banner78
banner12

Yasaklarla,salınan korkularla birileri akıllarınca yıldırma politikası uygulamaya çalışıyor.Bir kaç zamandır,birilerinin uykusunu kaçırdık diye top yekün bir mücadele içine girdiler.Yıllardır Edirne’de gazeteciliği nasıl yaptığımızı,ne tür bir politika izlediğimizi bilenler bilir.Vatan,bayrak ve millet sevgimizin ön planda olduğunu görmeyen göz yoktur.Ama birileri bundan aşırı rahatsız oldu ve dinlemeden anlamadan yargısız infazlar yapmaya başladı.

Şu aralar her ne kadar ekmeğimizle oynamış olsalarda,ensemizde boza pişirmeye kalksalarda yukarıda Cenabı Hak kimin ne olduğunu görüyor.

İlk olarak Devletin Valisi’nin yasaklarıyla karşı karşıya kaldık.Bir bayrak direği krizidir aldı başını gitti.Konunun kendisi ile alakası olmamasına rağmen bazı it’ler sayın Valimizi anladığım kadarı yanlış bilgilendirmişler ve olanlar oldu.Biz aldığımız terbiyeden dolayı devletimize ve büyüklerine saygısızlık yapmaz,önlerinden geçmeyiz.

Sonuçta ekmekle oynamak,yasaklar koymak Devletin işi değildir.

Biz bu ve benzeri yasakları üzerlerine vazife olmayan bazı kişilerden de görmeye başladık.Allah büyük.Bu devran döner elbet.Atanmışlar,adı üzerinde hep atanırlar.Biz bakmışsın merkez, bir bakmışsın bir başka yer,bir bakmışsın görev bitmiş.

Yasaklar listesine bizi alan ve bize yaşadığım kentte terörist muamelesi yapmaya çalışan büyüklerimize sesleniyorum!Bu ülkede eğer özgürlük varsa ben işimi yaparım.Eğer yoksa zaten yaşadığım süreç bunun somut göstergesi olacaktır.

Unutmayalım ki; “Suçsuzluk karinesi, sanığa mahkemelerin tarafsızlığı garantisi veren, onun kusuru ispat edilmezden önce suçlu gibi muamele görmesini önleyen dokunulmaz bir haktır. Bu nedenle Anayasamızın 15/2 ve38/4 maddelerindeki suçlu sayılamaz ifadesi, gerek Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ndeki (m. 11/1) gerekse AİHS’deki masum sayılır ifadesinden daha yerinde bir ifadedir.Ayrıca Anayasamızın 15/2 maddesi uyarınca masumiyet karinesi savaş, sıkıyönetim ve olağanüstü hallerde dahi dokunulması mümkün olmayan çekirdek haklar kategorisine dahil edilmiştir.Suçsuzluk karinesinin uygulanabilmesi için bir suç isnadının bulunması gerekmektedir. Bu şart, Anayasa’nın 38. maddesinin 4. fıkrasında “Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar…” ve İHAS m. 6/2. fıkrada “Bir suç ile itham edilen her şahıs suçluluğu kanunen sabit oluncaya kadar…” suçsuz sayılır şeklinde ifade edilmiştir.”denilirken bunu tanımamak bizleri yasaklı kılmak çok hoş bir durum değildir ve burada özgürlükten,hukuktan bahsedilemez diye düşünüyorum.Neyse ki bu ülkede Anayasaya sadakatla bağlı Savcılarımız ve Hakimlerimizde var.

Bizler bu sıkıntıları yaşarken,bizim bu sıkıntıyı yaşamamıza sebep olan ve konuların başında gelen sevgili Trakya Üniversitesi Rektörü Prf.Dr.Erhan Tabakoğlu’ndan bir hamle geldi.Edirne Valisinin yaptığı uygulamanın bir benzerini yaparak,hukuka,demokrasiye,özgürlüklere,akademik kimliğe yakışmayacak bir hareketle bizi üniversite mail listesinden çıkarttı ve etkinlilerden muaf tutulmamızı sağladı. “Ne oldu hocam; korktunuz mu?”desem yanılmam herhalde.

Şimdi burada “Şükrüpaşa anıtındaki şanlı bayrağımızı 15 Temmuz hain darbe girişiminden bu yana dalgalandırmayanlar suçlu kılınacakken,faturanın bize kesilmesi ne kadar doğru?”diye sorasım var elbette! Sayın Valimize yaptığımız bilgilendirme sonrasında her ne kadar bayrağımız orada dalgalanmaya başlamış olsa da,bayrağımızın orada dalgalanmadığı sürenin veya buna sebep olanların hesabı neden sorulmaz anlamış değilim!Evet konu bayrak direği ise bu direk işte bu sorumsuzlara fatura edilsin.Bizim gibi bayrağımızı orada dalgalandırmak isteyenlere değil.

Rektörüme gelince.Onunla ilgili zaten bir iki paylaşım yapmış eleştirisel yazılarım olmuştu! “Rektör köfte ekmek reklamı yapmaz” demiş ve eleştirmiştim.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hakkında ileri geri konuşan,Türkleri yerin dibine sokan,aşağılayan açıklamaları ile gündemde olan ve hain darbe girişimini “senaryo” olarak nitelendiren Bulgar Profesöre ziyaretinde plaket bile veren bizim Rektör’ken be bende bunu haber yapmışken, şahsımı arayıp “kaldır o haberi oradan” diyebilecek kadar kendisini küçülten sevgili hocamız,gaf üstüne gaf yaparken whaatsup kullanıp gece yarıları kimlere ne gönderdi acaba?

Bir gazeteci olarak bunları yazıyoruz diye,top yekün bir saldırı içinde olan yasakçı zihniyet birbirinden aldığı güç ile bizi bitirmeye çalışıyor.“Hodri meydan”bakalım…

Yaşadığım bu süreci,gördüğüm haksızlığı görecek bir baba yiğit yok mu? Bu şehirde en büyük mülki amir Vali ise,onun üzerinde vatandaşına kol kanat gerecek kimse yok mu?Başbakan Binali Yıldırım ve sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum! Birileri bizleri susturmaya çalışıyor.Ekmekle oynuyor,haksız yere cezalandırıyor.Biz kimin kapısını çalacağız?

Yaptıkları yanına kar mı kalacak? Ülkemi aşağılayan,bu ülkenin başındaki adama hakaretler ederek öldürüleceğini söyleyen akıl hastası profesöre plaket veren sevgili Rektör!Yaptıkların yanına kar mı kalacak?

Bakın akıl hastası profesör ne demişti!

“Erdoğan’da savaş dıştan gelmiyor, içeriden geliyor. İslam Devleti (İŞİD veya DAİŞ) Erdoğan’ın yavrularından biri. O Amerikalılarla beraber onu yetiştirdi. Kürtlere karşı savaşın nasıl olduğuna aklınız ermez. Türkiye’de tanklarla, zırhlı araçlarla sokak çatışmaları yürütülüyor. Arkadaşımın çocukları üniversite öğrencisi ve futbolcu: Onlar öldürmemeleri için ayarladım. Erdoğan bu yıl içinde imha edilecek (öldürülecek)

Türk karşıtı açıklamalarıyla tanınan ve sürekli olarak Türk düşmanlığını körükleyen söylemleriyle dikkat çeken Profesör darbe girişimi sürecinde yaşananlara değindi ve FETÖ askerlerinin masum olduğunu,askerlerin ilerleyen süreçte kendisini affetmeyeceğini belirterek “Onlar onu affetmeyecek.Harp okuluna İslamcıları sokmaya uğraşıyorlardı. Bugün onlar albay ve general oldu. Anlayacağınız, laik kişiler artık yok. Türkler Doğu Anadolu’yu ayırın, diyorlar. Erdoğan sadece bundan kaybetmiyor. Ekonomik zararları daha korkunç. Türkiye’de olanlardan bizim yararımız var”diyen adama plaket vereceksin sonrada ben sütten çıkmış ak kaşığım diyeceksin! Yok öyle bir şey….Al yasağını başına çal sevgili rektör.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.