banner78
banner12

656’ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin ağalık ihalesini 1 milyon 522 bin TL gibi bir rakamla alarak bir rekora imza atan ağa Ahmet Çetin’in hala ağalık bedelinin tamamını yasal süreci geçirmesine rağmen ödememesi ve Edirne Belediyesinin bu konuda hiçbir şey yapmaması beni düşündürüyor.

Ağalığın ne kadar önemli bir makam olduğunu geçmiş ağalarımızdan sürekli duyar,somut olarak yaşadığımız ağaları da göz önüne getirdiğimizde bu mevkiin önemini daha net anlarız.

Ağa verendir alan değil! lakin bizim ağa daha paranın tamamını yatırmadan almaya, daha doğrusu istemeye başladı. Haklı olarak bazı söylemleri var.Ağalık kurumumun bir yapısı olması gerektiğinin altını çiziyor.Katıldığım yönleri var katılmadığım yönleride.

Her şeyden önce Kırkpınar ağası olmak parayla olacak bir şey değildir.Parayı verenin düdüğü çalacağı bir makam değildir ağalık.Geçtiğimiz yıllarda bunun somut örneklerini yaşadık,Kırkpınar tarihinde adları anılmaması gereken ağalar dahi oldu bu tarihin sayfalarında.

Rahmetle anacağımız isimlerin yanında takdirle andıklarımız ve yazıklar olsun dediklerimizde yok değil….

Ağa Ahmet Çetin konusu daha adının adaylıkta geçmesinden sonra bende bir kuşku uyandırmıştı.Elbette parası vardı.Bu işte harcar harcamaz ama “zenginin parası züğürdün çenesini yorar”misali bizde çenemizi değil elimizi yoralım istedik bu konuda.

1 milyon 522 bin TL bu! Belediye için önemli bir gelir.Ve kasaya ne kadar çabuk girerse o kadar iyidir.Ağa Çetin sahneye çıktığında reklamını öyle yada böyle baya iyi yaptı.Ulusal tv kanalarında boy gösterdi.Gazeteler sayfalarında yer verdi.Düzenlediği basın toplantılarında şu para destesini göstermeseydi gazetecilere her şey iyi, hoş, güzel olacaktı ama gösterdi bir kere.Art niyetli olduğunu asla ve kata sanmıyorum.Tabiiyetini az çok bilirim.Bakın makam aracına özel plaka istiyor.Konak istiyor,VİP kart istiyor.Ağa olduğu günden buyana hep istedi.Ama bir şey vermedi.Ankaralara kadar gidip görüşmeler yaptı.Bir şeyler yapmaya çalıştığını gösterdi.

Ama benim için önemli olan parayı ödeyeceği zamandır.Almak değil verme zamanıdır.Sen hele bir ver de bakalım karşılığında ne gelecek?…

Belediye ihale şartnamesini nasıl hazırladı çok bilgim yok….Tahminler üzerinden gidiyoruz.Belediye başkanımıza bu konuda sorular sorduğumuzda, oda tüm iyi niyetiyle yaklaşım içinde olduğunu gösterdi.Ama ortada yasal bir sorumluluk ve zorunluluk var.Taahhüde göre 3 aylık eşit taksitlerle 4 Ağustos, 8 Eylül ve 9 Ekim tarihine kadar bu parayı yatırması gerekti.Bu tarihlerde bir kısım para yatırdı ama yeterli değildi.Belediye Başkanı ile yaptığı görüşmede başkan yine esnek davranarak 25 Ekim tarihine kadar gün verdi ve bugün gelinen noktada hala paranın 3’te 1’i yatmış durumda.Yani bu durumda iki taksit yani 1 milyon TL hala duruyor gibi.Şimdi yasal mevzuata bakarsak, işlem yapılması gerekiyor ve belediye ihtarnameyi gönderdi.Ağa Çetin akıllı adam.Yasal süreyi son ana kadar yani 90 güne kadar kullanmak istiyor. “Belediye nasılsa bunun dışında bir şey yapamaz” diyor! Haklıda…

Alacak kanununa göre 9 Ekim son gün olsa ki ödeme planı aslında 4 Ağustos, 4 Eylül ve 4 Ekim…Yani 4 Ekim’de paranın tamamını ödememiş olsa bile 4 Ocak’a kadar istediği gibi kendi lehine sallayabilir yani topu taca her şekilde atabilir.

Ha bu sürenin sonunda Belediye topu noktaya koyar, bir vurursa 90’a takar ve sonunda gol olur… 1 milyon 522 bin TL’yi yasal faizine kadar alır ve ağanın ağalığını da düşürür.Şimdi faza macera aramanın bir manası yok!Ya ağa bu rakamı ödeyecek yada belediye bu işe gölge düşmeden bu işi bitirecek.Kırkpınar ağalığı gölge düşürülecek bir makam değildir.Şanla şerefle yapılması gereken bir makamdır.

İnşallah Ağa Çetin bu rakamı bu süreyi geçirtmeden öder diyeceğim ama zor gibi… Hadi Ağa Çetin şaşırt bizi…Ortaya atılan dedikoduları,iddiaları sonlandır…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.