğer bu yazıyı okursa zaten ihbar niteliği taşır ve gereğinide yapar diye düşünüyorum.
Bu arada o yolu gasp eden kooperatif veya site her neyse onlarada ne ceza kestiniz çok merak ediyorum? Yol işgalinin belediye kanununda da yeri var.Hadi belediyeyi daha fazla zarara uğratmadan gereğini yapın yoluda açın. Açmazsanız dilekçe yolda haberiniz ola....
Nasıl nehir kenarında bir aralar bir villa yıkmış ve "görevi ihmal, kötüye kullanma suçundan bana dava açarlar"demiştiniz ve yıkım emri vermiştiniz.. Ee bu dünya etme bulma dünyasıdır.Neyi nerede ne zaman karşınıza çıkatacağı belli olmaz. Daha çok şey varda sırası gelsin bakalım. Tozlu rafların tozları siliniyor haberiniz ola.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.