banner137
banner12

Arkasında kim var,gücünü nereden alır bilemem? Ama bildiğim tek bir şey var! İktidarın adamıysanız, arkanızda az biraz dayınız varsa bu devirde, kim ne derse desin hakkınızda sizi kimse yerinden oynatamaz….

Birkaç zamandır AFAD İL Müdürlüğü’nde dönen bazı dolapları yazmış,tüyü bitmemiş yetimin hakkının gasp edildiğini,ihtiyaç sahiplerine dağıtılması gereken yardım malzemelerinin çalışan personel tarafından tüketildiğini,evlerine kadar götürüldüğünü,devletin parasının nasıl hoyratça kullanıldığı, üç liralık köftelere bin liralar ödendiğini,kurulan sofralarda kalın ağabeylerin ağırlandığını,personele kendi parasıymış gibi ikramda bulunup faturasını kuruma ödetmesine kadar bir çok şeyi yazdık,ama maalesef herkes sustu,seyretti,hatta “helal olsun oğlum bildiğin yoldan şaşma dendi….

Bir çok kişi kurumla ilgili yazdığım yazılarda kişisel bir takım sorunlarım olduğunu öne sürerek güldü-geçti.Lakin sorunumun ne olduğunu,açıkça paylaşmış İl müdürü sıfatı ile o koltuğa oturttuğunuz kişinin şahsıma yönelik telefonda söylediği hakaret içeren küfürün buna sebep olduğunu ifade etmiştim….

Önce herkes oturduğu koltuğun değerini bilecek.Güç almayacak,güç verecek….Ama bizim il müdürü maalesef bu işi yürütemediği gibi kurumun adınında kötü anılmasına sebep….

Şimdi kulağıma çalınan bazı şeyleri paylaşmak istedim sizlerle….Kurumda çalışan bir bayan memura şahsıma bilgi verdiği gerekçesi ile soruşturmalar açılmış,kurumdaki görevinden el çektirilmiş,mobing uygulanmış ve dahası günahsız bir kula saldırı eylem planları hazırlanarak yok yere linç kampanyası başlatılmış.Neymiş? Bana gönderilen fotoların üzerinde yansıması varmış!!!

Merak ettiğim şey,kurumda olup bitenler, yazılanlar için yetkililer kılını kıpırdatmıyor,günah keçisi ilan edilen bir memuru yok yere harcamaya kalıyorlar.Aynı hassasiyeti o kurumun başındaki kişi için neden göstermiyorlar diye soracak olursanız eğer,yazımın giriş paragrafını tekrar okuyun derim….

Demek ki; yazdığım, iddia etmediğim, direk belgeleriyle önlerine sunduğum konularda suç yok,kurumu zarara uğratmak yok, sıradan bir memurun kusuru çok…Bu yazdığım köfte ekmek meselesi başta olmak üzere,süslü sofralarda yenilen afaki rakamlardaki yemeklerde demek ki sizlerde vardınız! “Körler sağırlar birbirini ağırlar misali” bazı şeyler oldu bittiye getirildi demek ki….

Siyasi iradeye baktığımda,onlarda seyirci….Konuyu çok iyi bilmelerine rağmen üzerine giderek araştıracaklarına, “aslan oğlum”diyerek sırt sıvazlamalarını anlamış değilim….

Dediğim gibi,orada günahı olmayan bir memura fatura keserek işin bittiğini sananlar büyük bir yanılgı içindeler. “Yanlış ata oynadınız” diye bir tabir vardır… İşte sizde tam bunu yaptınız.Bana gelen bilgiler içeriden,yani gördüğünüz o siluetten değil makama yakın olan bazı kişilerdendir….

Örnek vermek gerekirse maaş çekerken üzerinde AFAD yazılı kişi veya kişilerin neden saatlerce PTT ATM’si önünde beklediği beni acayip meraklandırmıştır???

Yada hiçbir şey olmamasına rağmen hangi yetki ve kuvvetle evrak imzalatmaya bile giderken araçların tepe lambalarını yaktıkları beni hep düşündürmüştür.Tepe lambası yakmanın adabını ya ben bilmiyorum yada kanun,nizam bilmeyen sizler….

Kurum içinde kaybolan,yada çalınan diz üstü bilgisayarların akıbetini hala unutmuş değilim….Keşke bu bilgisayarlar içinde aynı hassasiyeti gösterseydiniz….Vali yardımcımız bu konuda neden bir adım atmaz yada atmamıştır bunu da sormadan geçemeyeceğim?….

Körlerin sağırların birbirini ağırladığı bu ortamda görev adamı olarak bildiğim,dürüstlüğüne inandığım,Edirne için bir şeyler yapma gayretinde olan Valimiz Ekrem Canalp’in bu konuya ehemmiyetle eğileceğine hiç şüphem yok…Bekleyip göreceğiz….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.