banner78
banner12

Kısa adı AFAD olan, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nü bilenler bilir.Hem ülkemiz hemde Edirne’miz için önemli bir o kadarda değerli bir kurumdur.Özellikle yaşadığımız doğal afet veya diğer olaylarda yardımımıza koşan,zor bir görevi kendilerine ilke edinen kişilerde oluşan bir kuruluştur.

Devletimiz bu kurumunun teknik donanım ve ekipman ihtiyaçlarını en iyi olacak şekilde karşılayarak,olası bir olayda müdahale ve hareket kabiliyetini en iyi seviyede olmasını amaçlamıştır.

Edirne için bir kazanım olan ve gerek ekipman gerekse personel anlamında mükemmel bir kurum olduğu tartışmasızdır.Ancak kurumu rezil veya vezir eden unsurların başında elbette personel gelir.

Şimdi son günlerde bu kurum ile alakalı belgeli bilgileri yazıyor,kamuoyuna aktarıyor ve gerekenin yapılması için bekliyoruz.Lakin sadece beklemekle kalıyoruz.Gerekeni yapacak kimse yok!Amacımız birilerini yerinden etmek değil.Dönen dolapları,yapılan yanlışları düzelttirmek,hatası olan varsa ve hele devleti zarara uğratıyorsa gereğinin yapılmasını sağlamak.

Bazen duyuyorum! “Gökhan bu kurum ile niye uğraşıyor?”diye.Merakınızı gidereyim diye aktarayım kısaca.

Kurum başındaki kişiyi bir haber bilgisi için aramıştım.Konuşmamız iyi giderken birden bire parlamış ve ardından hakaret ederek, sinkaflı konuşmuştu.(bunun hesabını mahkemede verecek)Bende dikkatimi bu kuruma çevirmek zorunda kaldım.Yıllardır bu işi yaparım daha kimseden tek bir kelime olumsuz kelime işitmemişimdir.Çünkü o koltuklarda oturan ilgililer devlet adabını bilirlerdi.

Olayın özetini yaptıktan sonra,kurum ile alakalı bu kadar yazılan çizilene rağmen kimse bir şey yapmıyorsa kocaman bir yazık.

Kadınlar gününde personelini yemeğe götürerek,faturasını devlete ödetmek asla ve asla kabul edilebilir bir şey değil.Arjantin köfteyi de unuttum sanmayın!400 porsiyon köfteyi 12 bin TL’ye devlete fatura ettirirseniz burada tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemiş olursunuz.Bir il müdürü lüks bir mekanda babasının parasıyla ağırlarmış gibi misafir ağırlıyor ve 2 bin 500 TL gibi bir rakamı devlete ödetiyorsanız buna da pes derim.Yetmedi,mültecilere vatandaşın gönderdiği yardımları ofislere çıkartıp kendi malınız gibi içinden alıp yerseniz,tenezzül ettiğiniz iki çikolata,bir bisküvinin hesabını bu dünyada değil ama öbür dünyada veremezsiniz.Hala ve hala aynı şeyin devam ettiğini de üzülerek görmekteyim.

Kurum çatısı altında 3 adet laptop kayboluyor ve siz bunu sümen altı etmeye çalışıyor,soruşturma konusu haline getirmiyorsanız burada apaçık art niyet,görevi suiistimal ve dahası vardır.Fotoğraf makineleri ise cabası….

Personel vızır vızır arazi taşıtları ile kendi işlerini hallediyor,evden işe işten eve bu araçlarla gidip geliyor ve siz buna göz yumuyorsanız fazla söz söylemeye gerek yok diyorum.

Kurumun 22 BB 606 plaka sayılı arazi taşıtını,personel sizi arızalı olduğunu söyleyerek uyarmasına rağmen göreve gönderiyor ve sonrasında bu taşıt yolda arıza yapıyorsa ve çekici yardımı ile alınıp buraya getirilerek tamiri için siz buna 6 bin 458 TL 25 krş ödetiyor ve çekici ücreti olan 450 TL’yi de veriyorsanız bu kurumu düpedüz zarara uğratmış olmuyor musunuz?

Kısacası yazacak çok şey var ve biraz zamana yayalım.

Bu millet devletinin memurlarının neler yaptığını bildiği gibi hakkında işlem yapmayanları da bilmeli.Açıkça yazdıklarım ihbardır,şikayettir.Gereğini yapmakta ilgililere görevdir.

Her ne olursa olsun bildiğim tek bir şey vardır! AFAD kurum olarak Edirne’miz için çalışanları ile onurlu bir kurumdur.Ama bu onurlu kuruma kimsenin gölge düşürmeye hakkı yoktur.

Sayın Valimiz başta olmak üzere,Ak parti İl Yönetimini bu konuda göreve davet diyorum.Bu iradenin de sizlerde var olduğunu görüyorum.Koruyup kollanacak biri varsa o’da devlet malını yiyen değil,tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyandır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
AK 4 yıl önce

Şuanda Türkiye’de olan Covid-19 Salgını tehditiyle uğraşmakta olan sağlık personelleri, Belediye, Afad kurumu , Vefa grubu gibi değerli kurumlarımız insanların canlarını kurtarmak için uğraşı verirken siz böyle kurumlar hakkında böyle bir zamanda yapmış olduğunuz açıklamalar kendi ya da başkasının çıkarları için ve onların çıkarları size menfaat sağlayacağı kanaati değilde ne olabilir !

Avatar
Rıza Cağlayan 4 yıl önce

Yukarıdaki yazınızı okumaktan büyük keyif aldım.Biz sizler gibi insanların her zaman yanındayız.Bir arkadaşın yorumu çok dikkatimi çekti ve kendisinin Ak partili olduğu kesin.Sizin anlatmak istediğin konu başka onun anlatmak ve korumak istediği konu başka.Yani demek istiyor ki; bu zor günlerde yapılan her şey mübah! Yani götür götüre bildiğin kadar.Devlet bu kadar boş değil AK rumuzlu kardeş.Bari adam olda açıkça benim gibi adını yaz.Yanındayız TUZLADAN....

Avatar
Kıyısından Köşesinden 4 yıl önce

:)

Avatar
edirneli22 4 yıl önce

AFAD şoförlerine büyük haksızlık ediyorsunuz. 24 saat çalıştıkları için araç ile evlerine gidiyorlar. Ancak bilfgileri tamirciden aldım gibi çocukların bile inanmayacağı bahanelere kendinizi kaptırmayın. Apaçık ortada size içeriden bilgi veriyorlar.