banner78
banner12

Sürekli söyler dururuz; son günlerin “hit” lafı “Yargıya müdahale!”

Ülke gündeminde olan ve sürekli olarak haber bültenlerinde kulağımıza çalınan bir  söz.

Yok yargıya müdahale!

Yok Yargıda Paralel yapı!

Yok emniyette paralel yapı!

Evet bunların hepsi maalesef var olan ve bugüne kadarda bu ülkeyi yöneten iktidarın ve bu ülkenin başında olan isim olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ağzından çıkan kelimeler.Paralel yapının öyle yada böyle mağdur etmeye çalıştığı ve Edirne’de birkaç gazetecinin de buna müdahil olduğu bir yapının öylesine içine çekildim ki; neredeyse ilmik boynumuza atılmış,sandalyeye vuracak bir şerefsiz aranıyordu.Yaşayanlar ve bilenler bilir…

Şimdi Edirne’de bazı şeyler yoluna girmeye başladı.Özellikle Edirne emniyeti uzun bir dönem baya sancılı bir süreç yaşadı.Paralel yapılanmanın adeta esir aldığı Edirne Emniyeti Edirne şehrini emniyetsiz bırakmış,sokaklar it kopuk yuvası olsun diye uğraş verilmiş,Ankara’ya Edirne tu,kaka gösterilmişti.İşte buna görede paralel yapı köklü değişikler yapsın diye Emniyette çalışan çok sayıda aklı selim polis tasfiye edilmiş, “yok bu Atatürkçü,yok bu alkol alıyor,yok bu namazdan niyazdan bihaber”diyerek emniyetin belini kırmışlar, birimlerin başına uyuşmuş adamları getirmişler ve kentte bazı yapılanmalara müsaade etmişlerdi.

Etmişlerdi diyorum; çünkü bu kentte asayiş sağlanmış olsaydı,geçtiğimiz günlerde bir Emniyet Müdür yardımcımız şehit olmaz,Rus mafyası bu kentte silahlarını çekip sokakta konuşturmaz ve bir kardeşimiz,arkadaşımız şehit olmazdı.Yıllarca Edirne’de asayişi sağlıyoruz diyenler asayişi kendi istedikleri noktaya getirmiş,hatta infaz için hazırlıklara bile başlamışlardı.

Neyse ki yapılan değişikliler yerinde olmuş,toparlanma için çalışmalar başlamış ve yeni atanan Emniyet Müdürü ile temizlik başlamıştı.

Çok zordu elbet!Göreve geleli iki ay oluyor ve kentte silahlı çatışmalar, yaralanan polisler yaşamını yitiren Emniyet Yardımcısı,sonrasında yine şehit edilen bir polis ve silahların konuştuğu bir Edirne…..Mafya kente çöreklenmiş,sınır kapılarında olan biten işlerini istedikleri gibi çeviriyor ve daha acısı buna kente hakim olduğunu söyleyenler seyirci yada habersiz….

Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ göreve işte böyle başladı.Personeli tanımaya,paralel yapıyı arındırarak yeni ekibini kurmaya çalışıyordu.Tüm bu olumsuzluklara rağmen bedeli ağır oldu ama iş toparlanmaya başladı.

Özelikle Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin başına getirilen zıpkın gibi isimler ile kente bir hakimiyet başlamış,yavaş yavaş geçişte ezilmeyen yılanın başı ezilmeye başlamıştı.Polis bir yandan çalışıyor bir yandan da çalıştırılmıyor hevesinin kırılması amaçlanıyordu.Verilen mücadele ile suça karışan şahıslar adli mercilere sevk ediliyor ancak sonuç hüsranla sonuçlanıyordu.

Sokakta silah sesleri yükseliyor,mermiler havada uçuşuyor,bir polis şehit oluyor,üzerinde dünyada eşi benzeri az olan ve taşınması suç olan 22 kalibrelik özel bir suikast silahı ile şahsılar yakalanıyor adli mercilere sevk ediliyor, sonuç serbest.Hemde yurt dışı yasağı bile yok!15 kişide serbest.İddiaya göre birileri birilerinin odasına geldi ve “bu işi sarıp sarmalayın” dedi.İnşallah öyle değildir.Polisimizde büyük bir moral bozukluğu ve yıkıntı.Neden mi? Arkadaşlarının kanı yerde kalmıştı.Ama yılmadılar,çalıştılar,iğne ile kuyu kazdılar ve polisimizi şehit eden kişiyi yakalayarak adalete teslim ettiler.

Düşünsenize,bu kadar olan biten olaylar sonrasında savcılıktan serbest kalıyorsunuz,mahkemeye bile sevk yok!Kim bunlar?Kimlerle bağlantısı var?Talimatla iş yapıldı mı?Yargıya müdahale var mı yok mu? Birileri bu işe çanak tuttu mu?İşte bunların hepsi akıllarda soru işaretleri oluşturuyor.

Gelde eşeği sudan geçir….Daha fazla detaya girmek istemiyor ve bu işin içinde bir bit yeniği olduğunu düşünmek bile istemeden konuyu kapatıyorum…

Edirne Emniyet Müdürümüz Rahmi Baştuğ başta olmak üzere bu konuda emeği geçen ve gerçek polislik yapan tüm arkadaşları canı gönülden kutluyorum. İnanıyorum ki; Edirne halkının da desteği ile Edirne yavaş yavaş it,kopuktan arınmaya başlayacak.Kararlı bir müdür ve altında ona inanan personeli varsa bu işin üstesinde gelinmeyecek gibi bir şey söz konusu olamaz.Evet;zorlu ve dikenli bir yol.Emniyet ile Adliye arasında inşallah pürüz kalmaz.Paralelci kim varsa her iki kurum çatısı altından bir an önce ayıklanır ve Edirne rahata kavuşur…Yoksa kim ne kadar mücadele verirse versin değişen sadece müdürler olur….

Bu yüzden Emniyet Müdürümüz başta olmak üzere elini Edirne için taşın altına sokan herkese Edirne halkının sahip çıkması gerekir….  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.