banner78
banner12

Yaklaşan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Haftası Etkinlikleri öncesinde Edirne Belediyesin de ummalı bir çalışma olduğunu söylemek mümkün.Tüm personeliyle olağanca hızıyla çalışan Edirne Belediyesi gerek Park ve Bahçeler gerekse Temizlik işleri müdürlüğü,Fen İşleri,Su işleri, Makine İkmal gibi bölümleriyle göze en çok çarpan birimler arasında yer alıyor.Tabi Kültür Müdürlüğü ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünü de unutamamak lazım.Çünkü Kırkpınar tabir yerindeyse bu birimlerin üzerinden geçecek.

Şimdi gelelim asıl konuya.Edirne Belediyesinde inanılmaz sayıda personel çalışıyor.Yani Belediye 500-600 kişi ile yapacağı işi Bin 300 civarında personel ile yapıyor.Hal böyle olunca Belediyeye inanılmaz bir maaş yükü ve sorun yükleniyor.Çalışan personele bakılınca personelin yani hizmet alımı olanların tamamı işe göre adam mantığı ile değil adama göre iş mantığı ile çalışmakta.

Zaman zaman bazı müdürlükleri uğradığımda kapı önlerinde,arka bahçelerde,arada,kıyıda kenarda çok sayıda aylak kişiyi ellerinde sigara ile görmek mümkün.Yani işleri varda yapmıyorlar değil,gereğinden fazla personel olduğu için aylak kalan adam sayısı otomatik olarak ortaya çıktığı için bu tür görüntülere rastlamak mümkün.

Kimisi Meclis üyesinin yakını,kimisi birilerinin tanıdığı,kimisi ise üst düzey yönetici yakını olunca şişkin bir kadro ve buna paralel iş yapmayan personel karşımıza çıkıyor.Memurlar bile şaşkın! Bir şey yaptırmaya kalksak “sen benim kim olduğumu biliyor musun?” diyen hizmet alımı ile karşılaştıklarını zaman zaman sohbetlerde söylüyorlar.

Başkanın ne yapıp edip siyasi gelecek kaygısı yada beklentilerini minimize edip sayıda azaltmaya gitmesi gerekiyor.Zaten iki aydan buyana maaş alamayan personelin olduğunu da bizler duyuyoruz.Maaş ödenmemesi gerçekten çok büyük bir sorun.herkesin ödemesi,harcı,borcu var.Hizmet alımı personelin maaşlarının aksatılmaması bir hayli önemli.Bayramda da mağdur oldukları iddia edildi.Doğruysa gerçekten yazık!....

Bu arada yine Belediyemizin bir yayın organı var.Belediye hizmetlerinin anlatıldığı ve aktarıldığı.Allah’ınızı severseniz söyleyin.O kadar kalın bir kağıda o gazete,dergiyi bastırmak şart mı?Okuması dert,katlaması dert.Kavgada al katla vur birinin kafasına ham maddesi odundan farksız vallahi ya!Yazık günah.O kalın kağıt para demek,israf demek.Başkanımın bunda el atmasını isterim diyeceğim ama “yardımcıları ne iş yapar onu da merak etmiyor değilim?Her işi başkan yapacaksa onlara ne gerek!

Yolların halini zaten yazmayacağım. Çukurlar,parke taşlardaki yamulmalar,çökmeler cabası. Daha ne diyeyim ki!İnşallah olacak ama ne zaman?

Kırkpınar sonrası kollar sıvanmalı,bu kent için b,ir şeyler yapmalı.Ama sayı azaltmalı,ama var olan sayıyla hizmet arttırılmalı.Milletin belediyesi 300 kişi ile aya çıkıyor,biz bin 300 kişi ile yerimizde sayıyoruz.Emekçikler ayrı ama böyle elit çalışıp yan gelip yatanlar var!

Üreten,fikir veren,yaşadığı şehir için çabalayan birileri olması lazım.Sözde danışmanlarla bu işler olmuyor.Başkanın ceketi tutmak,1500 TL,fotoğraf çekmek 1000 TL,gelen konukları takdim 1000 TL,kalabalığı gaza getirmek alkışlatmak 1500 TL ise bunu bedavaya yapacak adam çok.Ortada adamım diye gezene zaten gerek yok!...

BAŞKANDAN AÇIKLAMA GELDİ

Yazımızı yayınlandıktan kısa bir süre sonra Belediye Başkanı Redcep Gürkan konuyua hassasiyet göstererek "yaklaşık 2 yıldır 10-15 günlük gecikmenin dışında maaş gecikmesi yok.Bunu kim söylüyorsa yalan söylüyor.Bizde kadrolu memur ve işçiler her ayın 15'inde taşeron işçiler ise her ayın 7 sinden itibaren bitirdiği ayın maaşını alır.Örneğin bu ay memur ve işçiler yarın yani 15'inde maaşlarını alacaklar.850 taşeron'un 350 tanesi 7 Temmuz'dan bu yana hakettikleri Haziran maaşını aldılar.Geri kalanlarda belli bir düzende ödeniyor"diyerek bayram öncesi maaş ödememe gerekçelerini ise bayarm tarihi itibariyle hakedilmiş maaş olmadığından ödemede yapılmladı"dedi ve bizleri bilgilendirdi....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.