banner137
banner12

Bin 400 yıllık bir geçmişe sahip olan Kakava ve Hıdrellez şenliklerimiz her geçen gün iyiye mi gidiyor kötüye mi gidiyor bunu çok kestiremiyoruz. Sarayiçi alanında binlerce insanın katılımıyla gerçekleşen ve Edirne Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen gelenek her ne kadar yaşatılmaya çalışılsa da özünden sapması, yeni yeni uyduruk şeylerin araya sokulması, insanların beklentilerinden uzak sonuçlar doğurmaya başladı.

25 yıldır bir gazeteci gözüyle gözlemlediğim Kakava şenlikleri geçen yıllara oranla bu yıl daha özensiz ve daha karmaşık bir şekilde yapıldı. Her yıl düzenlemeye çalışılan bu ve benzeri etkinlikler iş bilmezler yüzünden adeta baltalanıyor. Anlaşılan bir organizatörün öngörüleri ile özünden sapan, özüne yönelik yeniliklere kapalı olduğu açıkça gözlenen Kakava bu yıl yine önceki yıllara oranla biraz daha sönüktü. Elbette 2 yıl ötelenen ve pandemi nedeniyle özlenen Kakava bu yıl bir başka güzel olmalıydı.

Ateş çevresinde ki kaos, ateşin yakılmasının gecikmesi ve öncesinde insanların o alanda sadece ateşe odaklanması beklentileri boşa çıkartmaktaydı. Edirne Belediyesi her ne kadar elinden geleni yapmaya çalışsa da, belediye de bu işe müdahil olan ilgili müdürlüğün zayıf kalması her şeyi organizatöre bırakması ve söz sahibi olamaması beni düşündürüyor.

Yere gazetelere verilen beyanlara bakıldığında yüz bin kişinin geleceği ifade edilmiş olsa da, kentin geneline bu sayının yansımaması ve alanda on bin civarında insanın bulunması atarken mangalda kül bırakılmadığı yorumların aklıma getiriyor.

Eline mikrofon alan sözde sunucu demeye dilimin bile varmadığı kişinin ikide birde şakşakçı başı gibi milletten alkış dilenmesi ve zorlaması bir şeylerin eksikliğiydi. Kim getirdi, nereden geldi bilemem ama parasını hak etmediği kesin! Zorla alkışlatma durumu varsa demek ki milleti sıkan bir şey var! Demek ki millet bir şeylerden rahatsız olmuş ve o coşkuyu senden alamamış ki zorla alkışa sevk ediyorsun. Sanatçı diye sahneye çıkan kişinin ise ağzından çıkan beddualar yenilir, yutulur gibi değil. Bedensel engellilerle dalga geçen seviyesiz bir espri ve sonrasında kıvırmaya çalışması ve saçma sapan anonsları vatandaşı adeta ateşten soğuttu. Yanan ateşe atsalar az bile inanın.

Sayın başkanın konuşması her ne kadar bir şeyleri özetlese de ardından kürsüye gelen Edirne Valisi Ekrem Canalp’in yaptığı konuşma başta beni ve sahadakileri şaşırttı. Avazı çıktığı kadar bağırarak bir siyasi kişilik gibi seyirciden aldığı enerji ile yükselip duruyor. Ama nasıl bağırıyor aklınız durur.O gereksiz beden dili ve hareketleri biraz tuhaf kaçıyor kürsüde ve bir şey ifade etmiyor. Heyecanını anlıyorum ama bir Vali olduğu da unutmaması lazım. Başkanın siyasi çehresi bir Vali ile eş değer değildir. Başkan istediğini halk nezdinde söyleyebilir ama Vali kürsüde bir siyasetçi gibi konuşmamalı, bir ağırlığı olmalıdır. Espride yapmalıdır. Yapmalıdır ama makamın ağırlığı ile olmalıdır. Halkçı Vali sıfatını çok iyi anlıyor ve bunu benliğimize kazıyoruz ama fazlası zarar gibi duruyor diyelim ve bir sonraki yıla daha iyi bir Kakava olmasını temenni edelim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.