banner78
banner12

Edirne Belediyesini yürütme görevi seçmenin oyları ile ikinci defa Belediye Başkanı Recep Gürkan’a tevdi edildi. Edirne’ye hizmet anlamında vatandaşı memnun etmek, ulaşılabilir bir belediyecilik hizmeti sağlamak asli görevlerinin başında geliyor. Ancak bu görevinin yanında başında bulunduğu kurumun ve personelinin attığı her adımdan da kendisi sorumlu. Personelinin yaptığı hatalara hiç kimse “personel yaptı” demez direk olarak Belediye başkanı Recep Gürkan’ı sorumlu tutar. Yani bununla ilgili kısacası söylenecek bir sürü Atasözü var ve bunlar deyim yerindeyse gediğine oturmuş sözlerdir. “Balık baştan kokar. Mahalle bozuksa muhtar ne yapsın! Hoca bunu yaparsa cemaat ne yapmaz!”gibi…

Eğer belediye de personel anlamında bir yerde bir laçkalık varsa bunun müsebbibi elbette ilk önce müdür, ama onunda başında bulunan bağlı olduğu başkan yardımcısı ama en tepesinde ise Belediye Başkanıdır..

Belediye de bir sürü dedikodu var. Hemde azbuz değil…Dedikodularla işimiz yok ama “ateş olmayan yerden de duman çıkmaz” lafını hatırlatırım. Gerçeklere bakarsak elle yenilir yutulur gibi değil…Adli yargıya intikal etmiş, ahlaksızlığın alıp başını gittiği bir durum yaşanıyor belediyemizde. Bir takım fotoğrafların ortada kol gezdiği, belden aşağı fotoğraflarla çalkalanıyor belediye… Bir idarecinin yaşadığı ve başına gelen bir olayın fotoğrafları boy boy maşallah. Fotoğraflar mide bulandırıcı, sapkınlık derecesinde. Ancak gelin görün ki yaşanan bu olaya rağmen ilgili birimin idarecisi hala görevi başında ve mesaisine gidip gelmeye devam ediyor. Alınmış bir tedbir, görevden uzaklaştırma veya bir yer değiştirme söz konusu değil. Başkanın konudan haberinin olmaması da söz konusu değil. Ama bizim başkan sus pus… O dairede çalışan 6 bayan personelin var sayın başkan! Bu bayanların arasında eşinden ayrı olan, evli olan veya bir anne babanın evladı var. Fotoğraflar yenilir, yutulur gibi değil anlatılana göre. Siz eğer böyle bir duruma maruz kalan bir evladın babası olsanız (ki kız babasısınız!) evladınızı o birim çatısı altına gönderir misiniz? Veya eşiniz orada çalışıyor olsa oraya gönderir misiniz?

Bu konuda bir şey yapmamanızı, sessiz kalmanızı anlayamıyorum! Sakın ola ki konu yargıda diye bir mazeretin arkasına sığınmayın. Bu ve benzer konuların mazereti olmaz. Bir dakika bile tutmamanız, yerini değiştirmeniz, bir başka kuruma naklini bile sağlamanız gerekir. İnsanın başına yaşamı boyunca birçok şey gelebilir. Ama bu biraz farklı bir durum. Orada çalışan bayan memurlarınıza bence bir durumu sorun! Görüşlerini alın. Huzurlular mı? Bir sorun.

Elbette o da personeliniz sahip çıkacaksınız ama, bunun sahip çıkılacak bir yanı yok. Gereğini yapmadığınız için dışarıda konuşulanları bir duysanız, görseniz! Kişinin yaptığı veya karşısındakinin ona yaptığını elbette yargı gereğini yapacaktır. Ancak yargı bu işin farklı boyutuna bakar. Siz ise kurumun başındaki bir kişi olarak ahlaki açıdan bazı şeyleri göz önünde bulundurmalısınız ve zaman kaybetmeden gereğini yapmalısınız. Dedim ya sizde bir baba sizde bir eşsiniz….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal 2 yıl önce

Sahi bir soru da benden belediye emniyete neden araç hibe etti?????