banner137
banner12

Ekmeğimizi yaptığımız işten kazanıyoruz.Birileri gibi “gazeteciyim” diye ortalıkta dolaşarak matbaa işi veya mamalı işler peşinde koşmuyoruz Allah’a çok şükür.

Bugün “10 Ocak çalışan gazeteciler günü!”Ekmeğimizin peşinde koşalı 20 seneyi geçmiş.Neler gördük, neler geçirdik! Hiç kimseye kalmadı bu makamlar bu koltuklar.Ama bir Edirneli olarak biz hep buradayız ve daima var olacağız.

2017 yılından buyana, yaşadıklarımı beni tanıyanlar biliyor.Sosyal medya hesabımda yapmış olduğum ve tamamen Cumhurbaşkanımıza olan inancımı dile getirdiğim bir paylaşım ve yine tamamen milliyetçi duygularla şanlı bayrağımız için yaptığım bir paylaşım sonrasında dönemin valisi Günay Özdemir’in ekmeğimle oynamaya kadar getirdiği bir zorlu süreçten geçiyorum…Kararlılığına inandığım Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi ağzıyla da söylediği bir sözü paylaşmak ve kendisine olan inancımı dile getirmek hakaret suçlamasıyla son buldu.Derken Valilik yasağı,Ak parti yasağı ve Üniversite yasağı arkası arkasıya geldi.CİMER üzerinden yaptığım başvurularla Edirne Valiliği tarafıma bir yasak uygulamadığını açıkça söylemiş olsa da toplantılardan,aktivitelerden men edildiğim,protokol listesinden çıkartıldığım,toplantılara çağırılmadığım gün gibi ortadadır.3 yıldır kimler devreye girmedi ki! Ne bakan kaldı ne bakmayan.Hatta Cumhurbaşkanımızın Edirne ziyareti sırasında kendimi anlatan bir mektubu dahi bizzat kendisine verdim,olumlu dönüş oldu ama yinede değişen bir şey olmadı…Benden yazmamam isteniyordu.Eleştiri yapmayıp yağdanlık olmam isteniyordu.Defalarca “yazma be Gökhan.Şu kalemine sahip çık.Biraz bekle”denildi.Yani bir emir eri olmam isteniyordu.Bir yere kadar sustum ama işim gereği eleştirmem,birilerini hareket geçirmem gerekiyor ve yazıyordum.

Bakın bugün gazeteciler günü olması sebebiyle kurum ve kuruluşlar gazetecilerle bir araya gelerek yemekler tertip etti.Fotoğraflar çekildi,hediyeler verildi.Ama kimse dertlerini sormadı!Hoş kimsede söyleyemedi.Söyleyemezde…Gazeteci soran, sorgulayandır.Ama bizde bu birkaç kişi dışında maalesef yok.

Biraz hafıza tazeleyelim ve başıma geleni anlamanızı sağlayalım.

2014 yılıydı! Türkiye’nin önde gelen iki gazetesi ve bazı internet siteleri gündeme bomba gibi düşen bir haberi manşetlerine taşıyor,tüm Edirne bu habere kilitleniyor ve adeta cemaatin gücü Edirne’de gösterilmeye çalışılıyordu.Edirne’de bulunan kim varsa telefonları dinlenmiş,cemaate yakınlığı veya karşıtlığı fişlenmişti.

Bunların arasında bende vardım ve en uzun süre telefonu dinlenen bendim.Cemaatin foyası ortaya çıktıktan sonra bizleri dinleyenlerin illegal bu dinlemelerini yargıya taşımak istedik.Sorduk! Aldığımız cevap ise “tarafınıza yapılan illegal veya legal bir dinleme yoktur” “Yahu zaten biz legali sormadık.İllegali sorduk.Varsa bulun dedik.Yoksa bu gazetelerde atılan manşet neyin nesi?”diye sorduk.Ona da bir cevap alamadık.Yüzlerce kişi cemaatin adamlarınca dinlenecek ve fişlenecek siz bunu bulamayacaksınız!’ Hadi canım….

Sonuçta şahsım ile ilgili şu dip notu düşmüş cemaatin illegal dinleme uzmanı…

“ – G.T. (Gazeteci): Cemaate karşı, yabancı ülke istihbaratçılarıyla temasta. İstediklerimizi yapmayan biri, takip edilmeli, önü kesilmeli”

İşte son can alıcı kelime, “önü kesilmeli”.Bunu dediklerinde sene 2014.Yaşadıklarım 2017 ve yıl 2020.Hala değişen bir şey yok.Değişen tek şey beni bitirmek istemeleri.Yani önümün kesilmesi.Şimdi aldığım cezanın satırına bakınca “FETÖ’ye it dedim” diyemi diye düşünmeden edemiyorum…Acaba sayın Cumhurbaşkanımızın bundan haberi var mı diye sormadan edemeyeceğim?…Önümü kestiniz ve kesmeye kendinizce devam ediyorsunuz.Ama bu ülkede Adalet,Hukuk varsa başaramayacaksınız!

O yüzden kimse bana gazeteciler gününe ilişkin sözler yada basın özgürlüğü,adalet falan demesin.

Eğer derin konulara girersem,hem sizi sıkarım hemde birilerinin canını fazlasıyla sıkmış olurum.Şimdi sabırla bekliyorum!...İlahi adalete güveniyorum.

Ha unutmadan! Sadece sabır diyorum……

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.