banner78
banner12

Siyasi partilerin “araç mı,yoksa amaç mı?” olduğu tartışmaları her zaman gündemdeki yerini korur.Günümüzde siyasi partilerin koltuklarına oturanların ve kalkmak bilmeyenlerin amaçları da bellidir! Amaç kendisine ve çevresine hizmet etmektir elbet.İktidar partisinin ki tadından yenmezken, muhalefetinki de iktidarın ki kadar tatlıdır elbet.

Yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde aday adayı isimlerin parti saflarında boy göstermeye başladığını görüyoruz.Aday profiline bakılmaksızın,parti geçmişi araştırılmaksızın,artıları eksileri düşünülmeksizin parayı verenin düdüğü çaldığı ortamda elbette aday adayı arkadaşların ardı arkası kesilmez.

Şimdi yazımı aday adayı arkadaşların bazıları üzerine alınabilir ama alınacaklar zaten kendini biliyor.Dava adamı olmayanlar üzerine alınabilir.

Hem Ak Parti hemde CHP’de aday adayı isimleri netleşmeye başlıyor.Bunların arasından seçilecek aday sonrasında partiler yerel seçimlerde büyük bir yarışın içine girecekler.

Bu seçim zor olacak! CHP’nin açık ara önde gitmesi beklenen seçimlerde Ak Parti’nin çıkaracağı adaya göre de açık olan ara biraz kapanabilir, ancak seçimin alınması söz konusu dahi değildir.Bunun sebebi ise iktidar gücünü kendisinde gören ancak bu gücü sahaya yansıtayaman basiretsiz yönetimlerdir.

Ak parti Genel Merkezi’nin sarf ettiği eforun yüzde 20’si sahaya yansısa başarı kaçınılmaz olacak ama yok işte….

Milletin eline,gözüne,yüzüne temas etmek gerekirken millet “elinize,gözünüze,yüzünüze dursun” diyor ve uzanan eli itiyor.İtmekte de haklıdır! Kim parti kapısına geldiyse el kapısına gelmiş gibi itilip kakıldı. Bir siyasi partinin kapısında vatandaş ağzından duyulacak en ağır sözlerden birisi “oy istemeye gelirken böyle demiyorsunuz ama” olmuştur.Ve ben bu sözü bu kapılarda çok duydum.Kendini kaf dağında görmemeli o makama gelenler.Kimseye de boyun eğmemeli…Sen burada boyun eğersen Ankara’nın boynunu eğdirdin demektir.Burada yapacağın bir hata Ankara’ya yansır ve sonuç her zaman olduğu gibi dünkü gibi bugünde hüsran olur.

Bir partinin adından istifade etmek,onu etiket yapmak,sırf titri olsun diye o partiye kayıt olmak onursuzluktan başka bir şey değildir.Önemli olan partiye verebildiklerinizdir.Ama bugün Edirne’de bu tartışılır bir durum almıştır.Partiye kim ne vermiş veya kim ne almış ona bakmak lazım.Verilen veya katılan bir şey olsa oylarda ciddi artış olması lazım ama maalesef birilerinin başarısını kendi başarısı gibi göstermek ancak kişiliği zayıf olanların yapacağı bir şeydir.Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan eğer ekranlarda çıkıp kendini ve partisine anlatmasa,propagandasını yapmasa inanın Ak parti Edirne yerinde sayar hatta geri bile kayar.

Yahu siz seçmenin elini sıkacak,onun çayını içecek,hoş sohbetine kulak verecek,derdini dinleyecek,çare üretecek olansınız.Arabasına çakar lambalar takıp,hava civa yapıp,makam şoförü kullanarak arka koltukta caka satmayacaksınız.Ben milletim ve millet olarak bu yaptıklarınızı tasvip etmiyorum!...

Önce siz topluma ayna olacaksınız.Kötü örnek değil….Daha önceleri defaten yazdığım yazılar var.Gemisini yürüten kaptan misali durgun denizlerde gidiyorsunuz.Önemli olan dalgalı denizde o gemiye kaptanlık yapmaktır.Ama gemi battığında da o gemiyi en son terk etmektir kaptanlık…

Bugün Ak parti Edirne teşkilatında askerden çok komutan var! Genç yok genç! Gençlik Kollarına başkan atadınız hala yönetimi yok.Yönetimsiz başkanlık mı olur?Sorduğumda ise aldığım cevap? Genç yok! Olmaz tabi.Partiye herkesi komutan yapma derdindesiniz.Asker lazım asker.Lüks makam araçlarınızda gezip,önlerinde de çakarları çakarak mahalleye veya köylere giderseniz bu millet size sadece güler geçer…

Şimdi aday adayı başvurularında parayı verip düdüğü çalanlara,Ak parti adı altına sığınarak iş takibi yapanlara değil,partiye güç katacak isimlere ön verin.Tabi sizde azcık gayret edin.

Ne demiş Cumhurbaşkanımız!... "AK Partililer koşacak ki Türkiye yürüsün. AK Partililer 81 milyonun gönlüne girecek ki milletimizin teveccühü yanımızda olsun."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.