banner137
banner12

Hey güzel Edirnem…Her şey süt liman dimi?İşimiz ayna çal çal oyna.Sorunsuz ve sorumsuz bir kent olduk gitti.Hiç kimse ses çıkartmıyor kentte yaşadıklarımıza.İdarecilerimiz zaten susmuş,kendi yağlarında kavrulup,masa başında dirsek çürütüyorlar.

Edirne yıllarca aynı zihniyetin idaresinde olduğu için gelişen bir kent değil sadece değişen bir kent oldu.Umut bağladık,yeni seçilenlerden medet umduk “belki bir şeyler değişir”dedik ama gördük ki; sahne aynı roller farklı.

İlimizin idarecileri kendi iradeleri ile o koltuklarda oturup hizmet edebiliyorlarsa onlara sözüm yok; ancak o koltuklarda oturup başkalarından talimat alıyorlarsa işte onlara sözüm çok.

Kentimize yeni bir AVM kazandırıldı kazandırılacak.Yoğun bir çalışma temposu içerisinde AVM inşaatı hızla devam ediyor.Bir, iki yıla kalmaz tamamlanır diyorlar.Tabi bu AVM ler açılırken bizim esnaf temsilcileri uyumaya devam etsin….

Yeni AVM eski terminal olarak bilinen yerde açılacak.Buraya AVM ruhsatı vermek kolay ancak AVM’yi kaldıracak alt yapıya sahip mi önce ona bir bakmak lazım…Eski adıyla E-5 asfaltı yani, Atatürk Bulvarı Talatpaşa asfaltına cephesi olan bir noktada.Bahse konu AVM bir hayli büyük.Günlük araç sirkülasyonunu ve insan hareketliliğini düşünürsek orada bir keşmekeşin yaşanacağı,Abdurrahman mahallesi ve arka kısımda kalan caddeyi boğan bir araç trafiğinin olacağını şimdiden söylemek mümkün….Giriş ve çıkışların iyi irdelenmesi gerektiğini düşünüyorum ve yetkililere nu konuya şimdiden bir çözüm getirmeleri gerektiğini öneriyorum..

Yayalarında ana caddeyi karşıdan karşıya geçme girişimlerinin olduğunu düşünürsek gerek araç sürücülerinin gerekse yayaların sıkıntı yaşayacağını şimdiden söylemek mümkün.KİPA önünde yitip giden canlar ve belediyemizin sadece o dönemde sinyalizasyonla çözmeye çalıştığı iş aslında tam bir dangalaklık.Modern anlayışta alt geçit yapacaksın ki anlayayım işi. Şimdi belediyemiz yönetiminden de yeni AVM nin olduğu noktaya bir alt geçit yapılması önerisini getireceğim ama,alt geçitlerde insanların boğulmasına vesile olmak istemem.Çünkü alt geçit yaparlar,taşkın,sel tedbirini almazlar olan olur.

Şehir araç trafiği tarifi olmayan bir şekilde insanların canını sıkıyor.Her geçen gün araç park alanlarının darlaşması ve var olanlarında otopark mafyaları tarafından işletiliyor olması ve belediyemizin buna çanak tutar vaziyette davranması gelecekte hoş şeylerin olmayacağının sinyalini veriyor.Dün ayağında donu olmayan roman bugün mercedese biniyorsa kimse kusura bakmasın…..Birilerinin korkusu,birilerinin rantı bu şehrin her geçen gün karışmasına neden oluyor.

Gözünün önünde yaşanan kural ihlalini seyreden trafik polisi olursa,asayişle ilgili yaşanan bir olayda “bana ne” dercesine olaylara bakış açısı farklılaşan bir polis görevde olursa hiç kimse kızmasın, bu kentte iş bitmiş demektir.

Aslında bu kentte iyi şeylerde oluyor amma; millet uyutuluyor.Şimdilik bunu bilir bunu söylerim….Zamanı var….  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.