Yangın zor çıktı!

Edirne’de uzun yıllardan bu yana faaliyet gösteren bir fabrikanın yangın tatbikatında yakılmak istenen ateş zorla yandı.

Son günlerde meydana gelen ve fabrikalarda oluşan yangınlara karşın hazır olduklarını göstermek  isteyen fabrika çalışanları oluşturdukları ekiplerle sözde yangına müdahale ederek ateşi söndürmeyi başardılar.Oluşan bir yangına müdahale tekniklerinin önceden anlatıldığı tatbikata emniyet bandı içerisinde yakılan ateşle başlandı.Yanıcı bir madde ile yakılmak istenen tahta parçaları dökülen yanıcı maddeye rağmen güçlükle yakıldı.Yangına müdahale için rüzgarın alınması gerektiğine dikkat çeken yetkililer sıkılacak olan köpük ve tozun bir anda basılmasının tozu  çabuk bitireceğini ve yangına müdahalede yetersiz kalınacağına değindiler ve yangın tüpüne belirli aralıklarla pompalar gibi basılması ile ateşin söndürülebileceğini ifade ettiler.Bir tüpün sekiz saniyede boşalacağına dikkat çeken yetkililer “tüpe aralıklarla basın.Bir anda basarsanız yangını söndürmezsiniz.Pompalar  gibi basın”dediler.

Yapılan tatbikatta fabrikada çıkan yangın bir siren yardımı ile çalışanlara aktarıldı ve oluşturulan ekip yangına kısa sürede müdahale ederek yangını kontrol altına aldı.Sözde yaralılar ise sedye yardımı ile müdahale edilmek üzere emniyetli bir alana götürüldü.

Yorum Ekle


Sitedeki haber ve fotoğrafların izin alınmadan kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.