banner137
banner12

Ak Parti Edirne İl Başkanlığı konusu şüphesiz ki Edirne’de günlerdir en çok tartışılan konuların başında geliyordu ve önceki gün bu tartışılan konuya nokta konuldu.Tarafımıza yakın kaynaklar,sosyal medya üzerinden takip ettiğimiz bazı kişilerin tavır ve durumlarıyla Ankara’da ki atmosferi koklamaya çalışıyorduk.Paylaşılan fotoğraflar ve bu fotoğraflardaki kişilere baktığımızda gelişmeleri okumak mümkündü.Kimlerin kimleri desteklediği veya köstek olduğu açıkça görülüyordu.Bizlerde bu durumlar karşısında nelerin olup bittiği hakkında yorumlar yapıp duruyorduk.Ve son nokta Çarşamba günü konuldu.

Evet Ak parti Edirne il teşkilatında yerinde ve zamanlaması muazzam bir değişimdi.Çünkü Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hedef gösterdiği 2023 vizyonu için teşkilatların tabandan tavana değişmesi gerektiğine inanıyor ancak bu değişimi yaparken kırgınlık,küskünlük olmamasına dikkat edilmesine işaret ediyordu.

Şimdi Edirne il teşkilatının biraz yapısal durumunu değerlendirirsek 2016 Ocak ayı’ndan bu yana İlyas Akmeşe ve yönetiminin beraber olduğunu hatırlatalım…1 genel,1 yerel,1’de referandum yönetmişti bu yönetim.24 Haziran seçimlerinde aday olması asabiyle ara verse de,verilen o arada parti inanılmaz bir seviyede oylarını arttırmış bu artış yerel seçimlere de açıkça yansımıştı.İl başkanlığını o dönemde geçici süre ile yöneten Nesim İba, bu artışların altında yatan en büyük nedendi.Teşkilatı toplamayı başarmış,kırgınları bir nebzede olsa partiye kazandırmış hoşgörü ve akılcı hareketlerle ekonomik gücünüde harmanlayınca parti o dönemde duruşuyla ve kişiliği ile il başkanı görmüştü.

Milletvekili seçimlerinin bitmesiyle 2. sırada bulunan İlyas Akmeşe seçilememiş tekrar il başkanlığı görevine iade edilmişti.Nesim İba’ya “devam” denilmemesinin ardından yatan bazı nedenler olsa da, o buna kulak asmadı ve kendisine takoz koyanları ve yorum yapanları sineye çekerek beklemeye başladı.

Takoz koyanların başında onun ön açtığı ve “yürü abi” dediği kişilerin olması ve olduğu bilgisinin netleşmesi ile sustu ve suskunluğunu bozmadı.

Bakın Parti’de Akmeşe döneminde o kadar büyük sıkıntılar vardı ki! İktidarın ülke genelinde yaptığı yatırımlar başta olmak üzere Edirne ölçeğine yaptığı hiçbir hizmeti anlatamadılar.Basit işlerden çıkar sağlamaya çalıştıkları iddiaları bile ortalıkta dolaşıyor, hatta dilleniyordu.Edirne Ankara arasında mekik dokuyorlar ama bu mekik neden ve ne içinde bilenler biliyordu….Şahsımla ilgili bile defaten konuyu görüşüp aktarmama ve olumlu görüş almama rağmen bir arpa boyu yol dahi alamaması beni düşündürüyor hatta umutsuzlaştırıyordu.Açıkçası inancımda yoktu.Vatandaş aradığında telefonları açmayan,geri dönmeyen, sıcak diyalogdan yana değil uzak diyalogdan yana olan bir kişilik sergiliyordu.Belki özünde iyi biriydi ama en çokta yakınındakilerin insanlara tepeden bakmasından dolayı eleştirilerin hedefi haline geliyordu.Koray Uymaz’ın belediye başkanlığı seçimlerini neden kaybettiği bile ortadaydı ve sorgulanması gerekiyordu.Bizim bildiklerimiz kadar,Ak parti içindekilerin de bildiklerimizi bildiğine eminim.Zaman zaman şahsıma o kadar ilginç bilgiler geliyordu ki! Bunları anlatan aktaran kişilerde boş kişiler değildi.Anlatılanları toparladığımızda herkes sanki tek bir ağızdan konuşuyor gibiydi ve partide iyiye gitmeyen bir takım şeyler yaşanıyor gibiydi.

Yaşanan bir çok gelişme sonrası bir değişimin olacağı sinyali gelmişti.Birilerinin devreye girmesi,Ankara’da doğru noktalara temas etmesiyle doğru isimde birleşildi ve Belgin İba’nın adı açıklandı.

Neden Belgin İba? Derseniz….şöyle özetleyelim.

Partide bazı dedikodular hat safhaya çıkmış,işe alımlarda dönen entrikalar fazlasıyla konuşulmaya başlanmış,parti sadece kişilerin malı olmuş ve o kişilerin haricinde partide kimse yokmuş gibi bir hava estirilmişti.

İba’nın atamasının yapılmasıyla her şeyden önce partide bir bayan olması asabiyle çirkin dedikodular son bulacak,pembe dizilerdeki hikayeler yaşanmayacak,maddiyat hiçbir zaman ön planda tutulmayacak,partiye yeniden bir vizyon kazandıralacaktı.Belgin İba gibi bir ismi kimse geçmişte yapılan ithamlarla anamayacaktı.Mütevazı kişiliği,siyasi geçmişi ve bir iş kadını olması ve Edirnelilerin önemsediği Edirneli olması en büyük avantajıydı.Bürokratlarla diyaloglarında kadın iç güdüsü ile hareket etmesi,Valimiz başta olmak üzere her ne kadar muhalefet partisi mensubu bir belediye başkanı olsa bile Edirne menfaati için ortak bir noktada birleşme yolunu seçebileceği herkesin ortak görüşü.

Evet yazılacak o kadar çok şey var ki! Bunları fazla uzatmanın bir manası yok.Anlayan zaten anladı.Lakin şu çok iyi bilinmelidir ki; Ankara’da yürütülen bu süreç kazanılan bir zaferin geçte olsa ödenmiş bir bedelidir.Daha açık yazmak gerekirse ihanetin alınan rövanşıdır….Şimdi sırada İlçe başkanlığı olmalıdır.Ve zaman kaybedilmemelidir.Çünkü zararın neresinden dönülürse kardır.

Edirne için hayırlı uğurlu olması dileğiyle….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.