banner137
banner12
Yoğun geçen bir maraton neticesinde gerçekleştirilen 30 Mart yerel seçimleri geride kaldı. Kaldı kalmasına fakat, ne itirazlar bitti ne de kavgalar…
Bu dönemde dikkatleri çeken en önemli husus şüphesiz seçimlerin yerelden çok bir genel seçim havasında geçmesi oldu. Hükümet kanadının gündemini tapeler, montajla denilen kasetler, Gülen Hareketi ile karşılıklı çekilen kılıçlar oluştururken; muhalefet her zamanki umutsuz tavrını sürdürerek seçime girdi. Hal böyleyken seçim sonucunu tahmin etmekte hiç birimiz zorlanmadık herhalde.
Bu seçimin siyasi anlamda kazananı ve kaybedeni belli fakat, bütün bu kutuplaşma neticesinde kaybeden Türkiye olmadı mı? Gezi olaylarıyla başlayan ciddi bir kutuplaşmanın 17 Aralık süreciyle daha da perçinlenmesi, insanların birbirine yaklaşımının bile desteklediği siyasi partiye göre değişmesi ülkemizin geleceği adına endişe verici bir durumdur. Halkımızın bu durumdan bir an önce sıyrılıp daha sakin, daha ılımlı söylemlerle siyasilerin germiş olduğu ortamı biraz olsun halk nezlinde yumuşatmaları gerekmektedir.
Yerel seçim sonrası durağan bir döneme giren Türkiye siyaseti, aynı zamanda fırtına öncesi sessizliği de içinde barındırmaktadır. Nitekim, Ağustos ayında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimiyle beraber erken seçimin gündeme gelmesi sonucunda siyasi arenanın bir kez daha hareketlenmesi kuvvetle muhtemel. Bu gergin ortamda Cumhurbaşkanlığına aday olması yüksek ihtimal olan sayın Başbakan’ın herkesi kucaklayıcı bir söylemle seçim atmosferine girmesi havayı bir anda değiştirecektir. Aksi bir durumda ise asırlardır tüm dünyanın gözü üzerinde olan bir medeniyetin evladı olarak, üzülerek söylüyorum ki, Güçlü bir Türkiye için daha çok beklememiz gerekebilir.
İnşaallah ben yanılırım...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.