banner78
banner12

“Devletin malı deniz yemeyen keriz” mi? Yoksa “Bal tutan parmağını yalar” mı?Söylenecek o kadar çok güzel söz var ki; yıllardır yazdık,bazı noktalarda tedbir alınmasını sağladık, bazılarında ise bir arpa boyu yol alamadık. Değişenler değişti,değişmeyenler eski tas eski hamam devam etti.

Yahu arkadaş çok bir şey istemiyoruz.Devletin malını derya deniz gibi kullananlara sesleniyoruz!Gece gündüz demeden babasının malı gibi sözde makam arabalarını kullananlara,devletin imkanlarını kendi lehine kullananlara sesleniyoruz…Neden hoyratça bu işi yapıyorsunuz?diyoruz ama sesi çıkartan yok.Önlem alındığı zamanları gördüm.Vali Hasan Duruer zamanında bir takım önlemler alınmıştı bazı konularda ama, değişim sonrasında,her şeyin yine eskisi gibi olduğunu üzülerek görmekteyim.

Tüyü bitmemiş yetim hakkı yemeyiz diyenlerin yetimleri neredeyse bu sayede donsuz bıraktığını dahi gördüm…Allah korkusu var diye bildiğimiz insanların bunu nasıl istismar ettiğini gördüm.

Edirne Valiliği uhdesinde bulunan bazı sivil plakalı araçların 7x24 kullanılması,kendi arabaları olmasına rağmen kendi arabalarını değil, devletin kiraladığı ve parasını devletin tüyü bitmemiş yetiminin hakkından kısarak ödediği arabaları kullanmalarını en çok canımı sıkan olaylardan biri.

Kontağı çevirip gazı kapatıp İstanbul yolunu tutanlardan,yurt dışında keyfe keder projeler için koşturanlara kadar çok sayıda resmi aracın bu işlerde kullanılıyor olması tam anlamıyla bir rezillik.Denetim yok,kontrol yok,Denetleyende zaten önce kendine bakacak ama kimse kimin kime emanet olduğu belli değil,kimin kimin malını koruduğu ise hiç belli değil.

Aynı savurganlık Edirne Belediyesinde de var.Gece gündüz alakasız kişileri resmi plakalı araçlarla görüyor olmam,hizmet alımı personelin bu araçları babalarının malı gibi kullanıyor olmaları kimsenin canını sıkmıyorsa o zaman sorun bende demektir.Sevgili başkanımızın konuya hassasiyetle eğilmesini temenni ediyorum.Araçlarının bilmediğimiz “özel gece yarısı görevleri” varsa onuda kamuoyuyla paylaşmasını bekliyoruz.Yoksa bizlerin vergileri ile konulan o benzinler kişilerin veya siyasi görüşünün hizmetine sunuluyorsa biraz ayıp oluyor demektir.

Tekrar Valiliğe dönecek olursak bildiğim kadarı ile Valilik başta olmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğümüzde Basın ve Halkla İlişkiler kadroları var ve buralarda profesyonel anlamda fotoğraf makineleri ile personeli görev almakta.Ancak birkaç zamandır gözüme takılan bir olayıda sizlerle paylaşmadan geçemeyeceğim.Özellikle Milli Eğitimin her aktivitesinde, tuvalet temizliği dahi olsa özel bir fotoğrafçıdan personel ve hizmet alıyor olmaları beni baya düşündürüyor.Bildiğim kadarı ile ellerinde bu konuda deneyimli personeli var ama yıllardır birilerine ballı kaymaklı iş olsun diye hizmet satın aldırılıyor olması çok ahlaki değil.Kardeşim madem fotoğraf hizmeti veya kamera hizmeti alacaksın,neden elinde o personeli ve ekipmanları tutuyorsun veya zamanında aldın?Elindeki personel yeterli değilse neden boşa o adamları orada tutuyorsun?

Açıkça bilmek isterim! Bugüne kadar bünyesinde aynı işi yapan adamları olmasına rağmen,Valilik ve Milli Eğitim neden bir firmaya nokta atış yaparak yıllardır binerce fotoğraf çektirip,kamera kaydı yaptırmaktadır ve bu işlerin maliyeti ne kadardır?

Yapmayın beyler yapmayın.Bu kadar har vurup harman savurmayın.Devletin malının deniz olduğu zamanlar bitti diye biliyoruz ama,kerizlerin sayısının arttığını bilmiyoruz sanmayın….   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.