banner137
banner12

“Allah beterinden saklasın” demek lazım!...

Bir kentin Belediye Başkanına öyle yada böyle birileri bir saldırıda bulunuyor ve birileride bu saldırıyı kınayacağına kına yakıyorsa,o zaman durup düşünmek lazım.

Seversin yada sevmezsin,ancak başkana yapılan saldırı direk kastla yapılmış ve hayati tehlike arz edecek şekilde gerçekleşmiş bir saldırıdır.

Verilmiş sadakası varmış başkanın! Yıllarca Belediye’de çalışmış ve ekmeğini yemiş bir kişi tarafından saldırının yapılması hoş karşılanacak bir durum değil.Belli nedenlerden dolayı işten çıkartılmış ve güdülen kin nedeni ile böylesi bir eyleme kalkışılmış.Eyleme kalkışmadan önce olayı gerçekleştiren kişinin Recep Gürkan’a dil uzatan,yada eleştirilerini kalemleriyle sayfalarına aktaran kişilerle aynı masalarda oturması ve boy göstermesi aslında gazla çalışan bu tipler için ideal bir ortam.

Malum bazı olaylardan dolayı yani maması kesilen grupların,kişilerin Edirne Belediyesine haksız saldırıları,eleştiri ve karalamaları uzun zamandır devam ediyor.Bir zamanlar Recep Gürkan ile koyun koyuna yatan yılanların bugün kendini sokan yılanlar olması ve bu yılanların kankalarını hala yanında dolaştırıyor olması bizlerli düşündürmüyor değil.Daha önce yazmıştım!...

Belediye Meclis üyesinden tutun,danışmanına kadar etrafında ne kadar yalaka tayfası varsa hepsi başkanın düşmanlarıyla aynı safta hatta aynı yatakta.Başkanın yediği,içtiği,yemediği,giydiği.giymediği ne varsa hepsi anında düşman saflarına aktarılıyor.Dost diye bildiği ve yanında gezdirdiği sosyal medya kovalakları ile sanal medyanın şarlatanları aslında başkana zarar vermekten başka hiçbir işe yaramıyor.Bir fikir mi vermişler,bir projemi üretmişler,bir yol mu göstermişler çok merak ediyorum doğrusu?...

Başkanın etrafını saran bu şarlatanlardan dolayı başkan maalesef etrafını iyi göremiyor.Aslında yaralanan gözünden dolayıda bir süre iyi görecek gibide görünmüyor.Başkanın gözünü açar açmaz tuttuğunu yakalayıp düzeltmesi (doğru yolu göstermesi) elzemdir…

Yapılan saldırıyla aslında bir zafiyeti gözler önüne serilmiştir.Etrafında koruma gibi görünen ama etkinlikte patlayan balondan dahi tırsan kişilerin olması bence başkanın korunduğundan çok korunmadığını gösterir.Olayın olduğu gün emniyet mensubu yakın korumasının çalışmıyor olması bu olayın gerçekleşmesine sebep olmuştur.Yoksa daha önceleri belediyeye gelerek atıp tutan bu kişiyi bilen biri olarak yaklaşmasını bırakın,yan bile bakması olası bir olayın engellenmesi anlamını taşır.

Başkanın etrafı deyip duruyoruz.Başkandan hep isteyenler var!Veren hiç yok…Başkanım otopark,başkanın tuvalet,başkanım imar,başkanım inşaat,başkanım iş,aş diyenden başka kimse yok.

CHP olarak partide askerlik yapmayanların bile işe alınarak komutan statüsüne getirilmesi belediyeyi iyiden iyiye siyasileştirmiş, CHP’nin kurumu gibi olmuştur. Başkanın yanındaki, yakınındaki, yandaşı kim varsa öyle yada böyle işe yerleştirilmiş bazıları ise yediği kaba eder hale bile gelmiş, bu durumda belediyede kraldan çok kralcıların olmasına,ayakların baş olmasına ve sözlerin geçmemesine başlamıştır.Bugünde çok net ve açık söyleyebilirim ki! İyi CHP’li bir Belediye var.Yoksa parti marti hak getire…

Başkanın yaralandığı günün gecesi hastaneye akın akın ziyarete gelenler ve gördüklerim beni şaşkına çevirdi.Daha dün Hamdi ile kadeh tokuşturup “Recebi bitirelim” diyenler,muhaliflerle bir arada oturup Recebi devirme planlarını yapanlar geçmiş olsun için ilk sırada yerini almış,hatta neredeyse kapıda sabahlayacak kadar kalmışlardı.Başkanda attığı kemikle bütün gece o zavallıların kemiği sıyırmasını öylece seyretti.Haysiyet yoksunu,karaktersiz,şerefsizler…Ulan daha dün be dün küfür ediyordunuz.Hamdi için ulurken şimdi Recep Gürkan için ulumanız neyin nesi vallahi anlamış değilim.

Bir kentin Belediye Başkanı sadece şahsı ile değil çevresindeki yapı ile de ölçütlendirilir.Elle tutulur adamların olması,zeki,çevik ve ahlaklıların olması her zaman için halkın yanında olduğunu gösterir.Başkan her ne kadar kendisi halk adamıysa da ve sevilse de çevresindekiler sevilmediği gibi itici güç görevini de görmektedir.

Bir zamanlar kenti parmağında oynatan soysuz bir gazetecinin,iddiaları ve çamur at izi kalsın mantığı ile kalemşörlük yapması son atımlık barutunun da atıldığını bizlere gösteriyor.Başkanın da sürekli diline doladığı ve ismini söylemediği bu gazeteci ve diğerleri yakında başlarında pişecek bozadan da habersizler sanırım.

Adliyede ki FETÖ’cü tutuklu hakim ve savcıları parmağında oynatan,emniyetin imamı ile yatağa bile girdiği iddia edilen gay gazetecinin kim olduğunu inanın bizlerde merak eder olduk.Kentin huzurunu bozan bu densizin bir an önce ortaya çıkması dileğiyle diyelim ve devam edelim.

Aldığı yara aslında başkanın düşünmesine,gerçeği görmesine yazdıklarımızı da irdelemesine sebep olmuştur.Edirne’ye olan hizmet aşkını bu şehre aşık olanlarla yapması gerektiğini kendiside anlamıştır.Çok basit bir saldırı gibi görünse de aslında olayın arka perdesinde olanlar,bu işe çanak tutanlar,ellerini ovuşturunlar bu kentin dün nasıl düşmanıysa bugünde düşmandırlar.Recep Gürkan’ın etrafını saran yalaka takımı ve taklacılar artık biraz adamı rahat bırakarak hizmet etmesini sağlamalıdırlar.Günlük çıkarlar,kişisel menfaatler ve rantlar için adama verdiğiniz zarar artık yeter.

Dün Belediyede cirit atan bazı imar tellalları bugünde aynı tellallığı devam ettirmekteler deyip uzatacağım ama artık bu yazı bu kadarla yeter,daha yazarsam birileri kinde güder yerinden de gider….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.