banner137
banner12
Sözcük anlamını açacak olursak; “herhangi bir konuda bir şeyin yeterliliğine herkesi inandırarak bir kişinin kendine sağladığı itaat ve güven; hâkimiyet ve emretme kudreti; yaptırım koyma ve kullanma gücü”deniyor.

Elbette olması gereken otoriteyi uzun zamandır özlemiş,Devlet katında yakışan duruşun bu olması gerektiğini her zaman söylemiştik.Nihayet “Devlet geldi” dedim Vali Vekili Dr.Mehmet Tekinarslan Edirne’de görve başladığı gün.

Valilik bahçesine gelip kendisine hoş geldin demek üzere orada olan bürokratlarının elini sıkacağı anda kayda geçmiştim her şeyi ve o an yorumluyordum kafamda. “İşte.Vali dediğin böyle olur”dedim.Gözüm arkasındaki gölgeye takılmıştı ve hep onu takip ettim.Vali Dr.Tekinarslan’dan ziyade gözüm en çok onu takip etti.Aklıma “bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim” sözünü getirdi.Yakın koruma adeta bir gölge gibidir.Sağa sola güvenlik için bakar,tedbir için bakar,korumakla mükellef olduğu kişiyi bir adım önde takip eder ve adamın hasından seçilir.Laf olsun diye koruma olunmaz.

Evet, Vali Dr.Mehmet Tekinarslan 12 Şubat 2016 günü Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu toplantısı Edirne’de yapıldığı gün İç İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı sıfatı ile bu toplantıya katılmıştı.Hatta o gün birçok meslektaşıma Tekinarslan’ı işaret ederek “bakın bu adamın fotosunu çekin yarın öbür gün Edirne’ye Vali olarak atanırsa “ki atanacak” fotoğraf arama derdiniz olmaz” demiştim.O günde aynı koruma adeta gölge gibi kendisinin yanındaydı bugünde aynı şekilde yanında.Vali Dr.Tekinarslan Edirne’ye geldiği günde dediğim gibi ilk dikkatimi çeken koruması olmuştu.Dik duruşu,saygınlığı her şeyiyle otoritesi olan bir Vali’nin yansımasıydı.

Evet “Devlet geldi” diyorum.Çünkü Devletçi olan bir Vali Vekilimiz var ve muhtemelen asaleti de yeni kabine sonrasında onanacak ve Edirne için kolları sıvayarak azimle çalışmaya başlayacak.Aracından iner inmez bazı kişilerin dizlerinin titrediğini gördüm.Yok öyle bürokrat sıfatı ile at koşturmak,otorite boşluğu ile kraldan çok kralcı olmak.Vali’nin yanına ağızda sakızla girmek,odasında konuşulanları bir yerlere aktarmak,kendisini Vali’den üstün görmek,Vali yanında bacak bacak üstüne atmak,yada yan gelip yatmak artık bitti.

Daha doğrusu laçkalık bitti! Her yer laçkaydı.Bir kaç kurum dışında kimse Valiymiş,Valilik makamıymış takmıyordu.Neredeyse Vali’yi avuçlarının içine almış bürokratlar akıllarınca Vali’yi kullanarak sağa sola talimatlar yağdırıyor,Devlet ilkesinden uzaklaşılarak saygın makam hiçe sayılıyordu.

Sayın Valimiz ile daha henüz sohbet etme şansını bulamadık.Ancak yazdıklarımızın kendisine iletileceği düşüncesiyle köşe yazımızı yazalım istedik.Valimiz diyorum;çünkü adının yeni yer alacak kararnamede olduğunu ve tasdik edileceğini çok iyi biliyorum.Yani Vali vekili yazmaya gerek duymuyorum.Konuştuğum birçok insanda benimle aynı kanıda.Herkesin söylediği tek bir şey var. “Edirne’ye Vali geldi!”Evet Edirne’de uzunca bir aradan sonra gerçek bir Vali’yle tanışacak.Devletin varlığını hissettirecek,laçkalığa son verecek bir Vali nihayet ilimize atandı.

Edirne olarak ve bir Edirneli olarak Valimizden beklentimiz çok.Uzun soluklu bir Vali olacağını da inancım tam.Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyor,Valiliğinin Edirne için hayırlı olmasını temenni ediyorum….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.