banner78
banner12

Tam “Valimize kavuştuk” dedik; beklediğimiz bir Kararname’de adı asaleten onanır dedik ama olmadı!

Edirne uzun yıllar aradan sonra “işte Vali” dedi ama olmadı.Zaten kendiside Edirne’yi sevmiş ama kalmama konusunda ısrarcı olacağını bazı yerlerde dile getirmişti.Sonuçta Ankara’da yıllarca Devlet adabıyla iç içe yaşamış,dik duruşunu bozmamış,disiplininden ödün vermemiş bir isimdi Dr.Mehmet Tekinarslan.Nede olsa Ankara onun için bir başka memleketti.Çalışma ortamıydı,aile ortamıydı ve her şeyden önce yılların kurulu düzeni oradaydı.Zaten Hükümet kanadından bu konuda baskı görseydi,emekliliğini isteyeceğine de adım gibi emindim…Daha büyük beklentileri vardı elbet,ama Ankara olmazsa olmazıydı…Sonuçta 19 günlük Valilik serüveni kısada olsa yeni yayımlanan kararname ile son buldu.Bir kaç gün daha burada olur,vekaleten Valilik görevini yürütür, yeni Valimiz 15 güne kadar gelince de emanet aldığı koltuğu asil olana devreder.

Kısa süre içinde herkeste bıraktığı intiba disiplini,dik duruşu,şatafatı sevmeyen tavrı,açılış,kokteyl,davet v.s’yi tasvip etmeyen tam bir Devlet adamıydı.

Çok çeşitli yorumlar yapılıyor elbette.Ancak şunu herkes bilmeli ki,korkudan dizlerinin bağı çözülen bazı bürokratlara gün doğdu.Vali Tekinarslan’ın kalmayışına ve gidişine en çok onlar sevindi.

Yalakalık yapabilmek için yanına sokulanlar, Vali’yi kafalarım hesaplarında olanlar,kurulu düzenini bozmamak yada düzenin bozuk olduğunu fark ettirmemek için Vali’ye takla atmaya çalışanların hepsi hayal kırıklığına uğradı ve ayakları suya erdi.

Edirne için hayırlısı olsun.Olsun olmasına ama,yazık oldu Edirne’ye! 6 ayda Vali atayamayan Hükümet 20 günde iki Vali atadı.Helal olsun!Atanan Valimizin de ülkemizin Doğu ucundan,bir başka Serhat şehrinden geldiğini söyleyelim ve Edirne’de kendisini çok önemli hizmetlerin beklediğini şimdiden hatırlatalım.

Allah Dr.Mehmet Tekinarslan Valinin yolunu açık etsin demekten başka çare yok.İyi olacaktı Edirne’m için amma olmadı…Hayırlısı olsun diyelim ve ekleyelim.Edirne bu süreçte çok ama çok şeye gebe.Bekleyip görelim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.