banner137
banner12

Bir şehrin Belediye Başkanı olmak; sadece o şehirde doğmak ve yaşamakla olmuyor.Şehri yaşamak, yaşarken anlamak, şehirle bütünleşmek ve en önemlisi şehre karşı bir sorumluluk sahibi olmakla başlıyor.

Meslek hayatım boyunca “birçok Belediye Başkanı gördüm” demek isterdim, ancak gördüğüm geçirdiğim belediye başkanları İbrahim Ay, Hamdi Sedefçi,birlikte çalışma fırsatı bulduğum merhum Cengiz Varnatopu ve şimdiki Belediye Başkanı Recep Gürkan.

Kent için her biri mutlak surette faydalı şeyler yapmıştır diye düşünüyorum.Gördüğümüz somut projeler, çalışmalar bunlara en güzel örnekler aslında.Kenti kent yapan şehri şehir yapan en önemlisi şehri yaşanılabilir kılan adamdır belediye başkanı.Hizmet aşkıyla yanıp tutuşacak, yaşadığı şehri evi gibi, evinin bahçesi gibi hatta en önemlisi namusum dediği eşi gibi koruyup kollayacak birisidir belediye başkanı!

Dönem içerisinde şehrimizde belediye başkanlığı yapan bir çok ismi aslında sıralamak mümkün.Ama ben bildiğim görev yaptığım, yaşadığım süre içerisinde bu kentte belediye başkanlığı yapan isimleri tartışmak istiyorum.İbrahim Ay şu anda eczacılık yapıyor.Şehir için iktidar partisi Anavatan Partisi'nin gücünü alarak birçok yatırıma imza attı diyorum, çünkü iktidar partisinin gücüyle hareket etmek bir başkadır ve hiçbir zorlukla karşılaşmadan yatırımları ardı ardına sıralamaktır.

Gelelim CHP’li Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'ye.Şehir için gerçekten güzel projelere imza attı.Malum kendisini sürekli eleştirmiş, görevde olduğu süre içerisinde iyisiyle kötüsüyle tartışmalar içerisine girmişimdir.Edirne'nin adının duyurulması için çok önemli çalışmalar yaptığını biliyoruz.Edirne için hapislerde yatmış, yolsuzluklara imza atmış, operasyonlarda adı geçmiş, mahkeme koridorlarında ama müşteki, ama sanık olarak adı en çok zikredilen Belediye Başkanı olmuştur.Şimdi kendisini burada anlatmaya kalkarsak yazımızı amacından sapmış olur,sönmüş bir yıldızı parlatmış hatta yok yere palazlandırmış oluruz.

Sedefçi'den sonra bir süre yine Anavatan Partili Belediye Başkanı merhum Cengiz Varnatopu bu kentte Belediye Başkanlığı yapmış, adı adeta başkanlık tarihine dürüstlüğüyle, temiz kişiliğiyle altın harflerle yazılmıştır.Önemli icraatlara imza atmış belki gözle görülmeyen şehre makyaj adı verilen görüntüleri yapmamış bir önceki dönem belediye başkanı Hamdi Sedefçi'den kalan borçlarını ödeyerek belediyecilik adına hizmet odaklı çalışamamıştır ve görev süresini tamamlamıştır.Ve malum sonrasında tekrar göreve Hamdi Sedefçi gelmiş ve Hamdi Sedefçi intikamını Cengiz Varnatopu’nun işlettiği düğün salonundaki 40 santimetrelik duvarı kaçak olduğu gerekçesiyle yıkarak Cengiz Varnatopu’nun üzülmesine, üzülmesi ile beraber yakalandığı amansız hastalığa yenik düşmesine vesile olmuştur. Nur içinde yatsın,mekanı cennet olsun.

2014 yılında yapılan mahalli seçimler sonrasında Cumhuriyet Halk Partili Recep Gürkan milletvekilliği koltuğunu bırakarak yaşadığı şehre sahip çıkmak en önemlisi milletvekili iken verimli olamadığı şehrine Belediye Başkanı olarak verimli olmak adına aday olmuş ve seçilmeye hak kazanmıştır.Göreve geldiği günden bu yana belki şehre makyaj anlamında çok bir şey yapmamış olsa da gözle görülen elle tutulan, Edirne'nin geleceği adına önemli yatırımlar yaptığını bizler çok iyi biliyoruz.Edirne'de bazı medya şarlatanları ise özellikle maması kesilenlerin “vurun abalıya” misali haksız ve mesnetsiz eleştirilerini görüyor ve ibretle takip ediyoruz. Hatta oluşturulan Recep Gürkan karşıtı guruplarında bir araya geldiğini ortak paydada buluştuğunu çok net bir şekilde görüyoruz.

Omuzlarına büyük yük yükleyen ve taşıdığı sorumluluğun farkında olan Recep Gürkan'ın ise sütre gerisinden bu ahmak topluluğuna da güldüğünü zaman zaman görüyoruz.Daha düne kadar yedikleri, içtikleri ayrı gitmeyen bu arkadaşların acaba belediyede hangi işleri olmadı?Mama peşinde koşup mamayı arttıralım derken eldeki mamadan da olmuş olabilirler mi? Bu ve bunun gibi daha sayabileceğimiz bir çok örnek var!

Belediye Başkanı Recep Gürkan sosyal belediyecilik anlamında yaptığı birçok icraatı halk tarafından görülüyor ve takdir ediliyor.Zaman zaman haklı eleştirilere maruz kalsa da, hatasını bilip telafi etmek adına her türlü gayreti de gösterdiğini biliyoruz.Özellikle katı atık depolama alanının tamamlanması,yıllardır biriken ve kangren olan Edirne çöplüğüne son noktayı koyması bunlardan en önemlisidir.Oluşturduğu sosyal donatı alanları, engelli bireylere yönelik yaptığı çalışmalar, şehrin ülke gündemi hatta dünya gündeminde dahi adının yer alması için yaptığı çabalar açıkça ortadadır.Takdir edersiniz etmezsiniz, ancak yazılı ve görsel medyada yer alan bir belediye olduğumuz takdir edilebilecek hatta şapka çıkartılacak türdendir.

Birileri gibi medyaya para aktararak şov amaçlı haberler yaptırılmadığını çok iyi bilenlerden biriyim.Geçmişte laf ebeliği yaparak milleti kandıranlar lafta proje üretip halkın karşısına çıkanlar bugün sadece eski elektrik fabrikasının tamamlanmış haline baksalar yeter diye düşünüyorum.

Önümüzdeki süreçte ardı ardına gelecek büyük projelerle Edirneli bazı güzellikleri ardı ardına yaşayacak.Eli kolu her noktada bağlı olan CHP'li bir Belediye Başkanı için projelerin hayata geçtiğini görmek herhalde birilerinin de zoruna gidecektir. “Şehri ben yönetirim” edasıyla haber yapanlar sayfalarına taşıdığı haberlerle birilerine hizmet edenler, şahsi çıkarlarını düşünüp şehrin çıkarlarını ikinci hatta üçüncü plana atanlar önce bir aynaya baksınlar derim.

Eleştiri yapan bu ve benzeri arkadaşlar önce arkasındaki karalara baksınlar! Geçmiş dönemlerde belediye ile ilgili çok ciddi yolsuzluk iddialarına şahit olmuş, bu iddiaların hukuk zemininde delile dayandırılarak karşılıksız bırakılmadığını da gördük!

Her türlü dedikodu yapılabilir, çamur atılabilir.Belediye Başkanı Recep Gürkan için bir sürü şey söyleniyor.Fakat belgeye dayalı hiç bir şey yok!

Burada amacımız Recep Gürkan’ı korumak yada kollamak değil.Bir sürü iddia bizlere sunuluyor,haber yapmamız isteniyor.Peki belge veya somut bir şey getirin dediğimizde,her şeyin düzmece olduğunu,dedikodudan ibaret olduğunu ve iddiadan başka bir şey olmadığını görüyoruz.

Daha öncede yazmıştım, şimdi yine yazmakta yarar görüyorum! Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın sadece çevresinde şakşakçısı çok, yol göstericisi yok!Etrafındaki taklacı tayfayı temizler ve kendisine yardımcı olacak ekibi oluşturursa daha da başarılı olacağı tartışmasızdır.Özellikle yanında bulunan danışman sıfatıyla takla atarak belediyeden yüksek ücret alan bazı kişilerin düşmanlarıyla yakın hareket ettiğini de görmesinde yarar var ve bu konuda derhal tedbirini alması gerekmektedir.Çünkü bazı stratejilerin düşman saflarına bazı soysuzlar tarafından aktığı bizlerce bilinmektedir.

Aslında yazacak,yazılacak çok şey var ama bekleyip göreceğiz.Önce meyve veren ağacı taşlayan bazı arkadaşlar imarla ilgili karalarını açıklasınlar sonra eleştiride bulunsunlar.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.