banner78
banner12

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kaldı.Adaylar netleşmeye başladı.İş sadece ve sadece adayların birlikte yol alacağı,meclis üyelerinin ve İl genel meclisi üyelerinin sıralamalarının belirleneceği sürece kaldı.Bu süreç sonrasında CHP ve Ak parti saflarında muhakkak ki sancılar baş gösterecek ama bu sancıları gidermekte elbette teşkilat ve başkan adayının müdahalesi ile son bulacaktır.

Edirne’de yerelde iktidarın CHP olduğunu düşünürsek,muhalefetin ise Ak parti olduğunu görmek gerekir.Görmek diyorum ama ben bunu göremiyorum! CHP’li bir belediye ye yıllardır Ak partili hiçbir yöneticinin dokunduğunnu veya eleştirdiğini görmedim.

Basın toplantılarında veya bir araya gelinen açıklamaklarda hiç bugüne kadar eleştirilerine rastlamadım.Yıllar önce siyasi parti il başkanları ne eleştiriler yöneltirdi!Seçim satına girildiğinde yine inanın ortalık toz duman olurdu.Şimdi ise iktidarın yöneticileri toz kaldırmamak için neredeyse parmak uçlarında yürüyecekler.Nedenini gerçekten çok merak ediyorum? Edirne’de belediyecilik anlamında eleştirilecek belki o kadar çok konu var ama eleştirecek kimse olmayınca her şey süt liman gibi görünüyor.CHP’li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan düzenlediği basın toplantısı ile 108 sayfadan ibaret proje kitapçığını gösterdi.Hani “hiç bir şey yapmadı” diyenlere inat bu kitapçıkta yapılanlar satır satır anlatılmış aslında.Bu kitapçık sonrasında görmeyen gözler utanmış olsa da,yıllardır yaşanan sorunlara devekuşu gibi kafasını gömen iktidarın yerel idarecileri de bu noktada sessiz kalmayı tercih etmişlerdir diye düşünüyorum.

Elinizde güç var, imkan var ama sizin sesiniz soluğunuz çıkmıyor! Ha hoş; siz hükümetin bugüne kadar Edirne için yaptığı yatırımları bile çıkıp anlatamadınız.Yapılan yatırımları anlatan can alıcı konuşmaların olduğu hiçbir toplantınıza şahit olmadım.Dönemin Edirne Milletvekili ve Sağlık Bakanı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevlerinde bulunan Dr.Mehmet Müezzinoğlu sayesinde Edirne o aralar iktidarın neler yaptığını anlama fırsatı buluyordu.Basında sıkça haber konusu oluyordu.Ama ne olduysa Müezzinoğlu devri bitti Edirne’de yatırımlar bitti.O dönemde bile çıkıp anlatamadınız.İktidarın varlığını Edirne’de gösteremediniz.Tek gösterdiğiniz kendi varlığınızdı.Arabalarınızın önüne taktığınız çakar lambalar sayesinde kendinizi göstermeye çalıştığınız.Ama halk sizi o çakarlar yüzünden sevmedi,sevemedi.Siz kişilerle,kişisel sorunlarınızla uğraşmaktan Edirne’ye yatırım ve bunların anlatımı noktasında hiçbir şey yapmadınız.Eğer sizin yerinize bir başkası o görevlerde olsaydı Edirne uçmuştu.Bugün Edirne belki de yapılan yatırımları siz zamanında konuşsaydınız iktidarın günün ne olduğunu anlayacaktı! Ama ben hala bekliyorum.Siz nasıl muhalefet edeceksiniz?

Bu partiye gönül veren bir çok insanı küstürdünüz.Ekmek davası için kapınıza gelenlere,sırtınızı döndünüz.Halkın ağzı ile değil kişilerin ağzı ile siyaset yaptınız.Yapmaya da devam ediyorsunuz.

Yaptığınız ziyaretleri sosyal medyadan takip ediyorum.Genellikle partililerinizin olduğu yerlere gidiyorsunuz.O tip organizasyonlara katılıyorsunuz.Karşıt görüşten kimin elini sıktınız,kapısın çaldınız meraktayız doğrusu?Körler sağırlar birbirini ağırlar misali siyaset yapmayın.Kucaklayıcı olun.Düşman kazanmayın,dost edinmeye bakın.Çıkarları için yanınızda olanları değil,davaya inanan, Recep Tayyip Erdoğan’a sevdası olan insanları yanınızda gezdirin.

Unutmayın ki! Bu parti bir davaya inanan yürekli insanların partisidir.Kişisel çıkarlarını önde tutanların değil.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 5 yıl önce

Edirne'de Ak Parti ve Chp diye karşıt bir partileşme söz konusu değildir. Bir kaç işadamı, bir kaç esnaf oluşumlarının bir ayağının Ak Parti'de bir ayaklarının Chp'de olması durumu bulunmaktadır. Kaybeden EDİRNE'dir.

Avatar
Mehden 5 yıl önce

Evet aynen