banner137
banner12

200 yıl sonra denk gelinecek bir tarih…22.02.2222. Ne mutlu ki; sayın başkan bu tarihin 200 yıl sonra geleceğini kürsüden söyledi de öğrendik…İnanın bilmiyorduk!

Dün yani 22-02-2022 tarihini büyük bir coşku ile bir çok STK’nın, muhtarın, meclis üyelerinin de katılımıyla 2022 Edirne Yılı’nın lansmanını,yani tanıtımını kutladık ve gördük.14 başlık altında toplanan 168 etkinlik 2022 yılı içinde düzenlenecekti. Başkan ise daha önceki konuşmalarında vurgulamış ve 100’ün üzerinde etkinlik yapmayı planlıyoruz demişti. Gecesi ise saat 18:00’da Saraçlar caddesi üzerinde kurulan platform ve yağan yağmura rağmen idare edecek sayıda bir katılımla yani kendimizin çalıp oynadığı, kurum çalışanlarının bile iştirak etmediği güzel su gibi bir gece oldu.Dağıtılan yağmurluklar gecenin en güzel hediyesiydi.

Şimdi bunlar olması gereken güzel şeyler… Ancak Saraçlar caddesi üzerinde yürürken bazı vatandaşların dudaklarının arasında dökülen şu cümlelere baya takıldım… "Edirne yılı yapıp bir sürü para harcayacağına yolları yap”diyen insanlar vardı.

Dediğim gibi bunlar olması gereken güzel şeyler ve bir daha 200 yıl sonra denk geleceğimiz bir güzellik. Lakin ben bunlara takılmıyor daha başka şeylere takılıyorum.Mesela bir sürü taklacı var belediyede; laf üreten, dedikodu üreten ama iş,icraat üretmeyen… Hadi bakalım çıksın birisi bana o güne ait bir hatıra veya o günü bize anımsatacak bir şey versin, söylesin…

Yahu bu tarihin geleceği 2 bin 22 yıldır belliydi. Hadi biz o kadar geri gitmeyelim…Sayın başkanın görevde olduğu süre veya bu etkinliğin kararının alınacağı süreye kadar olan zaman bakalım. Madem bunu yapacaktık ne zaman belli oldu bu? O zamandan bu zamana örneğin otobüs biletlerinin arkasına bastırılabilir,bilbordlara reklam verilebilir, şehirler arası taşımacılık yapan otobüslerin arkasına giydirme yapılabilir,Edirne-İstanbul arası yolcu otobüsleri veya ETUS araçları bile bu konuda kaplanabilirdi.Daha sayabileceğim çok örnek var.Hadi bunu geçtik…Peki o gece Saraçlar caddesinin başına Edirne’nin il trafik kodunun yer aldığı 22 plakalı bir araç getirilebilir, hatta bizim şu an harf grubunu kullandığımız  "ABE" plaka gurubundaki araç bulunabilir 22 ABE 222 plaka sayılı araç tescildeyse sahibi aranıp ikna edilebilir yoksa bile belediye ye alınacak bir aracın plakası gerçek manada bu olabilir ve bu araçla etkinlikler yapılabilir, hatta Saraçlar caddesi başına çekilerek vatandaşların hatıra fotoğrafı çekmesi bile sağlanabilirdi. Kaldı ki bu örneği başkana yakın birilerine söylememe rağmen becerilememiş olması beni biraz düşündürdü…Ya başkana iletilmedi yada başkan iplemedi…

Etkinliği gece 20:00’da başlatabilir gece saat 22:22’de de sonlandırabilirdik ama olmadı. Sayın bakan geceyi şemsiye altında geçirdi. Orada olması bile güzeldi.Sahip çıktığını gösteriyordu.Peki Meclis üyeleri nerede? Çalışanlar nerede? Oda ve Borsa başkanları siyasi parti temsilcileri, şehir nerede? İyi de Vali nerede Vali? Bu şehir bizim değil mi? Atarken mangalda kül bırakmayan biz değil miyiz? İlla “gak”mı olmalı?

Sonuç ve netice itibari ile her konuda olduğu gibi bu konuda da etrafına bir bak başkanım! Yalnızsınız…Yanınız size destek verenlerle değil sizden beslenenlerle dolu…Bu kadar imkan,bu kadar ekipman ve bu kadar insan varken ortaya çok fazla bir şey konulmaması beniz düşündürüyor?

Sahi koskoca Edirne Yılı’nda, hadi Yahudi yemekleri var da neden Edirne Beyaz peyniri, Edirne Biberi ve diğerleri yok?Ha; koca bir yıl var daha ve bekleyip göreceğiz ve mutlaka olmasını sizden isteyeceğiz!

Başkanım; sende kocaman bir yürek var ama sana asıl lazım olan şey etrafındakilerde yok!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.