banner78
banner12

Ohh ne ala memleket be! Bizim verdiğimiz vergilerle beyefendiler keyif yapsın! Yok öyle yağma…Yıllar önce bu tip yazılar yazdığımızda derhal gereken yapılır,hatta soruşturma açılır “sıkıysa bir daha yap”denirdi…Ama şimdi nerde?…

Yahu bir makam saltanatıdır gidiyor…Önüne gelenin altına vermişler.Önceden kapısında “Resmi Hizmete Mahsustur”ibaresi yazan araçlar vardı ve bunlar daire müdürlerinin makam araçlarıydı.Halbuki makam aracından ziyade kapısında “resmi hizmete mahsustur” yazdığı için tüm personelin kullanabileceği anlamını taşımaktaydı.

Bugün günümüzde özellikle Edirne’mizde önüne gelenin altına verilen makam araçları var.Sizlere bunlardan biraz söz etmek istiyorum.

Bildiğiniz gibi son yıllarda satın alma anlamında sıkıntılar olduğu için, Devlet bunun adını “kiralama” olarak değiştirdi ve bu tip makam aracı statüsünde olacak veya hizmette kullanılacak araçların kiralanmasının daha akıllıca olacağını belirterek kurumlarda bu yöntemin uygulanmasını istedi.

Ohh Maşallah!...Kurumlara "vur" dediler bunlar öldürüyor!Edirne’de bulunan çok sayıda resmi kurumun müdürünün altına verilen makam araçları bana kalırsa statüsü dışında kullanılıyor.Kiralama adı altında alınan ve astarı yüzünden pahalıya gelen ve adeta birlerine "ballı kaymak" yaratılan bu araçlar sahibine yarattığı kaymağın yanında binicisine de inanılmaz kaymaklar yaratıyor.

Malum ilimizde görev yapan bürokratların bir çoğu İstanbul menşeili ….Hafta sonu oldumu herkes attaaaa..İstanbul’a..Tabi bu geliş ve gidişler bahsettiğim araçlarla yapılıyor hemde her hafta…Diğer gezileri, keyfe keder işleri saymıyorum…

Hani derler ya “Devletin malı deniz yemeyen keriz”.Sayın Valim Dursun Ali Şahin’e buradan sesleniyorum. “Bu duruma el atın!...Kimse bu tip araçları böylesi hoyratça kullanmasın.Bu araçların benzini,yakıtı bizim verdiğimiz vergilerle ödeniyor…Bu konuda gereği yapılmalı” diyorum.

Bu araçların hepsinin plakaları siyah zemin üzerine beyaz yazılı değil.Yani resmi plaka değil.Hepsi sivil plaka.Ve gördüğüm en önemli ayrıntı, bunlar nedense Tekirdağ yani 59 plaka.Kim bilir kime kıyak var?….Tabi Edirne plaka olanlarda cabası.Hepside ya Renault Fluence yada Toyota Carolla….Yahu neden sivil plaka bunlar?Yada üzerlerinde neden resmi araç olduğunu belirleyen bir ibare yok?Bu araçlar nasıl oluyor da böyle istenildiği gibi kullanılıyor? Bunlara “dur” diyecek yok mu?

Bakın bir araştırılsın bu arabaları kiralatan şahıslara bir bakılsın eğer iktidar partisi ile bir yakınlığı yoksa ben başka bir şey bilmiyorum….Ne ala be! 70 bin TL’ye sıfır km arabayı al,kiraya ver,iki yılda araba amorti.Yahu bu nasıl kıyak?…

Valla sadece bu kokuşmuşluk Valilik bünyesinde bulunan araçlarda değil.Belediye’de bunlardan farksız.Onların ne karışanı nede soranı var! Geçen Pazar günü gördüm.Su Kanal Müdürlüğü’ne ait çift kabin bir pikap.Aman Allah’ım sandım ki, toplu taşıma aracı.Nasılda doldurmuş,karıyı,kızı,kızanı annaaa.Şaştım kaldım.Gece geç saatlerde özel işlerini yapanlar,resmi plakalı belediye araçlarını şahsi işlerinde kullananlar.Oh anam oh…Gece araç geç saatte bir yerden geliyor.Kim olduğunu ne olduğunu biliyorum.Ama sor şimdi kendisine, “su patlağı vardı,asfalt kopmuştu,çukur olmuştu,trafik lambası çalışmıyordu” gibi bir sürü bahane hazır.

Arkadaşlar bırakın bu işleri.Sıkın biraz maçayı,bu araçları özel işlerinizde kullanmayın…Bunlar sizin babanızın malı değil.Adı üstünde hizmet aracı.Hafta sonları İstanbul araçları değil; karıyı,kızı,kızanı gezdireceğiniz, bir yerden bir yere götüreceğiniz araçlar değil….

Emniyet’te de maalesef durum çok farklı değil…..Sabah makam araçları ile çocuklarını okullara bırakanlar,akşam aldıranlar.Ama yağmurda ıslanmış,karda üşümüz bir personeli görünce almak yok  o araca.Unutmayın beyler! Ben yine hatırlatayım…O araçlar Resmi Hizmete Mahsus.Makam aracınız,yani sizin altınıza verilmiş özel araç değil.Personeli gördüğünüzde almanız gerek ama nerdeeee?

Neyse değişecek bir şey yok! Ben sadece bu yazıyı yazarken 15 dakikamı kaybettim,yetkililer okurlarsa onlara iş çıkarttım,birilerinin bana sövmesine neden oldum ama en önemlisi bir vatandaşlık bilinci ile hareket ederek görevimi yani kamuoyunu bilgilendirme ve halkın sesini buraya taşıma görevimi yaptım.Ohhh yarasın….  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.