banner78
banner12

Yeni yılın ilk günlerinde her şeyin gönlünüzce olmasını diliyor ve 2019 yılının ülkemize ve insanlığa huzur,barış ve her şeyden önce özgürlük ve demokrasi getirmesini temenni ediyorum.

Evet,şüphesiz ki; 2019 yılı yaşanacak olan yerel seçimlere damgasını vuracak ve bu yılın en önemli olaylarından biri olacak gibi duruyor.Her geçen gün özgülüklerin kısıtlandığı,taraf olmayanın bertaraf olduğu ülkemizde bu yüzden yerel seçimler bir hayli önemli duruyor.Yapılacak olan yerel seçimler öncesinde siyasi partilerde adaylık başvuruları hemen hemen tamamlanmış durumda.Siyasi partiler aday listelerini 19 Şubat'ta seçim kurullarına verecek. Geçici aday listeleri 22 Şubat'ta, kesin aday listeleri 3 Mart'ta ilan edilecek.İşte bu süreye kadar neler olacak neler?...

Edirne’de seçimin iki parti arasında geçeceği aşikar.İYİ Parti’nin Edirne’de aday çıkarmayacak olması CHP’nin ekmeğine bal sürerken kırgın,kızgın AK Parti ve CHP’lilerin nereye gideceği cevap bekleyen sorular arasında yer alıyor.CHP’liler kızsa da,küsse de partisinden başkasına oy verme konusunda Ak Partililer gibi değiller.İnce hesapların yapıldığı İYİ Parti’de evdeki hesabın Edirne ölçeğinde çarşıya uymamasından dolayı hem Ak parti cephesinde hem de İYİ partiye gönül veren bazı kesimlerde rahatsızlık yarattığı kesin.İYİ Parti’nin aday çıkarması durumunda CHP küskünleri ve Gürkan’a tepkisi olanlar buraya yüklenecek,Gürkan’lı CHP’de oy kaybı yaşanması beklenecekti.Ama olmadı!...

Bu kadar saçma sapan hesapların yapıldığı partilerde herkes üzerine düşeni yapmıyor olsa zaten bugün bu noktaya gelinmezdi.Sedefçi’den dahi medet umanlar ve Ak Parti kurmaylarına kadar “seçimi Sedefçi ile alırız”diyerek öneri sununlar neyin kafasını yaşıyorlardı anlamış değilim.Ak parti’de davaya gönül vermiş bir sürü pırıl pırıl insan varken hala dışarılarda aday aramalar,partiyle alakası olmayan davadan bir haber olan adamların yazılması çok anlamsız.Seçilen adayın düne kadar kuyusuna kazanlar,hala oturup yanında bıyık altından gülüyorsa bunda çıkar,menfaat,beklenti adına ne derseniz var demektir.

Ak Parti Edirne’de halkın beklentilerini karşılayabilecek iyi bir aday çıkardı.Koray Uymaz bu konuda tecrübesi olmasa bile ağabeylerinden alacağı taktiklerle ilerleme kaydedebilecek gibi.Ama gördüğüm kadarı ile ağabeyleri yanında bulunan bazı sakıncalı piyadeleri kendisine anlatmamış veya uyarmamış yada en kötüsü ağabeyleri de işin içinde.Koray’ın tek başına yanına alacağı çıkar ve beklentisi olmayan adamlarla hareket etmesi ona çok şayi kazandıracaktır.

Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi gibi adaylık konularında seçici olmaları da aslında cabası.Çok iyi kişiler ve denenmemiş kişiler olması partiye kazanım sağlamanın yanında gelecek açışından da önemlidir.Partinin gençleri bu konuda iştahlı bir şekilde gelecek adına da çalışma sağlayacak ve davaya inanacaktır.

CHP cephesinde ise durum çok farklı değil.Recep Gürkan ile yola devam kararı alınması akılcı bir yol.Fakat parti içinde çok çatlak ses oluşmasına ve biraz kırgınların artmasına neden oldu gibi.Somut olmayan bazı konular üzerinden dedikodu üretmek,var olan yanlışları büyüterek dedikodular yapmak hem partiye üye olan kesimi derinden sarsmakta hemde Ak Parti’nin ekmeğine bal sürmektedir.Elbette CHP belediyeyi vermeyecektir.Zaten alınması da imkansız gibi görünmektedir.Hele ki evdeki hesaplar çarşıya uymayınca s.s. kuralı ile partiye destek olmak tek çaredir.

CHP parti içi muhalefeti kesmediği süre içinde var olan delik kapatılmayacak kadar büyük olacaktır ve hatta daha da büyüyecektir. Gelelim CHP’deki adaylık başvurularına.Koskoca CHP’de sanki adam kalmamış hep aynı isimler adaylık için kendilerini yırtıyorlar.Sedefçi bile CHP’li olarak az daha belediyeden emekli olacaktı!!! Şimdiki adaylık başvurularına bakıyorum da; aman Allahım….Yahu 1-2 tamamda,3-4 neyin nesi? BU partide genç yok mu? Başkaları siyaset yapmıyor mu?Parti içinde birbirini sevmeyen kedi köpek gibi didişen bir sürü adam aday olamayacak diye ortalığı kaldırıyor.Sevgili il başkanına önerim şudur.1-2 dönem anlamlıdır.Ama 3-4 olmaz be başkan! Partinin alttan gelen isimlerini köreltirsin.Bayrak asacak adam bulamazsın.herkes partilerde komutan olma derdinde asker ise hiç yok.Zafer askerlerle kazanılır bunu unutma…

Bak Ak parti’de ağabeyler ağabeyliklerini yapıyorlar.Seninkilerde ağabeyliklerini yapsınlar.Belediye meclisi ve İl Genel Meclisi adaylıklarına genç,dürüst,kişilik ve kimlik sahibi,karası olmayan,Edirne’de tanınan bilinen,kendisiyle beraber arkasında yüzlerce kişiyi sürükleyecek kişileri yaz.Yorulanları ise istirahata çek.Bu söylediklerim her siyasi parti için geçerlidir….Dediklerimi unutmayın ve belden aşağı vurmadan, ahlaktan uzaklaşmadan güzel bir seçim olması dileğiyle….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.